Goedemorgen mooie mensen! Vandaag wederom een lekker culinair receptje voor je. Althans; moeilijk is het niet, duur wel. Wij maakten dit weekend echt GEWELDIG lekkere lamsrack op de barbecue, maar moesten daarvoor diep in onze portemonnee tasten, want bij Marqt betaalden we €35 voor twee stukjes. Aiiii… Duur! Maar wel HEEL lekker én biologisch en genoeg als bijgerecht voor 8 personen (we hadden meerdere kleine hoofdgerechten zeg maar).
Nodig voor 8 personen: 2x lamsrack – 2 eetlepels mosterd -paar takjes verse rozemarijn en tijm – 2 tenen knoflook – scheut olijfolie – peper & zout
Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen. Smeer ‘m dan in met mosterd. Maar een prutje van rozemarijn, knoflook, tijm, olijfolie, peper en zout en smeer de lamsrack er mee in. Laat dit 30 minuten intrekken.
Zet je barbecue aan en zorg dat ‘ie lekker heet wordt (als je met een Big Green Egg werkt, ga dan naar 230-250C). Leg de lamsrack op een gietijzeren rooster en grill op directe hitte. Afhankelijk van hoe dik de lamsrack is, is het in 10-15 minuten klaar. De binnenkant mag nog een beetje roodkleurig zijn. Eet smakelijk!
Nog nooit had ik lamsrack gegeten en over het algemeen ben ik niet zo fan van lamsvlees, maar dit was echt SUPER lekker. Ontzettend mals en heel smaakvol. Wel moet ik zeggen dat je niet onwijssss veel proeft van de kruiden die we erop hadden gesmeerd. Het is gewoon mega lekker, maar volgens mij kwam dat vooral door het vlees en de barbecue en minder door de ‘marinade.
Anyway; geniet er van als je het klaarmaakt en laat me vooral hieronder weten wat je er van vond!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Merlijn zegt:
Ze hebben bij de AH ook lekkere lamsrack, en die is iets minder kostbaar. Maar ga deze manier van bereiden zeker eens proberen.