Leo’s leven 213: rosé in de zon & naar het ziekenhuis

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 15 maart. Vandaag praat ik je bij over de afgelopen dagen die ZONNIG waren en dat deed behoorlijk veel met mijn humeur, woehoeee! Ik heb gewerkt op het strand, ben naar Rotterdam geweest met Snor & Jan, had een ontstoken snotoog (en heb vandaag een fotoshoot), ging naar het ziekenhuis om moedervlekken te laten verwijderen, had de slappe lach met Morris, shopte voor de shoot én dronk m’n eerste glas rosé op het terras in zonnig Haarlem. Lees je mee?

Dinsdag:
M’n dinsdag begon in het ziekenhuis. Ik had een half jaar geleden een doorverwijzing gekregen van de huisarts om naar een aantal moedervlekken te kijken bij de dermatoloog. Ze zagen er gewoon goed uit, maar ik heb veeeel moedervlekken en ze zitten heel erg los op m’n huid, dus sommige zijn echt irritant. Maar life happened en ik stelde het ontzettend uit om het even te fixen. Maar! Vandaag was de dag en ging ik aan de slag. Of naja; de dermatoloog ging aan de slag.

Ze verwijderde een moedervlek in m’n nek – waarvan de kapper altijd zegt dat ik ze na moet laten kijken – ennn eentje onder m’n oksel. Verder checkte ze álle moedervlekken op m’n lijf. Best wel chill, dat iemand soms even zo’n complete scan van je lijf doet. Maar alles zag er goed uit, dus ik kon met twee moedervlekjes minder gewoon weer zorgeloos naar huis.

Daarna stapte ik in de auto om aan het werk te gaan op het strand. Sinds deze week zijn een deel van de strandtenten weer open en dat is zooo fijn. In de winter heb je slechts keuze uit een stuk of 2 of 3 strandtenten en nu kun je weer op veel meer plekken vertoeven. Ik streek neer bij Tent 6; dat vind ik altijd een leuke strandtent met een goed terras én een hele goede menukaart.

Ik schreef er m’n dagboek en deed wat mails, terwijl ik ondertussen een heerlijke lunch verorberde. Daarna wandelde ik nog even over het strand en toen ben ik weer naar huis gegaan om daar verder te werken.

Nu had ik maandag echt een knetttttergoede werkdag gehad en dat botviert altijd een beetje de volgende dag, want ik zat er niet helemaal lekker in dinsdag. Ik had ook wat hoofdpijn en een oog dat vol snot zat, dus de vibe was niet helemaal ideaal. En ik had vooral zin om te niksen.

Omdat ik eigen baas ben én het momenteel echt bizar rustig heb qua werk, hóef ik ook niet zo veel en dus heb ik maar gewoon toegegeven aan m’n luiheid en ben ik Selling Sunset gaan kijken op de logeerkamer, hahaha. Wat een tijdsbesteding. Voelt echt vreselijk slecht en onproductief, maar ik moet zelf ff accepteren dat dat ook oké is soms.

’s Avonds maakte ik een lekkere pasta pesto voor ’n schatjes en at Morris voor het eerst garnalen. En die vond ‘ie toch een partij lekker! Zooo lief. Van die kleine Hollandse garnaaltjes; ze gingen met volle handjes zo z’n mond in. De schat <3.

Na het eten speelden we nog even in de woonkamer. Morris had echt de tijd van z’n leven want hij zat ontzettenddddd in de slappe lach hahaha. Hij speelde met het zakje met de de snoepjes van Teddy; als je met dat zakje rammelt dan komt Ted naar je toe. En Ted is nog een beetje schuw rondom Morris, dus Morris vond het maar wat mooi dat ‘ie iets in handen had waar Ted op reageerde. Schaaaaterlachen, die kleine. Zooo lief :D.

Daarna hebben Jan en ik lekker op de bank gehangen met het nieuwe seizoen van Kopen zonder kijken.

Woensdag:
Op woensdag hadden we afgesproken met vrienden in Rotterdam voor een playdate van Morris met Filippa, die net een paar maanden ouders is dan Morris. We aten de lekkerste slagroomsoes die ik ooit at, lunchten heerlijk brood en ondertussen braken Snor & Pipa de boel af. Vet gezellig!

Daarna gingen we terug naar huis. Het was mijn dag met Morris, dus Jan ging thuis nog even aan het werk en ik spendeerde de middag met m’n kleintje. Hij wilde niet slapen, maar spelen in bad, met poes Teddy en even lekker wandelen daar was ‘ie wel voor in.

’s Avonds was ik ff klaar met een vermoeide baby die jengelig werd, dus toen heeft Jan ‘m van me overgenomen en ben ik mezelf ff lekker zen gaan koken. Ik maakte rijst met kip kerrie – een van m’n lievelingsgerechten – en kookte het dit keer voor het eerst voor ons drieën! Voor Morris maakte ik het zo klaar dat er nog geen zout in toegevoegd was, ik pureerde het voor hem een beetje in de hakmolen en kookte er nog extra worteltjes en sperziebonen bij, zodat hij die zelf uit het vuistje kon eten. Daarna maakte ik de kip kerrie voor ons op smaak met wat zout en ketjap en konden we zo gezellig met z’n drie tegelijk eten. Snorrie vond overigens de kroepoek een ultieme hit. Na elke hap kip kerrie, wortel of sperzieboon moést hij een hap van z’n kroepoek, hahaha.

Toen Morris op bed lag kwamen de buren nog even bij ons borrelen om te praten over een potentiële verbouwing en dat was echt mega gezellig. Heerlijke avond!

Donderdag:
Op donderdag spendeerde ik de ochtend met Morris. Dat wil zeggen: hij lag twee uur (!!) te slapen en ik heb gewoon in de zon buiten kunnen zitten. ZO lekker. Ik had op de planning om ff uitgebreid te douchen en m’n haren te wassen, maar daar moet altijd maar net tijd voor zijn. Maar deze baby gunde z’n moeder even wat me-time en het was heerlijk. Dus: douchen, ontbijten, zonnig in de tuin zitten- het kon allemaal. Ik heb zelfs nog ff een hortensia aan de muur vastgemaakt én pakte alvast alle spullen in die we nodig hadden voor muziekles.

Morris lag ondertussen zó diep te slapen, dat ik hem nog wakker heb moeten maken zodat we op tijd konden komen voor muziekles. Maar meneer was amper wakker te krijgen en toen ‘ie eenmaal wakker was, wilde hij eerst nog een fles en toen moest ‘ie nog kakken – precies op het moment dat we écht weg moesten hahaha. Dus ik was wat aan de late kant, maar dat mocht de pret niet drukken.

Muziekles was weer heel leuk. Halverwege de les besloot Morris nóg een flinke kakluier te produceren en toen ik ‘m aan het verschonen was plaste hij ook nog even alles onder (ik had nét genoeg billendoekjes bij me om te redden wat er te redden viel, maar dit kon niet nog een keer gebeuren) en na muziekles bracht ik Snor naar de opvang.

Tijd om aan het werk te gaan! Ik moest e.e.a. shoppen in de stad als voorbereiding voor de fotoshoot van vandaag. Want vandaag gaan we de cover schieten voor mijn nieuwe boek! Dus; er moest ff een gezellige kleurrijke outfit komen en Morris had ff een leuk pakje nodig. Verder dook ik ff de Casa in voor leuk servies en kocht ik een nieuwe mascara van Maybelline bij kruidvat. Lekker bezig Leo!

’s Middags was Jan ook vroeg klaar met werk en nadat hij zélfs nog even had hardgelopen – het was geweldig mooi weer – besloten we naar het terras te gaan. Morris was bij de oppas en hoefde pas rond 5 opgehaald te worden, dus we hadden een uurtje om even te daten met z’n twee.

We fietsten naar Zuidam, het zonnigste terras van Haarlem. Daar bestelde ik m’n eerste rosé van dit jaar en dronk Jan z’n eerste witbier in de zon op het terras. HOLY wat was dit lekker.

Om 5 uur haalden we Morris op en hadden we weer een gezellig dinertje thuis met z’n drie aan tafel. Na een uurtje keten was het tijd voor Snor om naar bed te gaan. Tegenwoordig gaan we om 7 uur met ‘m naar boven en ligt ‘ie er om kwart over 7/half 8 in. Mooie tijd!

Ik kroop ondertussen op de bank met aflevering 3 van The Bachelor (en smulllllde van de edit van de cocktailparty en Beate) en daarna zou Jan me nog ff helpen met een werkding. Maar opeens waren we verzeild in Kopen zonder kijken, dus toen was dat de activiteit. Werken komt morgen wel weer.

Inmiddels is het dus vrijdagochtend en ben ik lekker aan de slag. We zijn vanochtend nog even bij het consultatiebureau geweest met Morris voor twee prikjes en het bijhouden van z’n groei. Hij zit nu op “15 maanden” qua groei en ontwikkeling en wordt morgen 11 maanden, dus dat gaat goed.

Verder ben ik vandaag aan het werk en vol in de voorbereiding voor de shoot. Om 3 uur komt fotograaf Lonneke en dan hoop ik maar dat Morris er ook zin in heeft. Maar we hebben in principe maar één foto nodig, dus dat komt vast goed. Bovendien heb ik vaker met Lonneke gewerkt, dus we zijn goed op elkaar ingespeeld. Zin in!

Het komende weekend bestaat nog uit vrij weinig plannen. Jan en ik willen ff aan de slag met de buitenkeuken, ik ben een nachtje alleen met Snorrie, ga waarschijnlijk zwemmen met een vriendin ennn heb zondag een leuke date met m’n delamar-vriendinnen.

Ik praat je er dinsdag weer over bij!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *