Vega: Zoete aardappelsoep met limoen, kaneel en crème fraîche

Goedenavond allemaal! Oh oh oh wat heb ik gisteravond én vanavond lekker gegeten. Over gisteren heb ik niet geblogd omdat ik ging eten bij een collega (lees hier wat we aten), maar vanavond kan ik jullie ECHT niet onthouden van wat ik heb gegeten: super lekkere zoete aardappelsoep!

In een kookpan bak je rode ui en 1 teen knoflook in een flinke scheut olijfolie. Dan voeg je in blokjes gesneden zoete aardappel (oranje!) er aan toe samen met ongeveer 800ml koud water en een tablet groentebouillon. Breng dit aan de kook. Als het kookt laat je de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten pruttelen. Dan pureer je de soep en bij het opdienen doe je er een lepel crème fraîche, een theelepeltje limoensap, een flinke stuif (?) kaneel en wat limoenrasp door. En dan ga je een verrukkelijke soep eten.

Ik verheugde me heel erg op dit recept omdat ik gek ben op zoete aardappel, maar toen ik de soep proefde in de pan vond ik het een beetje tegenvallen. Echter, toen ik er crème fraîche, kaneel en limoen door deed was het echt VERRUKKELIJK. Heerlijk die combinatie van deze smaken. Ik raad deze soep enorm aan!

Dus.. Wat gaan jullie morgen eten; deze soep? 🙂 🙂

Fijne avond! Byebye

Misschien vind je dit ook lekker:

Spinaziesoep

Salade met zoete aardappel, minneola en avocado
Courgettesoep

11 reacties op “Vega: Zoete aardappelsoep met limoen, kaneel en crème fraîche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *