Vega Turkse pizza’s

Goodmorning! Deze blogpost had eigenlijk ‘Vega Turkse pizza’s die niet naar Turkse pizza’s smaken maar wel teringlekker zijn’ moeten heten. Want dat is eigenlijk wat het is. Maar die titel was te lang.

Gisteravond maakte ik deze schatjes klaar en ik vond ze echt heel erg lekker. Niet echt Turkse pizza qua smaak, maar ze lijken er wel op qua uiterlijk. En ik vond het echt een lekker vegetarisch maaltje. Klaar voor het recept? Let’s pizza!

Nodig voor één persoon: 2 wraps – 1 blikje tomatenpuree – 1 kleine tomaat – een theelepel gemalen komijnzaad – 6 plakjes aubergine – 2 handjes gesneden ijsbergsla – 1 eetlepel mayonaise – een beetje knoflookpoeder – een scheutje melk of room* – een beetje sambal – halve bak vega gehakt (kruimgehakt)

*ik gebruikte Alpro soja cuisine

Ok, aan de slag. Snijd een tomaat in twee stukken en doe ze in een maatbeker met een blikje tomatenpuree. Zet de staafmixer er op en pureer dit tot een prutje. Het hoeft niet helemaal glad te worden. Smeer de wraps in met deze tomatenprut en verdeel daar het kruimgehakt over. Zet deze jongens een minuut of 10-15 in de oven (180c), totdat de wrap knapperig is.

Grill in de tussentijd de aubergines tussen een grill totdat ze mooi gaar zijn en grillstreepjes hebben (paar minuutjes). En maak in de tussentijd zelf knoflooksaus door mayonaise te mengen met wat knoflookpoeder en verdun de saus een beetje met een scheutje melk of room. Proef ff of je de knoflooksaus lekker vindt; ik deed er nog een klein beetje zout door om ‘m echt goed op smaak te krijgen.

Haal de Turkse pizza’s uit de oven, verdeel er een beetje sambal en knoflooksaus over, doe er sla op en drie plakken aubergine per pizza. Vouw ‘m dicht en eet smakelijk!

Een héérlijk vegetarisch maaltje. Vooral die zelfgemaakte knoflooksaus is awesome en trekt het maaltje echt omhoog. Loved it! Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Laat je het weten?

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?


1 reactie

Akwadraat -

Die knoflooksaus kan nog beter met één of twee geperste teentjes knoflook gemaakt worden. Mjammie.

Reageer ook