Ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata en tijm

Hallo fijne mensen en welkom bij dit heeeeeerlijke recept voor ravioli met gekarameliseerde pecannoten. Ik heb dit recept al een eeuw in mijn concepten staan, want ik at het een keer in december en vond het werkelijk verrukkelijk. Maar ik had nog geen tijd gevonden om de blog uit te schrijven, dus here we are: halverwege maart. Maar! Gelukkig had ik het recept opgeschreven en kan ik jullie nu alsnog in geuren en kleuren vertellen over dit heerlijke hapje dat binnen 15 minuten op tafel staat.

Ravioli met gekarameliseerde pecannoten dus. Whutttt! We gaan in dit recept de pecannoten even bakken in een koekenpan en daarna schenk je er een beetje honing bij, waardoor ze sticky worden. En dat is me een partij lekker! Dat wordt de topping voor een op zichzelf al lekkere pasta, namelijk ravioli met een sausje van verse tomaten met tijm en knoflook en daarbij dan óók nog burrata.

Het klinkt misschien een beetje als een ratjetoe van ingrediënten, maar het smaakt allemaal voortreffelijk bij elkaar op één bord. En het feit dat dit feestmaal binnen 15 minuten op tafel staat, maakt ook dat het een topper is.

De pecannoten uit dit recept gaan we bakken in de pan tot ze knapperig en goudbruin zijn en daarna komt de magie: een scheutje honing wordt toegevoegd, waardoor de noten zich hullen in een glanzend laagje zoetigheid. Langzaam maar zeker verandert je keuken in een paradijs van aroma’s, waar de geur van warme honing en geroosterde noten je tegemoet komt. Echt mensen; dit is heeeeeerlijk.

En het wordt zelfs nog beter, want terwijl de gekarameliseerde pecannoten afkoelen, krijgen ze een knapperige textuur met een subtiele zoete smaak die perfect samengaat met het nootachtige van de pecannoten zelf. MJAM! Deze gekarameliseerde pecannoten zijn lekker over een pasta, in een salade, als snackje tussendoor… Aan het einde van deze blog geef ik je nog wat andere suggesties, maar volgens mij is het tijd om de keuken in te duiken.

Dus: ik zou zeggen… waar wachten we nog op? Laten we aan de slag gaan met deze ravioli met gekarameliseerde pecannoten. Ik zeg: let’s pasta!

Ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata & tijm

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en heel erg lekker recept voor ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata en tomaten met tijm. In 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Zet een koekenpan of hapjespan op het middelhoog vuur met een scheut olijfolie en doe hier de tomaatjes in met een uitgeperste teen knoflook en de blaadjes van de tijm. De tomaatjes hou je heel. Bak dit ongeveer 10 minuten en hussel af en toe even door elkaar. Als je een deksel hebt, doe die dan schuin op de pan, zodat de tomaatjes lekker warm worden en uiteindelijk zachter worden, waardoor je ze een beetje kunt pletten.
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waarschijnlijk een minuut of 2 in kokend water – ravioli is klaar wanneer het begint te drijven!
  • Bak in een andere koekenpan de pecannoten rondom eventjes aan in een beetje olijfolie. Doe dit op middelmatig tot hoog vuur tot ze een beetje verkleuren; dit duurt zo'n 2 minuten. Zet het vuur dan lager en doe er een schep honing bij. Bak dit lekker even rondom mee tot je vindt dat de pecannoten wel lekker gebakken en sticky zijn.
  • Serveer de ravioli in een diep bord. Drapeer de tomaat met tijm er overheen. Serveer er een halve bol burrata op per persoon, doe er een handje rucola bij en top af met de gekarameliseerde pecannoten. Strooi er eventueel wat zout over en je maaltje is klaar!

Nou beste mensen, dat is dus een voortreffelijk recept en een heerlijke maaltijd. Deze ravioli vond ik ergggg lekker van smaak en alle ingrediënten erbij zijn wel echt random, maar stuk voor stuk zo lekker. Die tomatentjak heb je echt zo gemaakt en is hartstikke simpel, maar wel erggg smaakvol. De ravioli op zichzelf vond ik al lekker. Burrata is geweldig en dan die gekarameliseerde pecannoten. Oh oh oh, dat wil je vanaf nu echt overal op gooien.

Ik denk dat ik er binnenkort nog een keer een plaattaart mee maak. Of een lekker broodje voor lunch of als salade met blauwe kaas en druiven. Of lekkere wraps, misschien wel in combinatie met oude kaas? Er is in ieder geval genoeg inspiratie, want ik vond de gekarameliseerde pecannoten echtttt heel erg lekker. En jij hopelijk ook!

Als je dit recept klaarmaakt, wil je dan in een reactie hieronder laten weten wat je ervan vond? Je kunt ook sterren geven voor deze gekarameliseerde pecannoten, zodat de lezers na jou weten of het de moeite waard is om dit klaar te maken :D. Enjoy!!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

4 reacties op “Ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata en tijm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept