Snijbiet met salsa van de barbecue

Goeeeedemiddag leuke mensen! Ik kan wel een barbecue-blog beginnen, man o man. Jan en ik staan toch zeker wel twee keer per week op onze daktuin culinair te doen en zo ook afgelopen weekend. We kregen heel veel vrienden van Jan over de vloer én een vegetarisch vriendinnetje, en dus konden we weer creatief doen met groentes! In The Big Green Egg Book (wat ik echt een aanrader vindt voor iedereen met een Green Egg) vond ik een recept voor ‘disco snijbiet met salsa verde’ en het klonk lekker. Hoewel; ik had nog nooit snijbiet gegeten, dus eigenlijk had ik geen idee. Beter gezegd: het zag er tof uit. Let’s cook!

Nu was het wel ff een dingetje om snijbiet te scoren… Dit schijnt niet echt een veel verkochte groente te zijn en daarom hadden ze geen snijbiet bij AH, Marqt én niet bij de groenteboer hier in de buurt. Shit. M’n laatste poging waagde ik bij een Turkse groenteboer hier in Haarlem en pardoes (haha) hadden ze het daar! En! Ik ontdekte dat Akgül Market echt een ge-wel-di-ge supermarkt is. Holymoly, wat hebben ze hier prachtige producten! Hier ga ik zeker vaker naartoe. Maar goed; ze hadden dus ook m’n mooie snijbietjes en toen kon ik aan de slag.

Nodig voor een mooi bijgerecht voor best wat mensen (wij waren met 8): 750gr snijbiet – een pluk platte peterselie – twee keer zoveel dille – zelfde hoeveelheid dragon als dille – 1 rood pepertje – 75ml olijfolie – rasp van 1 limoen – 1/2 knoflookteen – grof zeezout

Snijd de stengels van de snijbiet en kook die in 5 minuten gaar. Maar in de tussentijd je salsa verde door alle ingrediënten fijn te hakken en met elkaar te mengen. Dus; peterselie, dille, dragon (de blaadjes), rode peper, knoflook, limoenrasp, knoflook, zeezout en olijfolie. Smeer de bladeren van de snijbiet aan beide kanten in met wat van deze olie. Smeer ook de stengels in.

Grill vervolgens de bladeren en de stengels aan beide kanten op de barbecue totdat ze er mooi gegrild uitzien. Leg ze dan op een schaal of een plank en drapeer er wat salsa verde overheen. Dit mag lekker veel zijn, want die smaak is awesome. Klaar!

snijbiett

Ik vond het er echt super vet uitzien en het smaakte ook goed. Niet GEWELDIG, maar het is wel echt een cool bijgerecht. En die salsa maakt ‘t vooral heel lekker. Hoewel die snijbiet ook gewoon al wel lekker van smaak is; een lekkere aardse smaak heeft het.

Ik zou de volgende keer zelf wat variëren in de salsa; ik vond juist die dille en dragon heel lekker, maar er mag van mij nog meer smaak aan. Misschien dat ik iets met venkelzaad zou doen… Ik ga nog ff experimenteren.

In de tussentijd ben ik benieuwd of jullie het tof vinden dat er zo veel barbecue recepten online komen. Laat je het weten? Thanks!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *