Wodka pasta met garnalen en peterselie

Hello you! Gisteravond was het pasta-avond! Dat wil zeggen; ik had zin in hele simpele, lekkere, verse pasta en dook de keuken in voor een knetter lekker recept: wodka-pasta. Ken je mijn wodka-pasta met garnalen en crème fraîche nog? Nou, vandaag (gisteren) maakte ik een variant erop, namelijk wodka-lime pasta. Pretty fucking nice, kan ik je vertellen.

Nodig voor één persoon: 1 bakje grote garnalen – 1/2 pakje verse pappardelle 1/2 flesje Alpro soja cuisine – een kneepje limoensap – een klein handje verse peterselie – 1/2 teen knoflook – een scheut wodka

Snijd de knoflook fijn en doe in een pan met olijfolie. Voeg daar de garnalen aan toe. Kook in de tussentijd de pasta in 4 minuten gaar. Doe de Alpro soja bij de garnalen (na een minuutje bakken al) en laat dit lekker pruttelen. Zodra de pasta gaar is giet je die af en roer je die ook door de garnalen met romige saus. Doe er dan een scheut wodka bij, een kneepje limoensap en de helft van de verse peterselie.  Roer door elkaar en laat de saus een beetje verdampen of verdik ‘m met een klein beetje bloem.

Serveer de pasta in een diep bord met nog wat extra peterselie er overheen en top natuurlijk af met peper en zout. Klaar!

Geniet van dit simpele maar lekkere maaltje 🙂 Als het goed is proef je nog lekker een beetje de diepte van de wodka, de room van Alpro, een beetje kruidigheid van de peterselie. Mjam! Ik vond het lekker en het was precies waar ik gisteravond zin in had. Chill!

Oh en voor de oplettende lezer: ik gebruik inderdaad limoensap en op de foto ligt een citroen; huh? Tja, die citroen lag nog in de koelkast want die had ik over van m’n citroenpannenkoeken en stond wel gezellig op de foto, haha. Gewoon voor limoen gaan dus!

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *