Tortizza’s met vega spekjes, room en bosui (flammkuchen)

Hey you! Gisteravond heb ik eindelijk eens een vegetarische variant van Flammkuchen uitgeprobeerd. Ik wilde dit al heel lang doen, maar op de een of andere manier kwam het er nooit van. Maar gisteren gelukkig wel, dus yay!

De standaard Flammkuchen die ik ken is er een met dunne bodem, room, spekjes en bosui. En die vind ik SUPER lekker. Maar omdat ik minder vlees eten ook een goed ding vind, probeerde ik deze Flammkuchen nu eens te maken met vegetarische spekjes. Die had ik al eens geproefd en smaakten me prima. Eens kijken of dat ook zo is als je ze op een tortizza gooit… Zin in? Let’s vega!

Nodig voor twee personen (lichte maaltijd waar je bijvoorbeeld een salade naast kunt eten): 4 kleine wraps – klein kuipje crème fraîche – halve bak vegetarische spekjes van de Vega slager – 1 bosui

Smeer de tortilla’s in met een lekkere laag crème fraîche en verdeel daar lekker veel nep-spekjes over. Bak de tortizza’s 15 minuten op 180C af in de oven.

Top ze dan af met bosui (in ringetjes) met een beetje peper en eventueel zout. Klaar!

Een super makkelijk maaltje en ik vond het erg lekker. Het verschil tussen echt spek en nep spek zit ‘m vooral in vettigheid; deze spekjes zijn wat droger en dus krokanter en minder sappig. Dat is prima en gewoon anders. Ik vond het qua smaak in ieder geval helemaal in orde, dus wat dat betreft is dit een prima vegetarisch alternatief voor flammkuchen. Enjoy!

Zoek je een tof cadeau voor Kerst?
Zet mijn tosti-boek TOFFE TOSTI’S op je verlanglijstje of verras iemand anders er mee! Hij kost €14,95 (bestel hier!) en als je ‘m vandaag voor 23:00 bestelt, heb je ‘m morgen in huis.

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

7 reacties op “Tortizza’s met vega spekjes, room en bosui (flammkuchen)

  • Goed recept!
    Enne.. trek je vooral niks aan van de azijnpissers die vallen over het geslacht van een boek.. iedereen weet wat je bedoeld..

    Je doet goed werk, levert veel inspi voor veel mensen, veel mensen lezen je blog met heel veel plezier..

  • Een boek is geen “hij” hoor, maar een “het”! Als je boek dit soort fouten toont, ga je dat niet verkopen… Laat het alsjeblieft nakijken op foute spelling en zinsbouw

    • Op zich verkoopt het boek vrij lekker en is het uiteraard door een tweede lezer gecheckt op spelling, don’t worry ;-). En ik vind mijn boek een hij, bekt lekkerder en klinkt persoonlijker. Zeg nou zelf: “Het kost €14,95 (bestel hier!) en als je het vandaag voor 23:00 bestelt, heb je het morgen in huis.”, klinkt vet afstandelijk toch?

  • Ik wilde even laten weten dat er bij een aantal woorden in het begin iets fout is gegaan: letters op verkeerde volgorde of woorden aan elkaar geplakt. Ik snap wel wat er staat hoor, maar ik dacht, misschien fijn om even te weten ????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *