Leo’s week 24: luchtballonvaart, awardshow en afscheid van m’n eerste auto

Goedemorgen jij! Het is woensdagochtend 10 uur en ik lig in bed want het REGENT ALS EEN MALLE. Ik had hele fijne strandplannen vandaag, maar die vallen letterlijk in het water en dat is super jammer. Maar goed; des te meer tijd heb ik om je bij te praten over mijn afgelopen week. En dat was me er eentje. Man, wat heb ik ontzettend op een high geleefd. Wat een ge-wel-di-ge week <3

Zo maakte ik een ballonvaart (doodeng en geweldig), ging ik geweldig uit eten met Jan, woonde ik een awardshow bij, hadden we een geweldige avond met vrienden bij ons thuis, heb ik nieuwe planten gekocht en namen we afscheid van mijn geliefde Ford Ka+.

Pak er een kopje thee bij (het is nog wat vroeg voor een wijntje) en dan ga ik je eens even uitgebreid bijpraten…

Maandag: Super lekker uit eten
Maandag was het tweede pinksterdag en daar hebben Jan en ik helemaal niets mee, behalve dat het een vrije dag was en dat was HEERLIJK! In de ochtend gingen we naar Amsterdam om ff wat champagne af te leveren bij vrienden en daarna reden we door naar Hillegom om bij vrienden langs te gaan. Wij hebben ons huis in Haarlem namelijk gekocht van vrienden van mij (vet he!) en zij zijn verhuisd naar een prachtige woning in Hillegom, die we deze ochtend ff gingen bekijken. En dat was echt vet gezellig en zo mooi om te zien. Wat een fan-tas-tisch huis <3

aman

Daarna snelden we terug naar Amsterdam om een klein beetje te werken én nog wat klusjes in huis te doen. Daar was het echt zo’n dag voor…

Hoewel het huis er op Instagram natuurlijk mega vet en af uitziet, zijn er echt nog wel dingen die gedaan moeten worden. Wat dacht je van de hele bovenverdieping?! Haha! Nu hadden we al 3 maanden geen licht op de gang en in onze slaapkamer en die hebben we nu dan ein-de-lijk opgehangen. En dat voelt nu als zo veel luxe; dat je gewoon de trap op loopt en dat er dan een lamp brandt, haha. Echt heerlijk :D.

IMG_2492

Nog steeds hebben we nu duizend klusjes die gedaan moeten worden (gang witten, trapleuning opnieuw ophangen, bel fixen, nieuwe voordeur, slaapkamer 3 opruimen en stylen, dakkapel in slaapkamer 1, alles boven verven…), maar dat zal je altijd blijven hebben in een eigen koophuis. In ieder geval gaan we in juli weer aan de slag en dan vooral met de bovenverdieping. Zin in!

’s Avonds had ik een tafeltje gereserveerd bij Café Colette in Haarlem. We zijn in de drie maanden dat we hier wonen nog niet één keer met z’n tweeën uit eten geweest in onze nieuwe stad, dus het werd hoog tijd.

We schoven om half 7 aan bij Colette en hadden echt een geweldige avond. Ik was hier al één keer eerder geweest en wilde per se weer hier eten, omdat ik het de vorige keer zo lekker vond.

IMG_2503

We gingen ff een avondje all the way; dat hadden we -voor ons doen- al lang niet gedaan en daar hadden we allebei intens veel zin in. Dus: oesters vooraf, een voorgerecht (2x steak tartare), hoofd (ik had een geweldige ravioli) én een toetje en dessertwijn. Ik zei toch: all out gingen we. En het was fantastisch. Wát een fijne date night in onze nieuwe stad <3

IMG_2507
Ik vind het altijd fijner als m’n steak tartaar door de chef al wel gemengd is, dan heb je iemand die er verstand van heeft die je maaltje mixt…
IMG_2512
Ravioli met asperges en pecorino-schuim
IMG_2525
Grootste crème brûlée ooit

Dinsdag: Ballonvaart met Licor43
Op dinsdag overdag was het de bedoeling dat ik ging werken, maar ik deed echt alleen het broodnodig en ik geef vriendin Hiemke daar de schuld van. Op de babyshower van Marte die zondag ervoor hadden we het gehad over de serie Chernobyl op HBO en dat ik die niet kon kijken omdat ik geen HBO heb. Maar kennelijk kan je dat dus kijken via Ziggo go en dat heb ik wel (althans; mijn moeder, haha). Dus op dinsdagochtend begon ik aan één aflevering van Chernobyl en voor je het weet was het 12 uur ’s middags en zat ik halverwege episode 4. Oeps…

5E35ED1B-1AA2-4640-A8A7-0AF41DF043B7

Maar ik MOEST ook echt ff wat werk doen, dus dat ging even voor. En daar was ik om een uur of 3 mee klaar en toen ben ik toch weer in Chernobyl gedoken. Wat een goede serie!

