Kant & Klaar #23: Eenpersoons soep van Unox (pompoen en courgette)

Door Elske – Hallo daar! Laatst kreeg ik een operatie. Eentje die in mijn oren onschuldig klonk, maar toch best vervelend uitpakte. Het was een tandvlees-transplantatie en, zonder in details te treden, dat was behoorlijk naar. Niet eens de ingreep zelf, maar meer het herstelproces. Man man man, wat heb ik in die periode gehunkerd naar chips, m&m’s en broodjes of überhaupt gewoon vastigheid in mijn mond, want ik kon alleen maar vloeibaar eten. Ik was zo jaloers op de mensen die gewoon lekker konden kauwen (en lachen!) zonder daar enige pijn of last bij te voelen. Dus: mensen die ooit iets met hun gebit hebben gehad, kaakchirurgie, andere behandelingen: I feel you vanaf nu!

Goed, om die reden kon ik dan ook geen andere kant-en-klare maaltijd voor jullie testten dan soepen. Ik zocht naar vloeibaar en dit was nu eenmaal de uitkomst. Wordt het daarom een saaie of minder leuke recensie? Lijkt mij niet! Ik bedoel: een soepje op zijn tijd vindt iedereen lekker toch? Daarom! Let’s go!

Het assortiment
Je bent geen echte student geweest als je nog nooit een kant-en-klare soep hebt gekocht, dus jullie kennen vast de soepen van Unox wel. Maar kennen jullie deze mini-pakjes ook? In deze schattige eenpersoons pakjes zit precies genoeg soep voor één persoon (ongeveer 300 ml) en zou je kunnen aanvullen met een broodje o.i.d. mits je kunt kauwen natuurlijk.. Dat kon ik niet, dus ik kocht gewoon twee soepen. Courgettesoep en pompoensoep leken mij koud ook nog goed te doen (ik mocht niet te warm of te koud eten/drinken) dus die gingen mee naar huis voor €1,08 per stuk. Let’s eat!

kant&klaar22_soepen_1
Deze nam ik mee..
.. en deze!
.. en deze!

De bereiding
Tja.. de soep kun je verwarmen in een pan of in de magnetron. Veel meer kan ik er niet over zeggen. Ik verwarmde ze tot lauwwarme temperatuur, zodat ik daarna direct kon eten.

De smaak
Wauw, ik wist niet dat ik dit deze periode nog zou gaan zeggen, maar dit smaakte me een partij lekker! Mjam, eindelijk iets drinkbaars dat volstaat als avondeten en nog goed te doen was ook. Ik ben blij verrast. De courgettesoep is lekker fris en door de toevoeging van geitenkaas wordt de soep heel erg romig en zout. En dat was precies wat ik op dat moment nodig had.

Hier was ik nog optimistisch om een broodje bij mijn pompoensoep te serveren. Ging. niet. En het kommetje is ook voor de leuk, want het ging met een rietje naar binnen ;)
Hier was ik nog optimistisch om een broodje bij mijn pompoensoep te serveren. Ging. niet. En het kommetje is ook voor de leuk, want het ging met een rietje naar binnen 😉 Dit is de pompoensoep overigens!

De pompoensoep daarentegen was juist heel zoetig van smaak; precies zoals je zou verwachten van pompoen. Ook deze is vrij romig. Normaal vind ik wat stukjes in soep altijd wel lekker en in normale fysieke staat van zijn zou ik dit een minpunt hebben gevonden aan deze soepen  Máár omdat de puinhoop in mijn mond  zo min mogelijk stukjes prefereerde was dat in dit geval heel fijn!

Deze soepen waren het lichtpuntje van mijn dag dus zeker goed gekeurd. Ik moet zeggen: ook wanneer ik geen operatie zou hebben gehad en mijn mond normaal zou functioneren zou ik deze soepen ook goed hebben gekeurd. Ze waren echt lekker! En als ik moest kiezen gaf ik de voorkeur aan de courgettesoep met geitenkaas; net iets specialer dan de pompoensoep!

En jij; wat is jouw favoriete kant & klaar soep? Laat het hieronder weten! 🙂

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Wij óók! Check ons via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

7 reacties op “Kant & Klaar #23: Eenpersoons soep van Unox (pompoen en courgette)

  • Oooh zo herkenbaar! Ik heb vorig jaar ook heel veel tandellende gehad, en heb ook heel lang vloeibaar gegeten (#brintaforlife). Ik vond de pompoensoep van Unox niet lekker, maar gelukkig had ik ter voorbereiding zelf mijn vriezer volgestopt met huisgemaakte soep. Zachte broodjes met smeerkaas was het eerste ‘vaste’ voedsel dat ik weer kon eten.

    • oh ellende! Brinta was nog een heel goed idee geweest ook.. Nouja, gelukkig ben ik inmiddels de broodjes-smeerkaas-fase gepasseerd, maar dat was idd ook mijn eerste vaste voedsel weer 😀 Haha, aparte blog over beginnen? 😉

      • Wow ik lees dit nu pas maar ik ben 2 weken geleden aan mijn keelamandelen geopereerd en had deze uitvinding echt van tevoren moeten weten! Wat mij betreft mag die alleen-maar-vloeibare-dingen-post er komen want ik moet waarschijnlijk nog een keer. Zoet en vloeibaar is nog wel te bedenken maar ik had mega cravings naar hartig!

    • Thanks Lisa! Ondertussen weer wat aan de beterende hand en gaat vast voedsel er weer in! Man wat heb ik kauwen gemist zeg 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *