Hola mijn vrienden! Gisteravond heb ik echt een super rare maaltijd op tafel getoverd en het was echt VET lekker. Ik had zin om te koken met kliekjes, omdat we echt nog genoeg dingen in huis hadden en dus maakte ik… pasta! We maakten de pasta zelf met de pastamaker, maar jij kunt natuurlijk prima gewoon verse pasta uit de supermarkt gebruiken.
Verder maakte ik een saus van de duizend tomaten die ik aan het begin van deze week voor een prikkie had gescoord bij Dirk (en daar al de hele week plezier van beleef) en ik had nog basilicum en spinazie. Prima saus!
En gek genoeg had ik echt intense kabeljauw-cravings (je weet wel: zo’n heerlijk haasje, nog net een beetje zacht en sappig van binnen, mjam!), maar vriendlief kwam thuis met kabeljauwfilet. Ach: doen we het mee.
Oh en ik gebruikte ook nog broodkruim en mozzarella in dit recept omdat die alles beter maken. Dus: een beetje een ratjetoe van ingrediënten, maar wel een héle lekkere maaltijd. Aan de slag!
Nodig voor twee personen: tagliatelle -5 tomaten – 2 handen spinazie – 1 teen knoflook – 2 sneetjes brood – 2 stukjes kabeljauw (liefst haasje maar filet mag ook) – 1 bol mozzarella – beetje verse basilicum (15 blaadjes?)
Snijd de tomaten in grove blokken. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de spinazie er in totdat het geslonken is. Voeg dan de tomatenblokjes en wat blaadjes basilicum toe en laat dit pruttelen totdat het een saus is. Dit duurt een minuut of 10. Breng de saus op smaak met peper, zout en/of suiker.
Bak in een andere pan de kabeljauw in een pannetje met wat olie aan beide kanten totdat het er gaar uitziet. De kabeljauw viel bij mij een beetje uit elkaar, maar dat vond ik niet erg.
In een ander pannetje bak je ondertussen ook het broodkruim. Dat wil zeggen: je snijdt twee sneetjes brood in kleine blokjes en deze bak je met flink wat olijfolie (een lekkere scheut) en een uitgeperste teen knoflook in een pan, totdat het brood goudbruin kleurt. Voeg ook wat zout en peper hier aan toe.
Haal de croutons vervolgens uit de pan en laat ze even drogen/afkoelen. Daarna ga je ze met je handen nóg fijner maken tot een soort broodkruim. VET lekker.
Kook de tagliatelle in de tussentijd in 4 minuten gaar.
Schep de afgegoten tagliatelle door de tomatensaus met spinazie en doe it op je bord. Serveer de vis on top, top daarover af met broodkruim en wat in stukken gescheurde mozzarella. KLAAR!
En dan heb je dus een super rare maaltijd, maar het was echt mega lekker. Alle smaken waren goed aanwezig en goed in combinatie met elkaar en ik kon er eigenlijk alleen maar heel gelukkig van worden. Wat een lekker recept! Absoluut voor herhaling vatbaar :). Beetje gek, maar wel awesome. Love it!
Zoek je een tof cadeau voor onder de Kerstboom?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S (met 56 tostirecepten!) op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.
Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?