Om half 6 moest ik de trein pakken naar Amersfoort en ik had nét niet het einde van de serie gezien, dus ik keek gewoon nog even in de trein verder. Byebye MB’s, hello Chernobyl. Ik herhaal: wat een goede serie!

Maar toen was het afgelopen en was het tijd voor iets HEEL anders. Ik was onderweg naar Amersfoort voor iets heel spannends… Een ballonvaart!

Een ballonvaart spannend? Yes baby; als je pds hebt (in mijn vorm) dan vind je ongeveer alles in het leven spannend en in een rieten mandje zonder toilet 300m boven de grond hangen, hoort daar dus ook bij. Tel daar bij op dat ik in de loop van de jaren ook een soort hoogtevrees heb ontwikkeld (die zich vooral uit in liften; het gevoel dat er een gat van 20 verdiepingen onder mij is, kan ik heel slecht handelen)(bedenk je even hoe dat gevoel is in een rieten mandje 300m boven de grond) en je kan je wellicht voorstellen dat ik het spannend vond.

Maar!

HET WAS ZO GEWELDIG!

leuk6

leuk3
Foto’s door Marissa

De ballonvaart werd georganiseerd door Licor 43; zij hebben zelf een luchtballon én een cocktail die Balón 43 heet en organiseren regelmatig ballonvaarten. Ik mocht samen met drie andere influencers mee en we mochten allemaal een winnaar meenemen. In mijn geval had Elise via Instagram de ballonvaart gewonnen en dat was echt MEGA gezellig. We kenden elkaar van te voren nog niet (of naja, Elise mij wel natuurlijk) en het moet maar net klikken, maar dat deed het zeker. Samen stapten we in de luchtballon en hadden we echt een te gekke avond.

6339583778896169327_IMG_5487

Ik vond het opstijgen heel spannend; dat voelde een beetje alsof je in een achtbaan zit die omhoog getakeld wordt en dat je dan denkt; ojee, nu komt het. Een gevoel waar heel veel mensen heel goed op gaan, maar ik haat achtbanen en vond het doodeng, haha.

IMG_2543
Daar gaan we!

Toen we eenmaal in de lucht hingen merkte ik wel dat het heel rustig en kalm is; je voelt weinig wind, weinig beweging en het is eigenlijk heel stil en steady. Maar naar beneden kijken durfde ik nog niet.

Ik zocht heel erg afleiding in de praaaaachtige vergezichten die je ziet; vooral heel erg bezig zijn met het mooie uitzicht hielp me om rustig te blijven.

En toen werden er cocktails gemaakt en wist ik niet hoe snel ik ff een drankje achterover moest tikken.

IMG_2552

En toen… toen voelde ik me goed, haha. Eindelijk kon ik ontspannen en echt genieten van de ballonvaart. We waren met een hele gezellige groep, het weer was fantastisch, de ballonbestuurder was ook mega aardig en de cocktails smaakten heerlijk. Wat een bijzondere ervaring en wat MOOI om mee te maken! Echt, ik kan het iedereen aanraden om het een keer te doen <3.

leuk5

De landing vond ik ook echt vet, zo’n anderhalf uur later. We vlogen super dicht over boomtoppen en landden uiteindelijk tussen de schapen in een weiland. Echt fantastisch!

leuk

Ik vond het een super waardevolle ervaring en zet bij deze de ballonvaart óp mijn bucketlist en streep ‘m ook meteen af. Wat een ervaring! Echt heel vet. En ik wil dit zeker nog een keer doen; in het buitenland ofzo, waar je over prachtige natuur kan vliegen. Heerlijk!

IMG_2571
En op de weg terug at ik nog even heerlijk een frietje in de trein 😀

Woensdag: Spaanse avond
Op woensdag moest ik dan wel weer gewoon aan het werk, maar ik moet zeggen; ik zat er lekker in. ’s Ochtends hield ik me bezig met een campagne en ’s middags schreef ik blogs. Aan het einde van de middag fietste ik langs de supermarkt en haalde ik mega veel ingrediënten, want ik zou vanavond eens ff m’n liefde in de watten leggen.

Jan heeft het heel druk op werk en dus zat ik eens ff na te denken hoe ik daarbij kon helpen. Het leek me chill om ff een avond te verzorgen waarbij hij zodra hij thuiskwam, helemaal niet meer met werk bezig kon zijn en dus organiseerde ik een Spaanse tapas avond. Ik stond uren in de keuken om lekkere dingen te maken, zette een Spaans muziekje op, zorgde voor Corona’s en toen Jan om 9 uur thuiskwam, waande we ons in España! En het was heer-lijk.

IMG_2688
Ik maakte: bruchetta, meloen met ham, biefstuk met ham, gamba’s aioli, kikkererwten met chorizo en patatas bravas en de recepten vind je hier.
IMG_2692
Jan uitgeteld maar tevreden, ik gulp open en tevreden, Tedmans lekker aan het slapen bij Jan. Wat een liefde in één foto <3

Donderdag: The Best Social Awards
Op donderdag overdag werkte ik thuis. Ik ben lekker de hele dag bezig geweest om m’n podcats online te gooien en dat is deels gelukt. Ik loop nog tegen wat technische problemen aan en die wil ik nog oplossen. Maarrrr, hij staat inmiddels op Spotify (een soort van tenminste) en Soundcloud en ik ga me morgen weer bezighouden met hoe ik ‘m op iTunes krijg. Maar morgen (donderdag 20 juni) ga ik via mijn Instagram in ieder geval de eerste aflevering delen :D. Dus houd mijn Instagram in de gaten daarvoor! Tipje van de sluier: het gaat niet over eten… :O

Aan het einde van de dag kleedde ik me om en hees ik mezelf in een city-chique jumpsuit van Mango en vertrok ik richting Amsterdam. Ik was van plan om ff snel een hapje te eten met mezelf bij Wagamama op het station, maar Jan had ook geen eetplannen en was rond dezelfde tijd op Amsterdam Centraal en dus werd het ff een snel hapje eten met z’n twee. Vet gezellig! En daarna scheidden onze wegen weer, want Jan ging naar huis en ik ging naar The Best Social Awards!

IMG_2747

Dit was het eerste jaar dat ik was uitgenodigd en ik wilde wel eens meemaken hoe dit event was. Maar… ik kende niemand die ook ging. SHIT. Dit zou in potentie heel erg de beste sociale awkwards voor mij gaan worden en daar had ik niet echt zin in. Maar toch besloot ik te gaan. En last minute kwam ik erachter dat Eke (Snackspert) en Alice ook gingen en dat vond ik MEGA gezellig. Dus ik sloot lekker bij hun aan en dat werd een topavond. De awardshow was tof en werd goed gepresenteerd en op de borrel achteraf was lekker veel eten, dus dat is altijd goed! 😀

IMG_2750
In spanning afwachten of Eke gewonnen had of niet!

Er waren echt behoorlijk veel mensen die ik kende, maar ik weet dan nooit of ze mij ook kennen (wat ik helemaal niet erg zou vinden, maar het is wel ongemakkelijk; dat ik dus naar bepaalde mensen kijk van joehoe ik weet wie jij bent en dat je niet van diegene weet of hij/zij hetzelfde van jou denkt of echt geen idee heeft wie jij bent), dus dat maakte de hele boel wat ingewikkeld. Gelukkig had ik Eke en Alice en was dat top, haha.

Uiteindelijk heb ik nog met twee mannen gepraat die ik allebei heel graag in mijn podcast wil, dus ik vond dat ik ze gewoon ff gedag moest zeggen en alvast het idee bij ze moest droppen en daar reageerden ze allebei heel leuk op, dus dat was top:D YES! En er liep nog één echt gedroomde gast voor mijn podcast daar rond, maar die durfde ik nog niet te vragen.. Eerst maar eens wat meer afleveringen online hebben… 😀

Vrijdag: Etentje met vrienden
Op vrijdagochtend begon ik m’n dag met het bakken van een taart. Ik had van Ohmyfoodness.nl een bakmix binnengekregen voor New York Cheesecake én alle ingrediënten die ik daarbij nodig zou hebben, dus het leek me wel chill om deze taart te maken voor de vrienden die vanavond zouden komen eten.

IMG_2754

De rest van de dag had ik echt heel erg weinig zin om te werken. Ik had een mailbox die alweer overliep en waar mensen écht op antwoord zaten te wachten, maar ik had er zo geen zin in. En dus heb ik me lekker bezig gehouden met het huis aan kant maken en alvast wat voorbereidingen treffen voor het etentje die avond.

IMG_2769
Dit is een geweldige supermarkt in Haarlem
IMG_2775
Lamsrack in de kruidenmix!
IMG_2779
Champi om het leven te vieren!

Om half 6 stonden de eerste vrienden op de stoep en tot middennacht hebben we echt een TOP avond gehad. Jan stond natuurlijk weer achter de barbecue en we maakten echt de lekkerste dingen: gegrilde snijbiet met salsa, bietjes uit de kolen, aardappels met vanille-paddenstoelen, jan’s befaamde aubergines, pompoen met burrata, rosbief, burgers, bavette en entrecote van Koopeenkoe.nl, worstjes van Brandt en Levie en lamsrack van Marqt. Een duur grapje, maar wel een héél erg lekker avondje. Loved it!

IMG_2783

IMG_2786

IMG_2790

IMG_7605

IMG_5872
Jan, Leo, Jort, Reinout, Aniek, Kyra, Paul & Peter! VET gezellig!

Zaterdag: Chilldag
Op zaterdag had ik dan echt de meest chille dag ooit gepland. Jan was de hele dag op pad met een vriend en een veel te dure auto en ik had zo de hele dag voor mezelf. Ik heb tot half 2 ’s middags in bad gelegen met het nieuwe seizoen van The Handmaid’s Tale en ben daarna in m’n eentje naar de Intratuin gegaan.

IMG_2837

En dat was zo mega chill. Ik ben dus gek op tuincentra (en woonboulevards, dat soort plekken) en kon nu heelmaal ongegeneerd in m’n eentje los gaan in de Intratuin met een cadeaubon van €40, die we van Jan’s familie hadden gekregen. ZO heerlijk!

IMG_2849
Zoooo blij met deze nieuwe planten!

Ik kocht twee prachtige nieuwe planten voor in huis en wat nep-bloemen voor in de boekenkast. We hebben in de woonkamer nu op 5 plekken bloemen in een vaas staan en dat maakt het huis echt MEGA gezellig, maar het is wel een dure grap om steeds nieuwe bloemen te moeten kopen. Dus los ik het op door een paar nep-bloemen neer te zetten en daar wel veel mee te wisselen, zodat het nog steeds lijkt of je iedere week verse bloemen in huis hebt, maar je toch íets minder boeketten hoeft te halen steeds. Topidee, dacht ik zo 😀

Zondag: Afscheid van mijn eerste auto
Ook zondag was een mega relaxte dag. We begonnen de dag met een afscheidstournee van de Ford Ka+. Ja ja, het halfjaar is voorbij mensen! Ik mocht deze toffe auto een half jaar lenen van Ford om alle functies uit te testen en er leuke content omheen te maken. En boyyyyy, wat hebben we fijn gebruik gemaakt van onze champagnemobiel. Ik vond het echt zó’n fijne auto. Überhaupt is het in onze levensfase heel handig om een auto te hebben, we willen nu echt niet meer zonder. Maar deze Ford Ka+ was ook echt alles wat we nodig hadden: een klein model, maar wel super ruim van binnen mét veel bergruimte (wat wij allemaal wel niet in die kofferbak vervoerd hebben!!). Ik vond de stoelverwarming de lekkerste functie ooit (je weet pas dat je dit nodig hebt, als je het eenmaal hebt ervaren), de aansluiting met Apple Carplay was onwijs handig, de automatische functie zodat je nooit faalt tijdens een hellingproef vond ik heerlijk, de piepjes die je hoort als je je auto probeert in te parkeren zijn GEWELDIG en ga zo maar door. Ik vond het echt een hele fijne auto en kan ‘m iedereen aanraden. En ik wilde ‘m nog lang niet kwijt…

Dus deden we een afscheidstournee. We begonnen in onze favoriete carwash in Haarlem en deden daar ‘het beste’ programma. Daarna hebben we ‘m van binnen nog in alle hoeken en gaten gepoetst. En daarna zijn we lekker ff gaan touren. We reden naar Sandpoort (was ik nog nooit geweest) en daarna door naar het strand bij IJmuiden. VET MOOI!

95CD1C93-86A3-4CCE-8996-AE878C358377

Daar namen we nog even een familieportret met onze eerste auto en daarna reden we door naar huis. Dat was het dan, fijn Ka’tje. Maar gelukkig stond er alweer een nieuwe auto op ons te wachten… :O

Over afscheid nemen van de Ford Ka+ gesproken… Er loopt via mijn Instagram nu een winactie met Ford, waarbij je een weekend lang in een auto mag rijden én een overnachting + uitgebreid diner krijgt in hotel De Draak in Bergen op Zoom. VET nice. Je kunt nog meedoen tot vrijdag!

Dit bericht bekijken op Instagram

Jaaaa WINACTIE beste mensen! Wie wil er een weekendje weg met een FORD? ???? In samenwerking met @fordnederland mag ik je een auto uitlenen voor vrijdag t/m maandag zodat je net als ik kunt cruisen in zo’n lekkere auto en kan merken hoe chill Ford is ???????? Daarbij hebben we ook nog eens geregeld dat je een overnachting + 4 gangen diner (ex drank) krijgt bij @hoteldedraak in Brabant. Check ff de foto’s voor een impressie ???????? • Wat moet je doen? Volg @fordnederland, @hoteldedraak en @restauranthemingway op Instagram en laat onder mijn foto weten wat jouw roadtrip-plannen zijn! Er passen 4 mensen in de Ford die je meekrijgt, dus zet vooral ook je vrienden in om meer kans te maken om te winnen ???? • Ik kijk uit naar jullie reacties! Mijn roadtrip zou zijn…. van Haarlem via Leiden (lijkt me een leuke stad) naar Bergen op Zoom. Daar lekker eten en heerlijk slapen in Hotel de Draak, mídden in het centrum en dan de volgende dag oesters eten en touren in Zeeland en de dag erna zou ik op de terugweg langs de Biesbosch gaan, want daar ben ik nog nooit geweest ???? Nu jij! • #fordkaplus #ford #winactie #roadtrip

Een bericht gedeeld door Leonie Ter Veld (@lterveld) op

Zondagmiddag positioneerde Jan zich weer in de buitenkeuken achter de barbecue. Dit keer maakten we runderstoofvlees, voor het zusje van Jan, die samen met baby Juliëtte en man Wouter bij ons langs kwam. Vet gezellig!

FullSizeRender 2

Het was inmiddels bloedheet in onze daktuin en we hebben echt een heerlijke middag gehad. En SUPER lekker gegeten, mjam!

6F831EE6-ED84-41EE-B381-B74AF8121ABA

IMG_2935

’s Avonds hebben Jan en ik nog lekker met z’n twee in de tuin gezeten en gespeeld met Teddy. Oh man, wat is deze kat fijn en wat voelt hij echt als onderdeel van ons gezinnetje 😀 Haha, erg he? But I LOVE it. En Jan ook <3

IMG_4943

En dat was alweer de week jongens! Ik moet zeggen dat ik me de hele week zielsgelukkig heb gevoeld en ik denk dat dat vooral te maken had met de duizend endorfine die ik aan heb gemaakt tijdens de ballonvaart op dinsdagavond. Hoewel; maandagavond was ook al helemaal geweldig, de date night die we hadden. Nou ja; we hebben gewoon echt een fantastische week gehad en ik heb zo veel liefde gevoeld en het was echt HEERLIJK! Wat een top week. Op naar nog zo’n week <3

Hoewel… Deze week zit Janneman weer in het buitenland en daar ben ik nu wel ff klaar mee 😛 SAAI. En eigenlijk zouden we samen deze week naar Lille voor het concert van Elton John, maar dat ging niet door door dit onverwachte werktripje van Jan. Vet shit.

Maar goed; ik ben gezellig met Tedmans, het weer is wisselend oké (behalve nu) en ik heb vooral morgen wel leuke plannen, dus ik kom de week wel door ;-).

Ik spreek je volgende week weer!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

3 reacties op “Leo’s week 24: luchtballonvaart, awardshow en afscheid van m’n eerste auto

  • Bernadet zegt:

    Hoi Leonie, heb net je eerste podcast geluisterd, superleuk!! Misschien is het een idee om op de Instagram van je podcast elke week een asielkat in het zonnetje te zetten, in de hoop dat hij of zij een grotere kans maakt op een geweldige plek bij een kattenvrouwtje zoals wij. Ik ben beschikbaar om je hierbij, geheel vrijwillig en zonder gekkigheid, te helpen. Uiteraard is het helemaal prima als je hier geen gebruik van wilt maken ;). Succes en veel plezier verder met je podcast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *