Goedemiddag leuke mensen! 2,5 week geleden kwam mijn derde boek, TOFFE TOSTI’S uit en sinds dien is er al heel veel over geschreven. VET TOF! Nu is het wel grappig, want op heel veel sites vind je nu recepten, check bijvoorbeeld eens Culy.nl, AD.nl of Prankster.nl, maar hier op mijn blog ontbreekt het nog. En daarom leek het me wel tof om een stukje te schrijven over 5 toffe recepten uit TOFFE TOSTI’S. Zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten van mijn derde boek. Bovendien wil ik in deze blogpost een paar mensen in het zonnetje zetten die online al heerlijk bezig zijn met tosti’s bakken en delen met hun vrienden op social media. Daar word ik echt VET blij van en jullie denk ik ook. En dus deel ik het ook even met jullie.
Goed, we trappen af met vijf toffe tosti’s uit TOFFE TOSTI’S!
Crosti met roomkaas (pagina 141)
In mijn boek probeer ik je te laten zien dat je met een tosti alle kanten op kunt. Dat geldt voor het beleg, maar óók voor het brood zelf. Maak bijvoorbeeld eens een tosti op een croissantje; is ge-ni-aal.
Nodig voor één tosti: 1 croissant- 1 eetlepel roomkaas zonder kruiden – 2 plakken bakbacon – 3 sprieten verse bieslook
Bak de plakken bacon tussen het tosti-ijzer bruin. Je hoeft hiervoor geen boter of olie tussen je ijzer te doen; het vlees is zelf vet genoeg.
Snijd de croissant open en besmeer beide kanten met roomkaas. Snijd bieslook in kleine stukjes en verdeel over de roomkaas. Leg ook de gebakken bacon tussen de croissant en vouw ‘m dicht. Bak de croissant een minuut of 4 tussen het tosti-ijzer. Klaar!
Tosti Oreo en banaan (pagina 91)
Hoewel ik wel écht dol ben op hartige tosti’s, vind je in TOFFE TOSTI’S ook een hoofdstuk met zoete tosti’s. De tosti met Oreo en banaan heb ik al vaak voor mensen gemaakt en iedere keer is het weer een hit. Deze moet je proberen!
Nodig voor één tosti: 2 sneetjes wit casinobrood – 3 Oreo’s – 1 banaan – smeerbare roomboter
Smeer beide sneetjes brood in met een laagje roomboter. Beleg ook beide sneetjes met plakjes banaan en druk op één kant wat in stukjes gesneden Oreo in de banaan. Vouw de boterham dicht en druk het lekker op elkaar. Bak de tosti in 5 minuten warm in het tosti-ijzer. Enjoy!
Frikandelspeciaal-tosti (pagina 49)
Deze heb je ongetwijfeld online al voorbij zien komen.. Het is echt een vette hit; letterlijk ;-). Samen met Snackspert probeerde ik dit recept eens uit op video en man, wat slaagde dat goed. Dit recept kon niet ontbreken in TOFFE TOSTI’S.
Nodig voor één tosti: 2 sneetjes wit casinobrood – 1 rauwe frikandel – ½ rode ui – 1 eetlepel curry – ½ eetlepel mayonaise
Laat de frikandel ontdooien of verwarm hem heel even in de magnetron zodat hij niet meer bevroren is. Snijd hem vervolgens doormidden en in tweeën en beleg een sneetje brood met de vier stukken frikandel. Verdeel hier mayonaise en curry over, zoals je ook bij een gewone frikandel speciaal zou doen. Snipper een uitje en verdeel ook die over de frikandel speciaal. Doe het andere broodje erop en bak de tosti in 5 minuten af tussen het tosti-ijzer. Mjam!
Tosti komijnekaas van Uniekaas met gember en parmaham (pagina 63)
Leuk om te weten; de tosti’s in dit rijtje behoren allemaal tot mijn favoriete tosti’s. Klinkt deze tosti met komijnekaas van Uniekaas, parmaham en gember niet heel spectaculair? Snap ik. Toch moet je hem écht eens uitproberen. Ik eet deze tosti al jaren omdat hij zo simpel en zó lekker is. Overigens gebruik ik graag Uniekaas komijnekaas omdat die lekker van smaak is én goed smelt. En dat laatste is natuurlijk vet belangrijk bij een tosti.
Nodig voor één tosti: 2 sneetjes wit casinobrood – 1 plak Uniekaas komijnekaas – 1 plak parmaham – 2 bolletjes Chinese stemgember
Beleg een broodje met komijnekaas en parmaham. Snijd de bolletjes stemgember in stukjes en verdeel over hetzelfde broodje. Doe het andere broodje erop en bak de tosti in 4-5 minuten af tussen het tosti-ijzer. De tosti is klaar zodra de komijnekaas gesmolten is.
Brand-je-bek-aan-de-vier-kazen-tosti (pagina 29)
Mijn ultieme favoriet uit TOFFE TOSTI’S is de Brand-je-bek-aan-de-vier-kazen-tosti. Een heerlijke tosti met een vrij geniale naam, als je het mij vraagt. Zulk soort titels zul je meer tegen komen in TOFFE TOSTI’S, want hey: saaie teksten daar wordt toch niemand vrolijk van?
Nodig voor één tosti: 2 sneetjes luxe brood – 50 gr gorgonzola – 1 eetlepel geraspte gruyère – 1 eetlepel geraspte cheddar – 1 eetlepel mascarpone
Smeer beide sneetjes brood in met mascarpone. Beleg één sneetje ook nog met 50 gram gorgonzola, rasp er wat gruyère en cheddar over en vouw je boterham dicht. Duw hem een beetje aan en leg hem vervolgens 5 minuten tussen het tosti-ijzer. En pas op hè: je brandt geheid je bek aan deze vier kazen tosti!
***
Zo, dat waren 5 recepten uit TOFFE TOSTI’S. En dan blijven er nog 50 recepten over die je allemaal terug kunt vinden in mijn derde boek. Van tosti’s met pindakaas tot pulled chicken en van vruchtenhagel tot gehaktbal. Echt, van alles! Maar er is meer…
Wat dacht je van een tosti met Milka Oreo?
Of een tosti met avocado?
Of een tosti met barbecue saus?! 😀
Of een andere variant van de crosti met roomkaas?
Heb jij TOFFE TOSTI’S al binnen? Laat het me weten op social media! Ik word hier werkelijk Zo blij van:
En ook BN’ers gaan aan de haal met TOFFE TOSTI’S:
Kortom: het gaat echt best lekker. Ik word héél erg blij van jullie reacties en ik hoop dat jullie net zo blij worden van het boek. Maar ik geloof van wel <3 😀 YES! Let’ssssss tosti!
PS: Ik zou het echt rete cool vinden als je een review achter wil laten op Bol.com. Zo gepiept!
PPS: Oh, en als je het boek wil bestellen kan dat via deze link of o.a. bij: Bruna, Bodyenfitshop.nl, Boekhandel Dominicanen, Cook & Book, Boekhandel Smit en de lijst gaat nog door en door, maar dit waren de eerste hits op Google haha.
PPPS: staat jouw hoofd hier tussen de foto’s en wil je dat niet? Mail me even.
GROETJES!!
Wist je dat ik een tosti-boek schreef? (Als je dat nu nog niet weet… ;-))
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.
Bestel hier mijn eerste of tweede boek.
En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?