Pasta pesto met broccoli, paprika en garnalen

Hey allemaal! Het is weer eens tijd voor een klassieker op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Ik maakte gisteravond pasta omdat dat vét lang geleden was.

Dit keer ging ik voor een variant met lekker veel groentes (broccoli, paprika, courgette en spinazie) en met garnalen, omdat het meat free monday was. Ennn ik maakte de penne voor het eerst zelf in onze Pasta machine. Wat echt awesome was. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon normale pasta gebruiken, als je geen pastamachine hebt. Wat ik me goed kan voorstellen, haha.

Heb je al trek? Let’s pesto!

Nodig voor 2 personen: penne* – 1 broccoli – 1 rode paprika – 10 cm courgette – 15 gr basilicum – 50 gr parmezaanse kaas** 30gr pijnboompitten – scheut olijfolie – 200gr garnalen – handje spinazie

*ik maak dit dus zelf in een pastamachine en gebruik dan 300gr tarwebloem en 120 ml vocht (2 eieren en dan aanvullen met water)

**grana padano uit zo’n groen zakje

Snijd de roosjes van de broccoli. Verhit in een wokpan olijfolie en bak de broccoliroosjes hier in totdat ze een beetje bruin kleuren, op hoog vuur. Snijd in de tussentijd de courgette en paprika in stukjes en voeg toe aan de pan met broccoli. Bak heel even mee, terwijl je ondertussen de pasta gaar kookt.

Maak in de tussentijd pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en parmezaanse kaas met elkaar te mixen totdat het een prutje is. Dit doe je door alles heel fijn te hakken of met een staafmixer. Mjam! Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en roer de pasta door de pesto. Voeg dan vervolgens toe aan de pan met groentes en schep dan ook de garnalen er doorheen. Bak het geheel nog zo’n 2 minuutjes even, zodat alle smaken door elkaar zitten en schep dan lekker in een diep bord. Eet smakelijk!

pesto

Yes baby, ik vond het lekker. Toegegeven: het was niet mijn lekkerste pasta pesto ooit, maar het smaakte me wel best goed. En ik vond het wel chill om ff lekker veel groentes te eten. Ik denk wel dat het een recept is dat ik vaker ga maken. Wat jij?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

5 reacties op “Pasta pesto met broccoli, paprika en garnalen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *