FOODPOST #6: Heel veel pepernoten en heel veel boeken!

Goedemiddag leuke mensen! Het is december en nog nét voor Sinterklaas en daarom een prachtige timing voor mijn zesde #FOODPOST van dit jaar. Dé blogpost waarin ik je bijpraat over alle nieuwe dingen op de markt, aan de hand van de post die ik heb gekregen de afgelopen tijd.

Deze foodpost staat natuurlijk vól met pepernoten, maar ook met…boeken! Want ja ja; november/december is dé tijd om een nieuw boek op de markt te brengen, omdat iedereen boeken vraagt aan Sinterklaas of de Kerstman en dus zijn er veel gelanceerd deze maand. Love it! Het leukste boek van allemaal is natuurlijk TOFFE TOSTI’S. Zet ‘m gauw op je lijstje als je dat nog niet hebt gedaan.

sintlovestoffetosti

Maar mocht je mijn derde boek al hebben, dan inspireer ik je in deze editie van Foodpost graag met nog wat ander leesvoer. Zin in? Let’s do this! Dit heb ik de afgelopen tijd toegestuurd gekregen en voor jou getest 🙂

&Samhoud pompoenburger en groente nuggets
We beginnen meteen goed. Ik mocht twee nieuwe producten van &Samhoud uitproberen en ben over beide razend enthousiast, maar vooral over die groente nuggets. De pompoenburger is lekker en eigenlijk precies wat je er van verwacht. Prima ding.

Maar die groente nuggets vond ik echt fan-tas-tisch. Ze zijn gemaakt met o.a. aubergine en doperwt en smaken daardoor een klein beetje naar aubergine, maar echt ZO lekker. Ik vond dit echt ge-wel-dig en ga ze absoluut vaker eten. Een hele goede vervanger van originele kipnuggets. Mjam!

Ik wilde dolgraag vertellen waar je dit kunt kopen, maar ik kan het op de sites van Albert Heijn en Jumbo niet vinden en via de website van &Samhoud is het ook niet echt duidelijk. Mocht je het heel graag willen weten, stuur ze ff een berichtje op Instagram; ik weet dat ze daar altijd vrij snel reageren.

burgers

Verantwoorde chips van Rude Health
Ik ben nooit zo van dit soort producten, maar op een wanhopige avond zonder chips in huis (EN EEN ENORME CRAVING) heb ik dit toch maar geprobeerd. Wat denk je? LEKKER MAN! Dit is dus chips gemaakt van bonen en mais en lekkere kruiden en het water loopt me in de mond als ik er aan terugdenk. Echt lekker! Ik vermoed dat je dit koopt bij natuurwinkels of hippe supermarkten als Stach en Marqt.

cornitas

Côte D’Or chocolade Cocoa Life
Ik weet niet precies of de chocolade nou ook nieuw is, of dat er alleen een nieuw label op zit. Maar Côte D’Or laat met deze lijn in ieder geval zien dat ze bezig zijn met een verduurzamingsslag. Altijd goed.

Ik vond de smaken allemaal top (gewoon zoals je gewend bent van Côte D’Or) en het tofste is dat er twee repen in één verpakking zitten, terwijl het nog steeds een stevige reep is. Lekker!

cotedor

Afwasmiddel van oude sinaasappelschillen
Dit vind ik zó’n sympathiek product: Albert Heijn komt met ‘Seepje’; afwasmiddel gemaakt met de oliën van de sinaasappelschillen die overblijven in de supermarkt als je zelf van die versgeperste sinaasappelsap koopt. SUPER leuk.

Het afwasmiddel ruikt dan ook heer-lijk (ik ben gek op sinaasappelgeur) en de verpakking is een beetje retro. Wat ik erg leuk vind.

Het is alleen jammer dat dit afwasmiddel echt veel minder krachtig is dan de fles Dreft of AH eigen merk die ik normaal altijd gebruik. Ik heb Jan op z’n kop gegeven omdat ik vond dat ‘ie de afwas steeds heel slecht deed; alles zat nog onder het vet. En toen kwamen we erachter dat dat is sinds we dit afwasmiddel gebruiken. Jammer!

eepje

Francesca Kookt Eetkalender 2019
Inspiratie nodig voor je avondeten? Daar speelt blogger Francesca al jaren superslim op in met haar Eetkalender. Ze stuurde mij de eetkalender van 2019 op; dit is dus inderdaad een kalender die je gewoon aan de muur kunt hangen, vól met inspiratie om iedere dag gevarieerd te eten.eetkalender

etkalender2
Voor iedere dag vind je een recept en vrijdag is standaard Kliekjesdag. Super handig!

The Avocado Show – avocado kookboek
Jaaa mensen, ik heb een leuk nieuw kookboek gekregen. Hij is roze en er staat een hele gezellige avocado op de voorkant. Love it! Dit is het kookboek van The Avocado Show; een restaurant in Amsterdam met alleen avocado-recepten. Ik ging er ooit heen (en ontdekte de beste decaf cappuccino van de stad) en at heerlijk en nu kun je dus thuis aan de slag.

Voor iedere millennial met avocado-liefde wel een must-have dit hoor. Er staan écht awesome recepten in. Wat dacht je van toast met avocado, kipdij en truffelmayonaise of zoete aardappelen met avocado en mozzarella of tuna taco met avocado? Klinkt verrukkelijk.

Ook zitten er wel een paar wat mij betreft missers in (ik krijg de kriebels van mensen die hotdogs willen maken van wortel met avocado als broodje of avocado saté (avocado aan een stokkie IS geen saté), maar die missers nemen we voor lief. Er staat genoeg lekkers in!

Te koop voor €18,50 via Bol.com.

avocadoshow

Sinterklaassnoep van HEMA
Deze maand kreeg ik ook weer wat pepernoten toegestuurd en waar karamel zeezout altijd populair blijft, blijkt dit jaar de stroopwafel-pepernoot ook een ding. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n succes. Doe mij maar normale pepernoten 😛 Die zaten gelukkig ook in het pakket en zijn altijd goed, van HEMA.

Ook tof: deze chocoladeletter met discodip. Ik werd er extreem vrolijk van toen ik ‘m in het pakket zag liggen. Ik werd echter minder vrolijk toen ik ‘m op ging eten. Je breekt toch altijd een stukje af? Nou, dat wordt één groot feest met discodip all over the place. Haha. Netjes eten is onmogelijk. Maar het is wél lekker.

De amandel marsepein heb ik niet geproefd, omdat ik niet zo van marsepein houd. En iemand van de Voedselbank wellicht wel :).

hema

Nieuwe messen van Homey’s
Een pakketje waar ik ontzettend naar uitkeek deze maand was het messenset van Homey’s. Deze messen zijn speciaal omdat het heft gemaakt is van tarwegras: super duurzaam.

Ik vind de messen fijn, maar kreeg een tijdje geleden een Japans mes toegestuurd (heel duur, héél geweldig) en daar kan dit niet aan tippen. En dat is logisch, maar ik ben nu dus GEWELDIGAMAZINGKANNIETBETER gewend en dan is dit toch anders. Het snijdt een beetje grof, maar wel fijn. Ik ben er natuurlijk blij mee, dus bedankt Homey’s, voor het toesturen (maar m’n aubergine en kipfilet blijf ik snijden met het Japanse mes).

Deze messen zijn van de VITT lijn van Homey’s en zijn o.a. verkrijgbaar via Bol.com.

homy

Whisky met een goed verhaal
Oh jongens; vorige maand miste ik een event waar ik HEEL graag naartoe wilde: de lancering van Jura in Nederland. Dit is een whiskymerk met een fantastisch verhaal… Jura is een eiland ten westen van Schotland. Het moet er prachtig zijn, met bergen, wilde landschappen, meren en omringd door stormachtige zee. Op het eiland is slechts één weg, één pub en één destilleerderij, waar ze deze whisky maken. Dat klinkt toch geweldig?

Ik miste helaas het event, maar kreeg wel een proefpakket toegestuurd met verschillende whisky’s. Zijn Jan en ik gek op, maar we moeten ze allemaal nog proeven. Ik hou je op de hoogte!

Het proefpakket is niet te koop, maar de whisky zelf wel via o.a. Gall en Gall.

jura

Nieuw van Knorr: Natuurlijk Lekker!
Ik mocht deze maand ook de nieuwe wereldgerechten van Knorr uitproberen. Er komt nog een video online over de Vegetarische Lasagne, daar moet je nog even op wachten.

Ik vind ze in ieder geval allemaal erg lekker en het is tof dat Knorr probeert een einde te maken aan het oordeel ‘pakjes en zakjes zitten vol troep’, want deze Natuurlijk Lekker lijn zitten vól natuurlijke ingrediënten! Te koop in de supermarkt :).

knorr

Leuk boek: Favorieten van La Place
Ook dit boek kreeg ik onlangs toegestuurd en ik heb er al een paar ezelsoren in gevouwen. Wat betekent dat er lekkere recepten in staan ;-). Maar niet alleen recepten (voor ontbijt, lunch, diner en zoetigheden) vind je in dit boek, het staat ook vol handige tips. Leuk!

Goed nieuws: Ik geeft dit boek 10x weg via mijn Instagram. Check onder deze foto wat je moet doen om kans te maken. En kans maak je absoluut! 😀

laplace

Koken met pepernoten, kookboek
Dan even iets wat ik echt nergens op vind slaan; ik kreeg een boek toegestuurd met allemaal recepten met pepernoten. Gewoon daadwerkelijk een salade en dan pepernoten er doorheen. Of pasta met pepernoten. Of meer van dat soort gekkigheid. Pompoensoep met pepernoten. KNETTERGEK.

Kijk, een beetje creativiteit ben ik nooit kritisch op, maar dit slaat toch gewoon echt nergens op? Wie gaat er nou geitenkaassalade eten met pepernoten er doorheen? 😛 peperboek

De beste pepernoten: Van Delft
Er zijn zo ontzettend veel verschillende pepernoten op de markt, maar je maakt mij eerlijk gezegd het blijst met de klassieke pepernoten van Van Delft. Deze zijn gewoon vét lekker en knapperig en perfecto. Niets geks, gewoon normaal. Love it!

pepernot

pepernoten
Ik kreeg natuurlijk ook nog alle gekke smaken toegestuurd: van karamel zeezout tot raspberry cheesecake, van stroopwafel tot truffel en van ruby chocolate tot normale chocoladepepernoten. Welke lijkt je het lekkerst?

Popcorn met Glühwein smaak?!
Oké, bedrijven zijn echt doorgedraaid:P. Dit keer de HEMA. Zij stuurden me hun Glühwein flavoured popcorn toe en ik was BEHOORLIJK sceptisch. Hahaha. Maar! Geproefd en best oké. Het smaakt vooral naar popcorn en een beetje naar iets anders en die smaak vond ik dan eerder pepernoten dan glühwein. Maar dat is niet zo’n gekke vergelijking, want er zit allebei dat winterse koek-kruiden-smaakje aan.

Ik zou het zeker niet nog een keer kopen, maar vond het niet intens vies en heb toch zomaar een halve zak leeg gevroten. Dus: ben je in voor een experimentje (en word je blij van roze popcorn), sjees dan ff langs de HEMA.

popcorn

Truffelolie en tapenade van de Truffelparty van 5&33
Dan een product waar ik normaal heel erg gelukkig van word, maar nu even niet… Ik was op de truffelparty van het restaurant 5&33 in Amsterdam en kreeg daar in de goodiebag deze olie en tapenade met truffel mee naar huis. Lekker denk je? NEE. De truffelolie was van goede kwaliteit en ik vermoed dat ‘ie gemaakt is met echte truffel. Maar ik hou juist meer van truffelextract, de neppe, haha. Ja: dit ligt aan mij, I’m an idiot. (Die van AH is geweldig jongens).

De truffeltapanade dan? Die was ronduit smerig. Echt zó vies. Ik kan het niet eens omschrijven, maar ik zou dit nooit meer eten. BAH! ruffel

Vet geniaal: de nieuwe kledinglijn van FEBO
DIT HEB JE NODIG! Dit MOET op je lijstje van Sinterklaas of voor Kerst. FEBO lanceerde een nieuwe limited editions kledinglijn en het is geweldig. Hoe fantastisch zijn deze sloffen en hoe geweldig is de muts? En dat is niet alles. Check het hele assortiment via FEBO.nl/shopsloffen

Schermafbeelding 2018-12-03 om 16.08.41

Nieuwe boeken van Your Little Black Book
Anne van de blog Your Little Black Book zit niet stil! Ze bracht onlangs twee nieuwe boeken uit: Staycation en Feed your Wanderlust. Dat eerste boek is tof omdat het vol staat met toffe adresjes in Nederland. Ja ja, je hoeft dit keer niet de wereld rond te reizen om nieuwe dingen te ontdekken. Bovendien staat er een kleine tip van mij in. Leuk!

Het boek Feed your Wanderlust staat vol reistips voor een moderne bohemian lifestyle. Van de reisbasics die iedereen zou moeten kennen tot travel guides voor dromerige bestemmingen waar je naartoe moet. Beide boeken bestel je via Bol.com.

staycation

Een nieuwe frisdrank van Redbull
Eén van de tofste dingen die ik deze maand toegestuurd kreeg, waren de nieuwe Organics by Redbull. Dit is een nieuwe frisdrank, van Redbull, maar het heeft niets met energiedrank te maken. Het is een biologische frisdrank die gemaakt wordt met 100% natuurlijke ingrediënten. Je hebt ze in de smaken Cola, Tonic Water, Gingerale en Bitter Lemon. Heel binnenkort komt er een hele toffe blogpost online met 4 winterse mocktails met deze drankjes. SUPER chill vind ik ze.
redbull

Dat was het weer voor deze keer! Volgens mij zit er genoeg inspiratie voor de Feestdagen bij, toch? Ik ben er over een maand of 2 weer met een nieuwe Foodpost. Als er dingen binnen blijven komen natuurlijk, haha.

Belangrijk vind ik nog even om te vermelden dat alles wat ik niet op eet, allemaal naar de Voedselbank gaat. Niet omdat ik niet SUPER dankbaar ben dat ik dit allemaal toegestuurd krijg, maar vooral omdat het altijd vrij veel is en ik denk dat er ander mensen zijn die daar ook heel blij van worden. Ik ben wel heel graag op de hoogte van wat er allemaal nieuw is op de markt (en ontvang de pakketen dus graag), maar maak dan zelf een schifting in wat ik wel en niet proef en wat er dan dus uiteindelijk naar de Voedselbank gaat. Ik hoop dat je dat begrijpt :).

Zo! Wat vond je het tofste product in deze zesde editie van #Foodpost? En heb je zelf nog iets lekker ontdekt onlangs, wat ik ECHT moet proberen? Laat je hieronder horen in de comments!

Zoek je een tof cadeau voor Sinterklaas?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *