Pasta pesto met roomkaas, kip en spinazie

Goooooeeeeedemiddag! Jongens het was echt lang geleden dat ik pasta pesto had gegeten en ik heb me vandaag toch een awesome recept. Ik verklaar mijn vriend altijd een beetje voor gek als ik hem hoor praten over zijn pasta pesto, maar ik moet toegeven dat de combinatie van pasta pesto én dan ook nog kruidenroomkaas door de saus, dus inderdaad toch geniaal blijkt te zijn. LEKKER MAN.

Het maaltje van vandaag is knetter machtig en vet heerlijk. Zin in? Aan de slag dan! Let’s pesto!

Nodig voor twee personen: penne – half bakje kruidenroomkaas –  3 kippendijen – 2 tomaten – 2 handen spinazie – 1 ui – pesto (mag je zelf maken)

Nodig voor de zelfgemaakte pesto: halve basilicumplant – scheut olijfolie – 2 eetlepels pijnboompitten – 2 eetlepels geraspte kaas

Snijd een tomaat en ui in stukjes. Bak de ui in een wokpan met een scheut olie. Voeg zodra de ui glazig is, de tomatenblokjes toe en bak even mee. Voeg dan ook de spinazie toe en wok mee totdat het geslonken is. Haal de saus dan uit de pan en leg even apart. Ik vond het hierbij handig om het prutje te bewaren in een zeef, met daaronder een kom; zo kon ik het vocht scheiden van het prutje en bewaar je toch het vocht voor later.

Bak vervolgens de kippendijen (die je in stukjes heb gesneden) in de pan met olie gaar in een minuut of 8. Kook gedurende deze tijd ook de penne gaar.

Maak in de tussentijd zelf je pesto door pijnboompitten, kaas, basilicum en olijfolie te staafmixeren tot een pesto. Lekkerrrr.

Giet de penne af en roer deze door de pesto.

Voeg wat kruidenroomkaas toe aan de pan met de gare kip en roer ook het prutje van tomaat, spinazie en ui erdoor. Je kunt de saus verdunnen door middel van het vocht van het tomaat-spinazie-prutje dat je bewaard hebt, maar het hoeft niet. (Ik hou wel van nattig, maar Jan wil het liever wat droger hebben). (Dit klinkt heel raar en dubbelzinnig haha).

Serveer de pasta pesto met de kip met roomkaas, tomaat, spinazie en ui en klaar is je maal. Eet smakelijk!

En smakelijk was het zeker. Ik vond dit ZO lekker. Ik heb me echt propvol gegeten aan veel te veel voedsel, maar ik kon gewoon niet stoppen. Je proeft nog steeds de pesto en die combineert echt awesome met die kip met kruidenroomkaas. En dan zitten er ook nog wat lekkere groentes doorheen… Ik vond het een topmaal!

Ooit over nagedacht: pasta pesto met roomkaas?! 😀

sintlovestoffetosti

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *