Runderstoofvlees met bokbier

Hey hey! Het is tijd om vrolijk te worden, want ik heb een INTENS lekker recept voor je. Dit weekend hebben we runderstoofvlees gemaakt en het was echt next level lekker. Nu hebben wij ‘t op de Big Green Egg klaargemaakt, maar het kan ook gewoon in een braadpan op het vuur (lijkt mij makkelijker zelfs).

Een hele grote plus voor deze maaltijd is denk ik dat wij runderriblappen en runderpoulet hebben gebruikt van Koopeenkoe.nl. Ik ben hier -ongesponsord- echt zooooo fan van. Als je het interessant vindt zal ik er nog wel eens wat over uitleggen, maar het vlees is biologisch, heel smaakvol én goedkoop en het is daarom echt de bom. Het lekkerst zijn de runderriblappen (die zijn lekker vet), maar ook de runderpoulet was top in deze maaltijd.

Dus: kies voor goed vlees, dat is al de helft van de smaak van dit maaltje. En dan nu aan de slag!

Nodig voor 4 personen: 800gr rundvlees* – 1 ui – 1 rode paprika – boter om in te bakken – 300ml runderbouillon – 4 laurierblaadjes – 4 kruidnagels – 1 Westmalle dubbel bier – 4 plakjes kruidkoek – zout

*wij hadden 400gr runderriblap en 400gr runderpoulet

Grill het vlees kort op de barbecue of in een pan en snijdt dan in grove stukken. Snijd de ui en paprika in stukken en bak in een pan of de Dutch Oven (als je de Big Green Egg gebruikt). Voeg het vlees toe aan de pan en schenk de bouillon erbij. Doe de laurier en kruidnagels erbij en laat het geheel dan 1,5 uur sudderen op laag vuur of op 130-150C op de Big Green Egg. Giet vervolgens het hele biertje erbij en laat het nog eens een uur sudderen. Doe dan 4 dikke plakken kruidkoek erbij en roer het door elkaar. Hierdoor wordt het een lekker papje.

Breng het op smaak met zout en eventueel wat meer kruidnagel en laurier.

Wij serveerden het stoofvlees met Franse frietjes en appelmoes. MJAM!

stoof

Het was echt suuuuuuper lekker. Echt het beste stoofvlees dat ik in tijden heb gegeten. Het is lekker hartig van smaak en een klein beetje zoet door de toevoeging van kruidkoek. Maar het is hartiger dan bijvoorbeeld zoervleis. Echt: heerlijk! En lekker met die frietjes man. Aanrader!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?


4 reacties

Lotte -

Een flinke lepel appelstroop en een gepofte bol knoflook toevoegen is ook écht een aanrader!!!

Esmee -

OMG ziet er heeeeeerlijk uit! Ik ben meteen ff gaan kijken op de website van koopeenkoe en wat een goed initiatief! Ze hebben dit ook met kip/varken, dat is toch top! Leuk als je er een blog over wilt schrijven. En wat ik ook zag, je kan dus ook een koe cadeau doen, geweldig toch :-)

Anmari -

Wat doen die plakken koek?

leonie -

Die zorgen ervoor dat alles bindt! Het vlees valt mooi uit elkaar en bindt dan lekker met de saus!

Reageer ook