Leo’s leven 227: tuinverlichting, naar Assen en de eerste reactie op het boek

Goedemorgen y’all en welkom op dinsdag 21 mei! Wederom een zomerse dag, dus ik ga er een kort dagboekje van maken, zodat je ook nog ff tijd hebt om lekker in de zon te chillen vandaag :D. Oké en ik zelf natuurlijk ook.

Vandaag praat ik je bij over afgelopen weekend, dat in het teken stond van een bezoekje aan m’n ouders omdat mijn moeder een knie-operatie heeft gehad, we hadden de nichtjes van Jan te logeren bij ons, gingen naar het strand met Morris, we zetten de modderkeuken in elkaar en ik ontving de eerste reactie op mijn e-book. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag was echt een geweldige dag. Ik was super druk met werk en moest van de ene klus meteen door met het andere werkje, maar daardoor voelde ik me wel helemaal on a roll de hele dag. ‘s Ochtends ging ik nog ff 2 uur naar yoga en daar waren we slechts met z’n twee tijdens de les, terwijl het zoooo’n goede les is voor moeders in Haarlem. Echt aanrader! Maar doordat we maar met z’n twee waren was er veel meer tijd en ruimte voor ons en deden we dus echt een mega goede workout. Oooh wat was dit FIJN!

Daarna ging ik aan de slag met een video met drie lunchrecepten, die Jan en ik daarna lekker opaten aan tafel. Daarna ging ik door met wat foto’s van outfits die ik bij H&M had gescoord. Die foto’s deel ik dan weer op the gram met een affiliate linkje en dit keer werd daar in totaal zo’n 5000x op geklikt! Zo fijn! Ik kreeg €0,04 per klik, dus had bijna m’n hele H&M bestelling weer terugverdiend dankzij jullie!!

‘s Middags publiceerde ik m’n dagboek en deed wat dingen voor m’n e-book en om half 6 was ik klaar met werk én moest ik klaarstaan om de nichtjes van Jan te ontvangen, want die kwamen een nachtje bij ons logeren.

Ik dook de keuken in om een simpele pasta bolo te maken en toen begonnen twee entertainmentuurtjes. En dat was heel gezellig :).

Om half 9 waren we blij dat iedereen op bed lag en het huis weer een beetje aan kant was, haha. Tijd om ff zelf te chillen op de bank.

Zaterdag:
Op zaterdag werden we al om half 7 wakker. Zowel Morris als de meiden waren vroeg wakker deze ochtend, dus de entertainmentstand ging weer AAN! Ik ontfermde me over Morris en hield het ochtendritueel zoveel mogelijk zowel we normaal ook doen en Jan zat beneden met twee kleine meisjes Paw Patrol te kijken haha. Zo lief.

om 9 uur wandelden we eventjes in de buurt omdat de zus van Jan een wandelroute ging lopen in de buurt en zo konden we haar nog even uitzwaaien en succes wensen, terwijl wij de meiden vermaakten. En met wij bedoel ik voornamelijk Jan, want de verdeling was vooral dat ik me over Snor ontfermde terwijl Jan met z’n nichtjes was.

Om 12 uur werden ze weer opgehaald door hun vader en waren Jan en ik MOE, hahaha. Kort nachtje, drukte in de ochtend – allemaal dingen die we nog niet gewend zijn. Maar het was wel heel gezellig.

Tijd om Snorremans op bed te leggen en dan zelf even bij te komen. Ik ging even aan het werk, Jan dook de tuin in met een boek om te lezen. Heerlijk, die rust.

Om 3 uur haalden we Morris uit bed (die maar 45 min geslapen had, maar de rest van de tijd lekker zat te kletsen met z’n knuffels in bed) en was het tijd om naar het strand te gaan! Het was VET lekker weer en we zijn alledrie dól op het strand, dus let’s gooooo.

Het hele feest begint al bij de fietstocht ernaartoe. Het is ZO’N enorm genot om een elektrische bakfiets te hebben waar Morris luidkeels in zit te gillen van enthousiasme als de wind opsteekt, hahaha. Heerlijk om al je meuk in die bak te gooien en te gaan. En we hebben het geluk dat we óók nog een hele fijne stadsfiets hebben (Batavus Mambo) die ook super licht fietst, ondanks dat ‘ie niet elektrisch is aangedreven. Echt een topcombi en dus een hele fijne activiteit, dat naar het strand fietsen.

Op het strand chillden we bij Rapa Nui, omdat je daar goedkope bedjes met windscherm (lees: schaduw) hebt. Heel fijn met een klein kindje.

Morris zat zoet op het strand te spelen, terwijl Jan en ik heerlijk lagen te chillen en kletsen en wijn drinken. Mjam!

‘s Avonds zetten we nog ff de modderkeuken van Morris in elkaar en schilderde ik de deksels alvast wit. Jan tuinierde nog wat en zo was het een heerlijke dag geweest.

Zondag:
Op zondag gingen we naar mijn ouders in Assen. Mijn moeder heeft net een nieuwe knie gekregen (de tweede al) en dus was het tijd om even op “ziekenbezoek” te gaan. We reden op Morris z’n ochtenddutje naar Assen en die rit ging MEGA goed. Zo fijn.

In Assen was het ook heerlijk weer, dus het werd een middag van lekker in de tuin spelen met water en speelgoed. Zonnebrand op je neus, wijntje erbij (in mijn geval), snacken van de borrelplank en bijpraten met z’n allen. Heerlijk!

‘s Avonds had mijn vader een lekkere varkensrollade met sinaasappeljus gemaakt (mjam!) en kletsten we nog uitgebreid bij tot een uur of 11. Toen moesten we echt naar bed.

Maandag:
Op maandag was het tweede pinksterdag, dus we werden wakker in Assen. Wel een beetje eerder dan gepland, want Morris werd om 5:40 wakker in een voor hem vreemde kamer, dus dat was HUILEN. We hebben ‘m lekker bij ons in bed genomen, maar hij vond het veel te gezellig om verder te slapen. Uiteindelijk hebben we alledrie nog geslapen van 7 tot kwart voor 8, maar pfoeeee het was een roerig nachtje/ochtendje zo.

Om half 11 stapten we weer in de auto terug naar huis. Morris was super moe en sliep de HELE AUTORIT. Ongelofelijk chill, want de laatste tijd zat hij juist steeds veel te jengelen in de auto en vond ik autorijden daardoor echt vrij vervelend. Maar nu was hij gewoon de hele rit aan het snurken en het was zooooo chill. Overigens heb ik zelf ook de halve rit liggen snurken, want ik was kapot. Heerlijk bijgeslapen.

Rond de lunch waren we thuis en ging Jan even met Morris in de weer, zodat ik een paar dingen voor werk kon doen. Ik ontving o.a. de eerste reactie op mijn e-book, door de voedingsdeskundige die het boek nakijkt en ze was MEGA enthousiast en dat was zoooooooo leuk om te lezen. YES!!!! 😀 😀 😀

Om 3 uur had ik met Jan afgesproken om te wisselen, zodat hij nog ff aan het werk kon en ik met Morris was. We zouden naar IKEA met de bakfiets en ff een stukkie fietsen, maar m’n vriend was zo moe, dat ik ‘m nog ff op bed heb gelegd en opeens sliep ‘ie tot half 5. Oké XD.

Tóen was het evengoed tijd om ff naar IKEA te gaan om wat buitenverlichting te scoren. Morris keek z’n ogen uit, terwijl wij de IKEA even ontzettend slim uitspeelden door gebruik te maken van de app om te zien waar de producten liggen die we nodig hadden én te scannen, zodat we niet in de rij hoefden bij het afrekenen. Binnen een halfuurtje waren we klaar, echt ideaal.

Tijd om naar huis te gaan en om thuis even een IKEA maaltje te bereiden. We aren met z’n drie aan tafel, Jan bracht Morris naar bed en toen was het tijd voor…. opruimings & klussings!

Ik zette een podcastje op en ruimde de hele woonkamer op, want er lagen overal voedselresten en bagage van ons nachtje uit logeren.

Daarna was het tijd om verder te gaan met m’n modderkeuken diy; ik had vrijdag de deksels al wit geschilderd en kroop vandaag achter de eettafel om de groene blokjes op de deksel te schilderen. En dat werd echt GEWELDIG. Het zijn écht net tegels, doordat ik hoogglans houtlak heb gebruikt. ZO VET :D. Wat een heerlijk project.

Ondertussen ging Jan nog even de net nieuw gekochte tuinverlichting op en zo stond de tuin er ook helemaal gezellig bij. Love it!

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik een lekkere drukke werkdag voor de boeg. Ik hoop dat het me lukt om nog even op het strand te gaan werken, maar dat zien we wel. Verder heb ik morgen een halve dag werk en een halve dag Morris, donderdag hetzelfde en in de avonduren geen spannende plannen, dus ben benieuwd wat ik je vrijdag allemaal te vertellen heb. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *