Wereldgerechten: van Vietnamese springrolls tot Afrikaanse bobotie!

Door Elske – Ik hou van wereldgerechten: alles  als het maar geen Hollandse pot is. Begrijp me niet verkeerd: een stamppotje of een gekookte aardappel op zijn tijd kan ik best waarderen: mits klaargemaakt door mijn moeder, want zelf heb ik a. geen zin om aardappelen te schillen en koken (duurt. lang.) en b. ik krijg het lang niet zo lekker als zij het krijgt. Dus ik bemoei me meestal niet met dat soort gerechten, maar des te liever leef ik mij uit op curry’s, quiches, noedels, rijstgerechten, pasta’s enz. enz. En omdat ik denk dat er meer (studenten) met mij zijn, neem ik jullie vandaag mee over de hele wereld. Twee criteria waar alle recepten aan moeten voldoen: makkelijk (en snel) te maken en niet te duur qua ingrediënten. Dat maakt deze recepten misschien niet authentiek, maar nog wel steeds retelekker.  Lijkt je dat wat? Mooi, dan gaan we beginnen!

Mexicaans
Leo’s blog staat ramvol met allerlei wrap-recepten. Niet heel gek, want wraps zijn goedkoop, super veelzijdig, en bijna altijd tering lekker. Taco’s zijn in Mexico eigenlijk niet die gefrituurde wraps die wij taco’s noemen, maar gewoon zachte kleine wraps. Heb ik mij ook laten vertellen door Ugly Delicious (netflix serie, red. als je die nog niet gekeken hebt: DOEN. met een gevulde maag graag). En deze variant die Leo maakte met soft taco’s lijkt mij nou echt fantastisch: pulled beef, coleslaw en wat groentes voor de knapperigheid. Top!

pulled
Fiesta Mexicana!

Indonesië
Wil jij nou een echte Ajam Ketjap maken, zonder pakje? Check dan dit recept (scroll helemaal naar onderen). Leo bezocht Toko Bopp en trok speciaal voor jullie een easy receptje los uit de eigenaresse. Super chill, want snel een heerlijke Indonesisch maaltje op tafel zetten willen we allemaal 🙂

toko3
Bordje vol kleur; typisch Indonesisch!

Turks
Deze Turkse pizza’s hebben niet veel van echte Turkse pizza’s weg, maar voldoen wel aan de criteria voor deze blog: makkelijk en goedkoop. Als bonus krijg je er ‘heeel erg lekker’ bij, aldus Leo, dus aan de slag!

vega_turkse_pizza
Niet heel erg Turks,  maar wel echt heel erg lekker!

Afrikaans
Bobotie is een typisch Afrikaans gerecht en die hoor je gewoon zelf te maken. Kijk; niets mis met dat pakje van Knorr, want die vind ik stiekem ook heel erg lekker, maar die mogen we eigenlijk geen Afrikaanse Bobotie noemen. Nu is het maar goed dat Leo de wereld afreist, zodat ze ons kan vertellen hoe je Bobotie nu écht maakt. Hierbij het recept. Thanks Leo!

bobotie
Romige aardappelpuree, gehakt, boontjes, saus, rozijnen en kaas: dat is Bobotie. Met rijst eten kan overigens ook 🙂

Italiaans
Of deze risotto met tomaat, ricotta en parmaham op en top Italiaans is durf ik niet te zeggen. Volgens mij zijn de authentieke Italiaanse recepten meer van less is more, maar deze risotto klinkt zó goed dat ik hem met jullie moet delen!

risotto_parmaham_tomaat_basilicum_rucola
Risotto met tomaat, basilicum, rucola, parmaham en ricotta. Liefde voor risotto <3

Viatnam
Springrolls; ik had geen idee wat het waren totdat Leo een jaar of wat geleden met een recept kwam. Ik zag de foto en het sprak mij zo aan (in de zin van: whut??), klikte op het recept en dat klonk me toch een portie goed. Inmiddels ben ik mij bewust van de uitstraling van deze jongens en weet ik dat deze springrolls intens goed smaken. En de gein is: het is niet eens heel moeilijk. Must try als je het mij vraagt!

springrolls
Springrolls met kokosomelet, mango en garnalen!

Voor nu hebben we wel even genoeg landen bezocht. Wat is jouw favoriete vakantieland als het op eten aan komt?

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *