Leonie’s week 48: mijn eerste auto, voor het eerst escaperoom, Sinterklaas, hilarische campagne en flutopening

Hoi hoi! Tof dat je meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Week 48 was een super veelzijdige week. Zo ben ik de keuken in gedoken voor een vét awesome baksel (en liet ik het vervolgens vallen tijdens het fotograferen), heb ik m’n Kerstboom al opgetuigd, maar ging ook dat niet zonder slag of stoot (hier zijn hilarische foto’s van), kreeg ik m’n eerste auto :O, vierde ik Sinterklaas in Hellendoorn én deed ik daar voor het eerst in m’n leven een Escape Room en ja: er gebeurde nog veel meer.

Pak er een kopje thee of een wijntje bij (comment below wat ’t is :D) en laten we samen terugblikken op mijn afgelopen week. Let’s go!

Maandag: laatste sollicitaties, werken & sporten
Op maandag sprak ik nog twee sollicitanten voor de functie van Facebook Held en inmiddels kan ik melden dat ik Lieve heb aangenomen! 😀 Lieve en ik hebben samen gestudeerd en dat vond ik zo chill, dat zij vanaf nu de Facebookpagina van GWESSE onder zich neemt. Dat scheelt mij veel tijd en zorgt ervoor dat die pagina weer levendig is. Natuurlijk heb ik nog steeds m’n vinger in de pap, maar Lieve ondersteunt me enorm en dat is heel erg fijn. Welkom bij team GWESSE Lieve! 😀

Verder was ik maandag lekker aan het werk en helemaal on a roll.

’s Avonds probeerde ik weer een nieuw sportklasje uit via Onefit. Dit keer ging ik voor Barre Booty bij Studio 191 en dat was vét intens. Ik vond de les vrij druk en vond het heel ruk dat ik opeens plank-dingen enzo moest doen, dus dit lesje doe ik niet nog een keer ;-). Gelukkig kan ik via Onefit super veel uitproberen. Woop woop!

IMG_2316
Wel heel chill: sporten in schemering!

Dinsdag: foto-fail en De Levering Van Mijn Kerstboom…
Op dinsdag dook ik de keuken in voor een advertorial voor Oreo; een betaalde samenwerking dus. Zo leuk <3. Ik maakte No Bake Oreo Mini Cheesecake en je gelooft het niet, maar het LUKTE! Ik ben niet zo’n held als het aankomt op dingen bakken (zelfs no bake dingen mislukken over het algemeen bij mij), maar deze units werden VET mooi en ook nog heel lekker. YES! (recept hier).

Nu moest ik het geheel natuurlijk nog op een manier opfucken en dat deed ik dus maar tijdens het fotograferen. Ik had helemaal een set gebouwd in huis met een kleed, de blauwe muur, kerstlampjes, een boompje, een mooi plateau…. En bij dat laatste onderdeel ging het halverwege het fotograferen mis. M’n plateau stortte in elkaar en m’n Oreo mini cheesecakejes (en vooral de zilveren spikkels) lagen overal. Shit!!

IMG_2361
Lekker bezig Leo!

Gelukkig had ik voor die tijd al een goede foto geschoten en was er uiteindelijk niets aan de hand, haha.

IMG_2330
Ik neem je weer even mee backstage bij het maken van deze foto’s voor mijn blog. Zoals je op de achtergrond ziet heb ik m’n tafel bedekt met een donker tafelkleed en staat er random een kerstboompje en wat kerstverlichting. De glaasjes versier ik alvast met lintjes. De échte glaasjes gevuld met Oreo cheesecake staan in de tussentijd op te stijven in de koelkast, maar zo heb ik de lintjes in ieder geval alvast gestrikt.
IMG_2332
Hier ben ik bezig met testfoto’s. Ik heb een wc-papiertje in het glas gedaan, om hetzelfde idee te krijgen als de Oreo cheesecake die er straks staat. Zo kan ik een beetje de kleuren op elkaar afstemmen. Ik probeer op deze manier m’n kader te bepalen en zet alle props op z’n plek: Kerstboompje iets meer naar links, lampjes iets meer uit de knoop…
Oreo_hoofdfoto
En dan is dit het eindresultaat! Al deze foto’s heb ik gemaakt met mijn iPhone én bewerkt op mijn iPhone. De blauwe muur is in het echt zo blauw en dat wilde ik op de foto’s ook goed laten zien, in plaats van dat grauwige zoals op foto 1 en 2. Daar gaat dus nog even wat nabewerking overheen (dmv de apps Facetune (mooie filters + goede functie om dingen meer verzadigd te maken qua kleur), Snapseed (handige penseelfunctie waarbij je bepaalde dingen kunt oplichten) en Photoshop. Zoals je ziet heb ik scherpgesteld op de OREO-toetjes en is de achtergrond een beetje vaag. Kan allemaal met je telefoon 😀

Nóg een hilarisch moment beleefde ik toen mijn kerstboom werd afgeleverd. M’n kerstboom afgeleverd? Ja, mooi verhaal dit.

Ik had vorige week een samenwerking met GAMMA om te vertellen dat zij afgelopen zaterdag een anonieme Kerstboom-inpak-service hadden in een GAMMA filiaal, voor iedere Kerstlover die nog niet over straat durft met een Kerstboom, omdat Sinterklaas nog in het land is. Ik vond dit zo’n hilarische campagne, dat ik er graag aan meewerkte.

Op dinsdag kreeg ik dus mijn anoniem ingepakte Kerstboom geleverd en dat was me toch een unit!! HAHAHAHA! Een súper grote doos (die echt amper door de voordeur paste; echt NET (ik stressen: wat doe ik als hij niet past?!!!) met daarop een SUPER grote boormachine. Echt zó grappig, hahaha. Dus op dinsdag had ik die unit in huis staan en op woensdag had ik afgesproken met een vriendin om een foto te maken voor Instagram, ivm de campagne. To be continued…

IMG_2371
Gaat dit passen?!
IMG_2373
En terwijl ik de Oreo-toetjes nog aan het fotograferen ben op links, staat rechts de volgende campagne alweer klaar 😉

Verder heb ik dinsdagavond eindelijk de vegetarische rookworst van Unox uitgeprobeerd en wat ik daar van vond, lees je hiero!

IMG_2408

Woensdag: Hilarische foto, werken & chillen met m’n kerstboom
Op woensdagochtend skipte ik Aerial yoga; ik had een drukke week en even geen tijd om te sporten. Wat slecht is, want sport zorgt juist voor ontspanning, maar ik kon ’t echt ff niet in m’n agenda inpassen. Ik begon de dag met wat werk; Lieve brieven, Oreo aanleveren, Leo’s week, feedback verwerken van een andere campagne, blog over de Unox worst schrijven en online zetten, sollicitanten op de hoogte brengen van Lieve, etc. Druk ochtendje!

Om half 2 sprak ik met vriendin Laura af om de foto voor GAMMA te maken. Het idee was dus dat ik (samen met een hoop andere influencers en BN’ers) de ludieke actie van GAMMA op een hilarische wijze zou promoten; door bijvoorbeeld een foto te maken met die enorme boormachine (aka Kerstboom) op de fiets. Nou, dat zou ik wel even doen.

HAHAHAHA.

Weetje hoe zwaar die doos was?! En weet je hoe moeilijk ik ‘m uit huis kreeg?! Laat staan óp de achterkant van m’n fiets?! Ooooh man, en mijn buren maar kijken ‘Wat de fuck doet Leonie nou weer?!’. En alle voorbijgangers maar roepen: ‘Heb je hulp nodig??’. Hahaha!

IMG_2436
#hardwerken

Uiteindelijk lukte het Lau en mij om mij op een fiets te krijgen met de kerstboom achterop en met tape om mij en de Kerstboom heen, zodat alles vast bleef zitten, woehahahah. En toen begon de pret, voor Laura in ieder geval. Ik wilde gewoon snel ff een foto maken en dan weer klaar zijn, maar Lau had de tijd van dr leven. Die bleef vét treuzelen (in de slappe lach) om te wachten op het moment dat ik mét Kerstboom op m’n rug getaped, van m’n fiets zou vallen, hahaha. Wat een hysterie. Op dit soort momenten in mijn bloggersleven denk ik altijd ‘WAT IS ER GEBEURT DAT DIT MIJN LEVEN IS?!’ . Hahahah. Maar mijn god, wat hebben we gelachen.

FullSizeRender

Goed, de foto stond er op, ik ben níet van de fiets gevallen en we kregen de Kerstboom weer een soort van netjes van de fiets af. NICE.

En toen was het tijd om ‘m naar binnen te krijgen. Maar die doos he; die was écht groot.

En toen <JA NU PAS> kwam ik op het fijne idee om de Kerstboom úit de doos te halen; dat zou toch zeker gewicht schelen en zo kon ik de doos gewoon plat weer mee naar binnen krijgen.

IMG_2440
ZO VEEL DOOS, ZO WEINIG BOOM

WAAROM BEDENK IK ME DIT SOORT DINGEN ACHTERAF?! Ik had natuurlijk gewoon met een lege doos op die fiets moeten gaan zitten, dan was het allemaal echt véél makkelijker geweest. Ik ben zo teleurgesteld in mezelf, HAHA.

Goed; de Kerstboom was binnen, nu kon het optuigen beginnen. En daar heb ik, op deze drukke dag, eens even lekker de tijd voor genomen want ik ben gek op het optuigen van de Kerstboom. Kerstliedjes op de achtergrond en gaan met die banaan. Love it!

’s Middags moest ik nog aan de slag voor 2 andere campagnes, waaronder deze winactie (waar je nog aan mee kunt doen). Leuk!

laplace
Win dit boek via mijn Instagram!

’s Avonds had ik zin om uitgebreid te koken met Janneman en dus pakten we onze pasta maker erbij en maakten we zelf penne, met pesto en kip in roomsaus. Mjam!

IMG_2500
Dotje is een kerstpoes en houdt van chillen bij de Kerstboom <3

Donderdag: een beetje vrij en een flutopening
Ik had de hele week een vrij strakke planning en daarmee zorgde ik  ervoor dat ik donderdag een rustige dag had. Het gaat allemaal om balans, right? Heerlijk! Ik spendeerde de ochtend in bed met uitzending gemist en ging ’s middags pas aan het werk.

Ik lunchte met oliebollen, schreef sinterklaasgedichten, stuurde wat pakketjes terug en ruimde op in huis. Lekker man.

’s Middags had ik een aantal deadlines van campagnes die ik aanleverde en toen was de ‘werkdag’ alweer voorbij.

’s Avonds ging ik samen met Laura naar de opening van een nieuw restaurant in Amsterdam. Ik had er zin in, kleedde me netjes aan en stapte op de fiets.

IMG_2535

Bij de ingang van het restaurant stond een mooie perswand waar Lau en ik ff op de foto gingen en daarna gingen we naar binnen voor hopelijk een heerlijke culinaire ervaring.

amsterdam

Maar helaas was niets minder waar. Ik kan je werkelijk niets vertellen over het eten bij dit restaurant, omdat ik amper iets gegeten heb, haha.

Dit was zo’n opening waarvan ik me altijd afvraag wat ik er in vredesnaam doe. Er waren heel veel popi jopi mensen, er stonden meisjes te dansen op een podium (dan denk ik altijd: waarom staan er meisjes in hun ondergoed te dansen op een podium als je dat geld ook kan steken in meer eten tijdens de opening van je R E S T A U R A N T, maar hey: wie ben ik), er gingen af en toe schalen met eten rond, maar daar dook iedereen bovenop omdat het ZO druk was en er eigenlijk te weinig eten was. Super zonde; als je op de verkeerde plek staat, mis je dus alles. Ik heb één iets gehad warvan ik vermoed dat het varkensvlees was en het was heerlijk, maar het was letterlijk één hapje (in anderhalf uur tijd).

Op de achtergrond, of beter gezegd op de voorgrond, draaide een DJ hippe plaatjes waardoor je elkaar amper kon verstaan en Lau en ik dachten alleen maar; waarom zijn we hier?

En dus zijn we ‘m om half 9 weer gepeerd en hebben we nog echt ff lekker gegeten. Bij Café de Walvis, op de weg terug. Heerlijk!

IMG_3733
Die burger van Café de Walvis is echt ge-wel-dig

Overigens zet ik bewust de naam van het restaurant er niet bij, want ik vind eigenlijk dat als ik ergens word uitgenodigd (en gratis alles kan consumeren), dat ik niet echt kritisch mag zijn. Ik kies er dan voor om niet te schrijven in plaats van negatief te schrijven, omdat ik negativiteit verspreiden geen leuk ding vind. In dit geval vind ik het wel eerlijk om je bij te praten over mijn week en dat dit soort openingen heus niet altijd tof zijn (om je ff een realistisch beeld te geven, want vanaf de foto ziet het er ongetwijfeld knetter tof uit), maar kies ik er dan voor om niet te noemen waar dit allemaal plaatsvond.

Vrijdag: mijn eerste auto!
Doordat ik op donderdag een beetje rustig aan had gedaan, kon ik er op vrijdag weer volle bak tegenaan. En boy: I did. Tot half 3 heb ik echt hard gewerkt. Veel blogs geschreven, de laatste voorbereidingen voor Sinterklaas gedaan, campagnes bijwerken, facturen betalen, etc. Drukte!

Om half 3 kwam ook Jan thuis van werk en stapten we samen in een Car2Go richting Amsterdam Zuid Oost voor iets HEEL ERG TOFS.

Ik leen toch wel eens auto’s van automerken om ze uit te proberen en daar dan een klein stukje over te schrijven? Nu is het vaak de afspraak dat als ik een auto leen, dat daar dan direct content tegenover staat; logisch ook. Maar wat ik daar zelf een beetje ingewikkeld aan vond, is dat ik best vaak een auto nodig heb en niet iedere keer daar iets over wilde schrijven; ik ben immers geen autoblogger (of kenner). Een paar maanden geleden heb ik bedacht dat ik op zoek wilde naar een samenwerking voor langere tijd; dan kan ik de auto goed langere tijd testen, hoef ik niet ieder weekend iets te posten over de auto én voor een automerk is het interessant om samen te werken, omdat ik vol in de Millennial-doelgroep zit.

Bij mijn contactpersoon die me altijd helpt met m’n auto-samenwerkingen legde ik deze vraag neer en hij kwam met een toffe samenwerking op de proppen. Een paar weken geleden meette ik de PR mensen van Ford en daar ontdekten we dat we lekker op één lijn zitten en dus besloten we vanuit beide kanten: wij gaan samenwerken.

Op donderdagmiddag sjeesden Jan en ik in een Car2Go richting Amsterdam Zuid Oost naar de Ford Dealer voor… MIJN EERSTE AUTO! WE HEBBEN EEN FORD KA+ GEKREGEN!!

7854142896_IMG_2261
Hij is zo mooi <3

Dat wil zeggen: het komende half jaar is deze Ford Ka+ van mij! Ik mag er zo vaak mee rijden als ik wil, ik kan alle functies uittesten; hij is helemaal van mij t/m mei 2019. YES!

Dit is zo onmogelijk chill jongens. Ik had de For Ka+ nog niet eerder gezien en zag ‘m dus donderdag voor het eerst. Ik had ook geen idee welke kleur we kregen en of het een luxe uitvoering zou zijn of niet. En wow; ik was ZO verrast toen het een champagnekleurige (white gold) auto was. DUDE, dit is zo vet!! Jan en ik hebben ‘m omgedoopt tot Champagne-mobiel. Love it!

We hebben er dit weekend in gereden en hij rijdt echt fantastisch. En dat is echt a w e s o m e, want ik laat iedere auto afslaan (daarom rij ik meestal automaat) en kom met deze auto gewoon goed weg. Er zitten ook allemaal vette functies in: stoelverwarming (ik huil van geluk!!), een mooi scherm waarop ik m’n navigatie kan doen via Apple Carplay, de voorruit en achterruin hebben verwarming zodat ik in de winter nooit hoef te krabben (winning), er zit een soort easy fuel systeem op waardoor je nooit de verkeerde brandstof erin gooit (hier ben ik blij mee), hij is klein en compact van buiten (zodat ik weer fatsoenlijk leer inparkeren) en groot van binnen (wij kunnen allebei met onze >1.83m ruim achterin zitten) en over dat parkeren gesproken: er zitten parkeersensoren in en daar ben ik ZO gelukkig mee.

Ja, ik mag dan al 10 jaar mijn rijbewijs hebben, ik rij gewoon echt veel te weinig en veel te veel in verschillende auto’s. Ik ben zo blij dat ik nu een tijdje mijn eigen auto heb en echt weer fatsoenlijk kan gaan rijden. LOVE THIS. Oh én de auto heeft een lage uitstoot, maar ik moet de gebruiksaanwijzing nog ff lezen over hoe die functie nou werkt dat ‘ie voor het stoplicht uit gaat en daarna weer automatisch aan. Maar hey: ik heb nog een half jaar om dit allemaal uit te vinden.

Jongens: ik ben zó dankbaar en zo gelukkig. WOEHOEEEE!

IMG_2591

(Ook influencer worden? Ik keek deze week de documentaire ‘Follow Me‘ op NPO Start en dat is een dikke aanrader en daarin zie je hoe je makkelijk (en goedkoop) 30K volgers kan kopen, haha.)

GRAPJE. Niet doen, die docu is echt deprimerend en ik zou bijna m’n werk opzeggen omdat de hele wereld waarin ik werk nep lijkt te zijn, :(:(:(. Maar zonnige noot: de wereld líjkt nep te zijn, gelukkig zijn er nog een aantal mensen die niet mee doen aan likes/reacties/volgers kopen en wél gewoon eerlijke content maken (groetjes van ondergetekende). Goed; ik zou hier nog veel meer over willen schrijven en misschien doe ik dat later nog wel. Wie weet.

Zaterdag: Sinterklaas vieren in Hellendoorn & voor het eerst Escape Room
Dan zijn we vrijdagavond nog met onze champagne-mobiel naar Hellendoorn gereden voor het jaarlijkse Sinterklaasweekend met de familie van Jan. Op zaterdagochtend ontbeten we uitgebreid en om 1 uur moeten we in de Escape Room in Nijverdal zijn. LEUK!

Hoewel; ik zeg wel leuk, maar ik vond het van te voren best een beetje spannend. Ik ben gewoon niet echt een held met nieuwe dingen (doe ze wel altijd, maar vind het ook al-tijd spannend) en het idee van een uur opgesloten zijn in een ruimte (hallo: mijn PDS en ik moeten kakken) vond ik nou niet per se heel exciting.

Tóch was het echt heel erg leuk. We zijn binnen een uur ontsnapt en hadden echt de volle 56 minuten nodig om met puzzels uit de Escape Room te komen. VET leuk!

Zou ik het nog een keer doen? JA!

escape

Daarna was het borreltijd en hebben we ’s avonds lekker gegourmet, Sinterklaascadeaus uitgewisseld, gedichten voorgelezen en het Sinterklaasspel gespeeld. Vet gezellig 🙂

IMG_3231

IMG_3738

Zondag: wandelen & friet vreten
Op zondag maakten Jan, zijn vader en ik nog even een wandeling door het nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Dit was echt ZO fijn. Ik ben gek op wandelen in de natuur en dit gebied was zo prachtig. Heel veel heide, bebossing, mooie herfstkleuren, smalle paden. Ect super mooi. Zelfs in de regen <3.

IMG_6412

Daarna stapten Jan en ik in onze Ford Ka+ en sjeesden we terug naar Amsterdam. Het was voor mij tijd om sinds lange tijd weer eens achter het stuur te kruipen en het ging echt vét goed. Echt man, deze auto is perfect voor mij. Ik ben zó blij!

’s Avonds sloten we het weekend nog even fantastisch af met een bezoekje aan snackbar Marja, voor 2x frikandel speciaal, 2x turkeystick, 2x patat (met en oorlog) en een kaassouflé. Boer zoekt vrouw op tv, wij op de bank; het leven is verrukkelijk.

IMG_5073
Groetjes uit de snackbar!

Inmiddels is het woensdag in de volgende week. Ik ben deze week weer lekker druk en begonnen met aftellen naar m’n vakantie. Gister had ik een migraine-aanval en ik weet nou niet of dat komt door de drukte (die ik volgens mij best lekker onder controle heb) of door de tijd van de maand. In ieder geval is het een drukke week en heb ik niet zo heel veel sociale dingen op de planning. Hoewel; we gaan deze week nog een keer geweldig uit eten, hebben een wooninspiratie-tour gepland op zondag(Jan weet dit nog niet) en gaan zaterdag naar Masters of LXRY (om te kijken naar dingen die we niet kunnen (en willen haha) betalen).

Volgende week komt er nog één weekdagboek van dit jaar online en daarna gaat deze meid chillen tot januari. HEERLIJK! Ik ben nu al lekker aan het voorwerken met kerstrecepten (er komt zoveel vets aan jongens) en hou me daar nog lekker ff mee bezig. Vanavond ga ik een hele kip vullen… LOVE IT! Oh en ik denk dat ik dit jaar zeker wel weer een jaaroverzicht ga schrijven; ik moet alleen nog even bedenken wat de insteek wordt.

Goed, tijd om af te sluiten. Thanks voor het lezen weer <3. En tot volgende week!

PS: ik schreef ook weer over de #FOODPOST die ik de afgelopen 2 maanden kreeg. Check die blog hierzo!

sloffen
Love it.

Zoek je een tof cadeau voor onder de Kerstboom?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 48: mijn eerste auto, voor het eerst escaperoom, Sinterklaas, hilarische campagne en flutopening

  • Ik vind het juist goed als je ook kritische ervaringen opschrijft over restaurants op een opbouwende manier. Je hoeft niet gelijk het hele restaurant af te kraken, maar je kunt wel tips meegeven.

  • Hahahaha te grappig weer! Dit lezen met wijn en sushi op de bank maakt ’t leven zo chill. Dankjewel voor weer een kijkje in jouw heerlijk chaotisch bestaan.

  • Naast dat ik het een superleuk weekoverzicht vind, moet ik natuurlijk ook wat te zeiken hebben 😉

    Ik vind het stom van Gamma dat er zo’n achterlijke hoeveelheid karton om een (al in net verpakte!) kerstboom moet. Natuurlijk is het idee van een kerstboom in huis al niet duurzaam, maar dit maakt het er niet beter op :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *