Goedenavond! Vanavond at ik erg lekker 🙂 Ik had nog veel prei in huis, van het preistamppotje van afgelopen week, en die moest ik dus maar eens op maken. Ik had wel zin in een Aziatisch maaltje en bedacht dat je prei volgens mij heel prima kan eten in combinatie met rijst. En dan een lekker kruidig kippetje er bij en klaar! In de supermarkt vond ik de Ajam Smoor boemboe en daarmee was m’n maaltje compleet; met slechts vier producten toch echt lekker gegeten.
Nodig voor één persoon: 1 kopje witte rijst – 150 gr kippendijen of kipfilet – 1/2 pakje boemboe Ajam smoor – 200gr gesneden prei
Ik koos dit keer voor kippendijen in plaats van kipfilet. Nooit eerder had ik dit gegeten, maar onlangs las ik op twitter dat dat echt een stuk lekkerder moest zijn dan filet en dus wilde ik ‘t natuurlijk uitproberen. Het kost net ietsje meer, maar oef wat is de smaak lekker. Echt véél lekkerder dan kipfilet. Het is super mals en heel smaakvol. VET lekker! Dus, dat is al een aanrader. Goed, nu over tot het recept: Je kookt de rijst en de prei allebei ongeveer 10 minuutjes. De prei had ik trouwens gewoon in kokend water liggen, maar het borrelde niet. Dus je kookt ‘t eigenlijk niet echt… Ondertussen bak je de in reepjes gesneden kippendijen in de pan, duurt iets langer dan met kipfilet, en wanneer ze mooi bruin beginnen te kleuren, voeg je de boemboe en wat water toe. Lekker laten pruttelen een minuut of 10. De rijst en prei op je bord doen, de kip met saus er overheen en klaar! Ik had er nog een snufje kokosrasp overheen, maar dat is geen must.
Een heerlijke maaltijd met maar vier producten. Voor het eerst kippendijen én voor het eerst Ajam Smoor en ik vond ‘t allebei heel geslaagd. En ook de combi van rijst met prei en de lekkere kip is hartstikke goed. Een goed receptje dit, al zeg ik het zelf:D
Eet jij wel eens kippendijen? En waarom dan? Waarom kies je voor dijen of kipfilet?
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Was erg lekker, wij hebben het gegeten met boontjes omdat we geen fan van prei zijn.
leonie zegt:
Ah leuk om te lezen! 😀
Els zegt:
Ik gebruik vaak kipfilet, omdat dijen vaak duurder zijn, maar zou liever meer dijen gebruiken (haha.. dit klinkt best vreemd als je dit hardop leest :P).. Gewoon omdat dijen wat malser zijn. Kan je ook zulke lekkere saté van maken als je dat goed marineerd, hmm!
leonie zegt:
Ja dat is 't precies!
Mariska zegt:
Leuk receptje! Gebruik je gewoon die boemboe van Conimex?
leonie zegt:
Ik had ah eigen merk! Die was prima! Die van conimex zal wel 't zelfde smaken!
Lysan Hooymans zegt:
Hmm klinkt lekker! Is er eigenlijk ook een optie om de gerechten die mij lekker lijken, te 'bewaren'? Dat ik het dus later weer makkelijk terug kan vinden? 🙂
leonie zegt:
Niet hier, maar ik vind het zelf handig om ze te pinnen op pinterest! Dan maak je een board voor jezelf aan en verzamel je daar al je favoriete recepten van mijn blog én andere sites!
Anoniem zegt:
jummie kippenbijen 😉
x marte
leonie zegt:
😀