Ga terug
–+ servings

Ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata & tijm

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2
Makkelijk en heel erg lekker recept voor ravioli met gekarameliseerde pecannoten, burrata en tomaten met tijm. In 15 minuten op tafel!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Zet een koekenpan of hapjespan op het middelhoog vuur met een scheut olijfolie en doe hier de tomaatjes in met een uitgeperste teen knoflook en de blaadjes van de tijm. De tomaatjes hou je heel. Bak dit ongeveer 10 minuten en hussel af en toe even door elkaar. Als je een deksel hebt, doe die dan schuin op de pan, zodat de tomaatjes lekker warm worden en uiteindelijk zachter worden, waardoor je ze een beetje kunt pletten.
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waarschijnlijk een minuut of 2 in kokend water - ravioli is klaar wanneer het begint te drijven!
  • Bak in een andere koekenpan de pecannoten rondom eventjes aan in een beetje olijfolie. Doe dit op middelmatig tot hoog vuur tot ze een beetje verkleuren; dit duurt zo'n 2 minuten. Zet het vuur dan lager en doe er een schep honing bij. Bak dit lekker even rondom mee tot je vindt dat de pecannoten wel lekker gebakken en sticky zijn.
  • Serveer de ravioli in een diep bord. Drapeer de tomaat met tijm er overheen. Serveer er een halve bol burrata op per persoon, doe er een handje rucola bij en top af met de gekarameliseerde pecannoten. Strooi er eventueel wat zout over en je maaltje is klaar!