Aziatisch: Rijst met kip kerrie en cassave chips

Goedenavond! Jongens oh jongens wat gebeurt er veel. Ik heb een enorm cool weekend achter de rug en m’n blog explodeert en ik krijg duizend aanvragen voor van alles (vandaag belde Hart van Nederland, hihi!!). En tegelijkertijd heb ik enorme pech; ik ben gisteravond aangereden en zit de komende 9 weken met mn rechterarm van mn bovenarm tot halverwege m’n hand in het gips. Mijn rechter arm. Great!

Dus… Introducing een nieuwe categorie: Eénhandsgerechten! Handig voor iedereen met een gebroken arm, geen arm, een baby op de arm, of hen die houden van een uitdaging in de keuken. Vanavond de aftrap met rijst met kip kerrie. Die stiekem m’n moeder heeft gemaakt, maar wel bestaat uit allemaal voorgesneden ingrediënten en dus best geschikt voor één hand.

Nodig voor twee personen: 250 gr gesneden kipfilet – twee kopjes witte rijst – een half pakje honig kip kerrie – 1 zak cassave kroepoek – 250 gr Chinese wokgroentes

Je bakt de kipfilet gaar en voegt dan de wokgroentes en de kerrie-mix met wat water toe. Ondertussen kook je de rijst. Bij het opdienen doe je er kroepoek bij. KLAAR! Lekker easy en toch erg smakelijk 🙂

Morgen wordt ’t waarschijnlijk couscous… Tot dan!

Ohja en PS: Morgen sta ik (als het goed is, als ‘Amsterdammer van de dag’ in het Parool! Wieeeeeh!)

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Aziatisch: Rijst met kip kerrie en cassave chips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *