Pannenkoek met peer, gorgonzola, walnoten, spek en honing

Goeeedemiddag leuke mensen! Soms heb je van die dagen met typische cravings en afgelopen dinsdag was zo’n dag. Ik had me toch een partij zin in pannenkoeken, man o man. Toevallig had ik nog een pannenkoekenmix met alleen water toevoegen in huis (dikke tip: altijd in huis hebben, zo heb je altijd een lekker maaltje in huis) en nog allemaal ander lekkers in de koelkast en dus ging ik aan de slag. Pannenkoeken met gorgonzola, spek, peer, walnoten en honing? Yes baby!

Nodig voor één persoon: op de gok een beetje pannenkoekenmix alleen water toevoegen – een scheut water – 1 peer – een paar brokjes gorgonzola – 5 plakjes ontbijtspek – een kneepje honing – paar walnoten

Meng water met de pannenkoekenmix totdat je vindt dat dit de gewenste dikte heeft. Bak in de tussentijd alvast 5 plakjes spek in een pan zonder olie. Leg de plakjes in een soort hashtag (maar dan met een extra balkje), want op die manier kan je pannenkoekenmix er makkelijk aan plakken. Schenk wat pannenkoekenmix over het spek in de pan en bak een pannenkoek in een paar minuten. Als het goed is kun je ‘m halverwege (als de bovenkant droog is) prima omkeren.

Snijd in de tussentijd een peer in plakjes en brokkel de gorgonzola. Serveer de peer, gorgonzola walnoten en een kneepje honing op de pannenkoek en klaar ben je. EET SMAKELIJK!

Prima maaltijd als lunch of avondeten. Echt; ik vond dit verrukkelijk. Mag ik er nog één?

Een pannenkoek met gorgonzola, lijkt het je wat? 😀

Wist je dat ik een tosti-boek schreef?
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *