Leo’s leven: mijn verjaardag, kraamvisite en m’n nieuwe boek

Hallo allemaal en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 12 maart. Live vanuit een strandtent in Zandvoort aan Zee praat ik je vandaag bij over mijn afgelopen weekend. Een weekend in het teken van mijn 34e verjaardag, een mooie wandeling, een drukke zaterdag, veel wijn, twee keer sporten, badderen, kraamvisite en werken aan m’n nieuwe boek. Lees je mee?

Vrijdag:
Vrijdag begon lekker, want ik startte de dag met een lesje Mama Core bij Glow Yogastudio. Dit is een super fijne les waarbij je samen met de mede yogi en docent Ash met heel veel aandacht luistert naar je lijf na een zwangerschap. Het maakt niet uit hoe kort of lang geleden het is dat je een kindje hebt gekregen, iedereen is welkom. En dat is zo fijn. Het is echt een hele veilige plek om te praten over hoe het met je gaat in het ouderschap en hoe je lijf voelt. En dan blijkt opeens dat heel veel mensen die zwanger zijn geweest last hebben van dezelfde “onverklaarbare” klachten. Last van je stuitje, bekkenproblemen, rugpijn – van alles. Tijdens de les sporten we op een hele veilige manier met heel veel aandacht voor het op de juiste manier gebruiken van je spieren. Echt; ik vind deze les zooooo’n aanrader!

Daarna was het tijd om aan het werk te gaan. Voor m’n gevoel was dit een van de eerste momenten deze week dat ik ff aan de slag kon, dus ik kroop lekker achter m’n computer en ging aan het werk.

Maar niet voor lang! Want het was super mooi weer deze vrijdag en als je na een saaie winter de eerste zonnestralen in het voorjaar je woning binnen ziet komen, dan ga je eropuit. Regel nummer 1 in mijn leven. Dus tijd om vitamine Zon op te pikken en dus tijd om achter m’n bureau vandaan te komen en naar buiten te gaan.

We stapten in de auto naar een van onze favoriete natuurgebieden en Jan was een beetje in de war van een drukke week en andere chaos, dus hij zette Morris met uitzicht naar buiten in de kinderstoel in de auto hahahha. Oepsss. 500 meter verderop in de straat zijn we ff gestopt om dat te fixen, hahaha. Overigens vond Morris het wel mooi, eindelijk goed uitzicht tijdens het rijden.

We wandelden bij de Oosterplas; die zie je wel vaker hier in mijn dagboek of op Instagram voorbij komen, want het is zoooo’n fijne plek om te zijn. In het begin nam ik Morris in de rugdrager van Tinylibrary op mijn rug, maar halverwege heb ik ff gewisseld met Jan. Morris is geen klein kindje en dan vind ik het rugdragen best zwaar.

Na een heerlijke wandeling gingen we naar huis en maakte Jan zich klaar voor een condoleance in Amsterdam, terwijl ik Morris op bed legde en een avondje met mezelf op de bank had. Of naja; met Ted natuurlijk. Die was echt ALL over me deze avond.

Zaterdag
Op zaterdag hadden we een heeeeerlijke dag. Echt zo’n lekkere drukke dag die van taakjes aan elkaar hangt en I love it. Jan ging ’s ochtend opruimen, ik ruimde m’n kast op terwijl Morris lag te slapen. Daarna ging Snorrie in bad en frisgewassen gingen we even op pad om wat boodschappen te halen.

Nu ik deze to do list zie, besef ik trouwens dat de planten nog steeds geen water hebben gehad, maar verder is wel alles gelukt op zaterdag haha. We wandelden naar de Kleverparkweg om naar de bakker, slager en kaaswinkel te gaan voor verjaardagsinkopen.

Na Morris z’n middagdutje gingen we naar vriendin Aniek die een paar weken geleden is bevallen van een zoontje. Zooo fijn om elkaar te zien en alle verhalen van de eerste kraamweken te horen <3.

Veel later dan gepland gingen we naar huis en met veel wijn achter de kiezen had ik geen zin om nog avondeten klaar te maken. Dus terwijl Jan Morris naar bed bracht, haalde ik twee Turkse pizza’s om de hoek en samen ploften we op de bank voor een heerlijk filmavondje. We keken de film Leave The World Behind en hebben zeer geïntrigeerd gekeken, maar ik weet nou niet wat m’n oordeel over de film is. Wel een aanrader denk ik, want ik heb wel echt met heel veel aandacht gekeken… 😀

Zondag
Op zondag was het tijd voor mijn verjaardag! Morris was om 7 uur wakker en toen begonnen de festiviteiten. Van Jan kreeg ik een ontbijtje op bed en I looooove hoe chaotisch het was. Op het einde zat overal fruithap (iemand was op het zakje knijpfruit gaan zitten haha) en broodkruimels en kaneelbrood en naja; het was totale chaos. Maar alles kan in de was en ik vond het een heerlijk begin van mijn vierendertigste verjaardag.

Ik kreeg van Jan een etentje in The Jane cadeau. Zooooo ontzettend veel zin in. En van Morris kregen we de hotelovernachting in een leuk hotel in Antwerpen. Oh yes, dit wordt HEERLIJK.

Terwijl Jan Morris naar bed bracht en hem even onder z’n hoede nam, nam ik even uitgebreid de tijd om mezelf op te tuigen voor m’n verjaardag. Even uitgebreid douchen, haren wassen, fohnen, krullen, make-up op. Helemaal heerlijk. Ik trok m’n nieuwe denim jumpsuit van Abercrombie & Fitch aan en voelde me helemaal in m’n sas.

Ik vierde mijn verjaardag niet uitgebreid verder; mijn familie kwam langs en Jan z’n ouders. ’s Ochtend aten we een taartje met vrienden en daarna kwam m’n zus. Toen lunchten we een heerlijke tafel vol van Spaanse lekkernijen en prosecco. Daarna dook Jan de keuken in om kip van ’t spit klaar te maken als avondeten.

Ik maakte nog een klein borrelplankje en ’s avonds aten we kip, patat en appelmoes. Ik vond het een heeeele leuke verjaardag zo <3. Ik kreeg ontzettend veel planten voor in de tuin, een hotelovernachting met m’n zus, een lief armbandje van m’n neefje ennnn een heel bijzonder filmpje uit Sri Lanka <3. Daar ben ik in 2019 geweest met Jan en daar schreef ik in 2020 wat blogs over. In een van die blogs heb ik een bedrijf genoemd en de eigenaar van dat bedrijf stuurde een verjaardagswens via een van mijn beste vriendinnen die nu in Sri is, om te bedanken voor het feit dat hij sinds mijn blog over zijn bedrijf, kan leven van die business :D. Zooo bijzonder om dat te horen, 4 jaar later. Echt zooooo speciaal om zo’n vrolijk filmpje te ontvangen :D.

Rond een uur of 9 was iedereen weer naar huis en ploften wij nog even op de bank met Teddy. Online had ik een heleboel lieve felicitaties gekregen, dus die beantwoorde ik toen nog even en toen was het mooi geweest. Mijn 34e was een hele leuke verjaardag :).

Maandag
Op maandag begon ik m’n dag met het opruimen van ons huis. Voor m’n verjaardag had ik een heleboel planten voor in de tuin gekregen, dus die heb ik ook maar meteen even in de tuin gezet. Om 10 uur was ik klaar met m’n opruimwoede (ondertussen ook nog ff drie keukenlades en de koelkast opgeruimd) en ging ik aan het werk.

Uiteindelijk ben ik tot half 5 bezig geweest met mijn nieuwe boek! Een project dat nog niet heel erg van de grond wil komen doordat ik steeds niet de focus heb die ik zou willen om lekker te werken. Maar ik ben nou eenmaal iemand die lekker werkt onder druk van een deadline en die druk voel ik nog niet. Maar binnenkort wel, als het goed is.

Ik had in ieder geval een heerlijke werkdag met aan het einde van de dag vierkante ogen van het in diepe concentratie staren naar m’n scherm :D.

’s Avonds aten we gezellig met z’n drietjes aan tafel. Morris kreeg een bordje met aardappel, wortel, courgette en ei – random ingrediënten die we nog in huis hadden – en Jan maakte voor ons twee vega smashburgers. We probeerden de vega bacon van THIS uit en vonden het niet fantastisch maar ook niet vreselijk. Ik moet het denk ik nog ff vaker proberen om echt een goed oordeel erover te kunnen geven.

Daarna stapte ik op de fiets door het centrum van Haarlem, voor m’n maandagavondlesje Pilates. M’n sportvriendin was helaas ziek, dus ik moest het dit keer in mijn eentje doen, maarrrrr dat mocht de pret niet drukken. Je meid heeft weer bijzonder slecht haar best gedaan, maar zoals Yoga With Adriene altijd zegt: the hardest part is showing up en ik ben wél up geshowed. Dus lekker bezig Leo!

En dat beste mensen, was mijn dagboek van vandaag! Ik begon met schrijven in een strandtent en ben inmiddels – eind van de middag – thuis aan het afronden. Er kwamen allemaal dingen tussendoor (OKÉ IK GEEF HET TOE IK MOEST DE REUNIE VAN SELLING SUNSET KIJKEN EN TOEN OOK NOG FF EEN TAFELTJE BEKLEDEN MET STOOTRANDEN EN TOEN HAD YOUTBE SHORTS ME TE PAKKEN EN WAS HET UREN LATER), maar nu is ‘ie eindelijk klaar.

De komende dagen worden denk ik wel leuk; morgen maken we ff een uitstapje naar Rotterdam om vrienden te bezoeken, donderdag heb ik nog weinig plannen en vrijdag een fotoshoot met Morris voor het nieuwe boek :D. Zin in! Mocht je nog tips hebben om in ultieme concentratie te komen om wél daadwerkelijk ff een letter op papier te zetten voor m’n nieuwe boek, zonder dat ik deadlinestress ervaar- laat je dan vooral horen in een reactie hieronder.

Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

6 reacties op “Leo’s leven: mijn verjaardag, kraamvisite en m’n nieuwe boek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *