Runderstoofvlees met bokbier
Hey hey! Het is tijd om vrolijk te worden, want ik heb een INTENS lekker recept voor je. Dit weekend hebben we runderstoofvlees gemaakt en het was echt next level lekker. Nu hebben wij ‘t op de Big Green Egg klaargemaakt, maar het kan ook gewoon in een braadpan op het vuur (lijkt mij makkelijker zelfs).
Een hele grote plus voor deze maaltijd is denk ik dat wij runderriblappen en runderpoulet hebben gebruikt van goed vlees. Het lekkerst zijn runderriblappen (die zijn lekker vet), maar ook runderpoulet was top in deze maaltijd.
Dus: kies voor goed vlees, dat is al de helft van de smaak van dit maaltje. En dan nu aan de slag!
Nodig voor 4 personen: 800gr rundvlees* – 1 ui – 1 rode paprika – boter om in te bakken – 300ml runderbouillon – 4 laurierblaadjes – 4 kruidnagels – 1 Westmalle dubbel bier – 4 plakjes kruidkoek – zout
*wij hadden 400gr runderriblap en 400gr runderpoulet
Grill het vlees kort op de barbecue of in een pan en snijdt dan in grove stukken. Snijd de ui en paprika in stukken en bak in een pan of de Dutch Oven (als je de Big Green Egg gebruikt). Voeg het vlees toe aan de pan en schenk de bouillon erbij. Doe de laurier en kruidnagels erbij en laat het geheel dan 1,5 uur sudderen op laag vuur of op 130-150C op de Big Green Egg. Giet vervolgens het hele biertje erbij en laat het nog eens een uur sudderen. Doe dan 4 dikke plakken kruidkoek erbij en roer het door elkaar. Hierdoor wordt het een lekker papje.
Breng het op smaak met zout en eventueel wat meer kruidnagel en laurier.
Wij serveerden het stoofvlees met Franse frietjes en appelmoes. MJAM!
Het was echt suuuuuuper lekker. Echt het beste stoofvlees dat ik in tijden heb gegeten. Het is lekker hartig van smaak en een klein beetje zoet door de toevoeging van kruidkoek. Maar het is hartiger dan bijvoorbeeld zoervleis. Echt: heerlijk! En lekker met die frietjes man. Aanrader!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Michelle -
Hoi Leonie! Ik heb een keer een recept van je gemaakt met stoofvlees, bokbier en boterhammen met mosterd. Ik kan deze nu alleen nergens meer terugvinden! Zou je mij een link van dit recept willen sturen? Dan kan ik het weer eens maken tijdens een thuiswerk dag 😉 alvast bedankt!