Recepten met biefstuk!

Door Elske – Wie heeft er zin in een goed stukje vlees? Ik heb het misschien al eens vaker door laten schemeren, maar ik eet bewust niet zo heel erg vaak vlees. De ene week wat meer dan de andere, maar over het algemeen probeer ik mijn inname te beperken. Wat niet meteen betekent dat ik vegetariër ben. Nee, dat zou ik nooit kunnen worden. Mijn bitterbal-verslaving komt daar niet zomaar mee weg. En zo waardeer ik een goed stukje vlees in een restaurant des te meer! Maargoed, omdat we niet iedere dag uit eten kunnen gaan en omdat we thuis ook wel eens een biefstukje willen eten presenteer ik u vandaag: Koken met biefstuk! Ik hoop je wat inspiratie te geven hoe je die ook op een andere manier kunt serveren dan met gebakken aardappeltjes en salade. Komt ‘ie!

Biefstuk met raspatat, rucola en parmezaanse kaas
Dit is een AVG’tje next level. Heb jij wel eens parmezaanse kaas over je friet gegooid? Ik zeg het je: extreem lekker! Gewoon een keer proberen en anders gooi je die kaas er weer af. Oh en deze biefstuk van de AH Excellent is wat duurder, maar hé: je eet niet iedere dag biefstuk, dus waarom jezelf niet eens verwennen?

biefstuk_chickslovefood_parmezaanse_kaas_limoensap_raspatat_rucola_beefsalad
Biefstuk, parmezaanse kaas en patat. Beter gaat het niet worden!

Biefstuk met asperges, gebakken champignons en tomaten
Ook in dit recept komt de Parmezaanse kaas terug. Het zal wel een top combi zijn; biefstuk met kaas. Lijkt het je wat? Dan zou ik zeker dit recept eens proberen. Geen aardappel, alleen vlees en (luxe) groente. Keer wat anders 🙂

biefstuk
Ziet er vrij geweldig uit toch?

Beef Stroganoff
Stroganoffsaus geeft mijn flashbacks naar vroeger. Met z’n allen aan de tafel, biefstukje met saus, botte messen en maar zagen met die handel. Maar lekker dat het was 🙂 Vandaag de dag maakte Leo een homemade stroganoffsaus en dat lukte haar goed ook. Lijkt het je niets? Ze gebruikte ook vodka dus misschien haalt dat je over de streep 😉

beef_stroganoff_patat_paprika_tomatenpuree_champignons_ui
Beef stroganoff; zonder pakje of zakje, met een beetje van Leo 😉

Pasta pesto met ossenhaas
Pasta pesto kennen we allemaal, maar heb je het wel eens met ossenhaas geprobeerd? Een tikkeltje meer fancy dan het standaard pasta pesto recept, maar hebben jij en je huisgenoten nou net wat meer geld over deze maand, of willen jullie een keer wat luxer eten dan is dit het recept. Want pasta pesto met ossenhaas is intens lekker. Ossenhaas mag dan wel geen biefstuk zijn, maar ik wil jullie dit toppertje niet onthouden 😀

pasta_pesto_ossenhaas
Voedselunit met pasta pesto en ossenhaas. JUM!

Biefstuk sashimi met soja champignons en zeewiersalade
Dit recept met biefstuk hoort thuis in de categorie: lijkt heel moeilijk, is heel simpel. Want simpel, dat is dit nou eenmaal. Gewoon een extra bonusje bij dit recept, want het smaakt ook nog een fantastisch volgens Leo.

biefstuk_zeewier_sashimi_paddenstoelen_soja
Lijkt me heerlijk dit.

Zo! Ik hoop dat je lekker geïnspireerd bent door deze recepten! Welke lijkt jou het lekkerst?  Of heb je er al eens wat van gemaakt? Ik ga in ieder geval voor die laatste; lijkt me fantastisch!

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *