Pizza parma met truffelmayo, courgette en balsamico

Goedemiddag fijne mensen en welkom bij een voortreffelijk recept voor pizza parma met truffelmayo, courgette en balsamico. We gaan vandaag geen racket uitvinden; het recept van vandaag is oerrrrrsimpel.

Ik maak m’n pizza’s thuis meestal klaar op zo’n bloemkoolbodem van Magioni omdat ik die bijzonder lekker vind. In deze bodem zitten wat groentes verwerkt en ik zeg niet meteen dat het er super veel zijn, maar het is volgens mij altijd een gezondere keuze om te gaan voor een pizzabodem met wat voedingsstoffen, dan een klassieke pizzabodem. Verder vind ik dat de bloemkoolbodems van Magioni heel lekker afbakken in de oven; ze worden niet droog en de randen worden mooi knapperig en bruin. Tel daarbij op dat ik de smaak echt heel erg lekker vind en het is een dikke aanrader dus, als je het mij vraagt.

Verder gaan we deze pizza parma natuurlijk beleggen met parmaham – vandaar die naam pizza parma. Om ‘m nog wat extra smaak en gezelligheid te geven top ik ‘m ook nog af met pijnboompitten, dunne plakjes courgette, truffelmayo, rucola en balsamicosiroop. Kind kan de pizza parma maken!

Zin in? Aan de slag. Let’s pizza parma!

Pizza parma met truffelmayo courgette en balsamico

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizza
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor pizza parma met truffelmayo, pijnboompitten, courgette, rucola en balsamico siroop. Binnen 20 min op tafel!
Recept afdrukken

Keukentools

  • optioneel: 1 boterhamzakje

Ingrediënten

  • 2 x bloemkoolbodem Magioni (zitten 2 in 1 verpakking)
  • 4 el crème fraîche
  • 90 gr parmaham
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 cm courgette
  • 2 handjes rucola
  • balsamicosiroop
  • 1 el Jean Baton Truffelmayo

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220C. Leg de pizzabodems tijdens het voorverwarmen even in de oven voor zo'n 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de courgette in hele dunne plakjes.
  • Haal de bodems uit de oven en smeer ze in met crème fraîche.
  • Verdeel de courgette over de twee pizzabodems.
  • Maak propjes van de parmaham en verdeel ook over de pizza's.
  • Top af met pijnboompitten en bak de pizza nog 8-10 minuten in de oven. Als de korst mooi bruin begin te worden is het klaar.
  • Top dan af met wat rucola, balsamico siroop ennnnn truffelmayo. En voor die laatste heb ik een tip.
  • Om die mooie streepjes truffelmayo te krijgen, gebruik ik een boterhamzakje. Daar doe ik de eetlepel mayo in, ik knip het puntje eraf en kan zo mooie lijntjes maken op m'n pizza. Hoef je helemaal geen ingewikkelde spuitzakken met opzetstukjes voor te hebben! ;-).
  • Je pizza is klaar dus het is tijd om te gaan eten. Eet smakelijk en vergeet niet een review achter te laten!

Ik vond het echttttt een hele lekkere pizza parma die ik zeker vaker ga maken. Helemaal geen ingewikkeld recept, maar wel echt een lekkere maaltijd. En ik vind het ideaal dat er twee bodems in die Magioni verpakking zitten, want zo kunnen we dit gewoon met z’n twee eten. En als je alleen bent, heb je nog een lekkere bodem over voor een ander pizzarecept verderop deze week. Ideaal!

Laat je een reactie achter onder deze blog om te laten weten of je deze pizza parma lekker vond? En als je nog lekkere verbeterpunten hebt sta ik daar ook altijd voor open. Laat je horen!

Bewaar dit recept voor pizza parma op Pinterest
Wil je dit recept voor pizza parma op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

pizza parma

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Pizza parma met truffelmayo, courgette en balsamico

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept