Vega: Zelfgemaakte spinaziesoep

Goedenavond! Het soep-eten bevalt me de laatste dagen wel omdat het zo’n makkelijk en behoorlijk gezond maaltje is. Daarom besloot ik vanavond weer een soep te maken en natuurlijk mega vega, want vandaag is weer Meat Free Monday!

Ik maakte spinaziesoep. In een kookpan bak je een rode ui en 1 teen knoflook in een eetlepel roomboter. Daaraan voeg je een halve liter water en een blokje groentebouillon er aan toe. Dit laat je even pruttelen en dan ga je ongeveer 300 gram verse, grof gesneden spinazie erdoor roeren. Laat dit ongeveer 2 minuutjes pruttelen tot de spinazie klein is en dan pureer je de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en schep er bij het opdienen een lepel zure room door.

Ik vond de soep erggggg lekker en voelde me heel gezond om zoveel spinazie te eten 🙂 M’n huisgenootje heeft m’n restjes opgegeten dus ik geloof dat zij ’t ook erg lekker vond:D En suuuuuuuuper makkelijk en snel om klaar te maken, fijnnnn 🙂

Dat was ’t voor vanavond. Tot morgen!

5 reacties op “Vega: Zelfgemaakte spinaziesoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.