Leo’s leven 226: een nieuw diy-project, geweldige theatervoorstelling en ongesteld

Hallo leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 17 mei. Het is vrijdagochtend en ik ben al vroeg begonnen met werken, want vandaag is een drukke dag. Het is lekker afgekoeld buiten – is het eindelijk mooi weer, is het nog niet goed – dus ik kan lekker aan de slag. En dat is nodig, want ik ga je vandaag bijpraten over de afgelopen dagen, daarna moet ik naar yoga, dan een video maken met drie recepten, ik MOET mijn mails beantwoorden want er zitten voedingsdeskundigen op antwoord te wachten en dat alles onder de druk van dat ik eigenlijk ook heel graag tijd over wil hebben vandaag om naar de bouwmarkt te gaan voor een achterwand voor mijn nieuwste diy-project: een modderkeuken voor Morris. Daarover zo meer. Lees je mee?

Dinsdag:
Mijn dinsdag begon goed. Morris was vroeg wakker, dus we hadden een gezellig ochtendje en wandelden een langer stuk dan normaal, zodat hij chill en uitgerust op de opvang aankwam. Omdat ik er voor m’n gevoel al een hele ochtend op had zitten toen het kwart voor 9 was, besloot ik m’n dag even wat relaxter te beginnen en plonste in bad. Heerlijk. Een lauwwarm bad, welteverstaan, want het was buiten al lekker warm. Beste begin van de dag!

Daarna dook ik de keuken in voor de laatste kookdag voor Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet. De laatste twee recepten maakte ik klaar en zette ik op de foto en toen was het tijd om de keuken voor de laatste keer op te ruimen. Zo heerlijk!

Ik rondde nog wat werkzaamheden af op kantoor, maar de zon stond vol op het dak en door de ramen naarbinnen te schijnen en ik had het bloedheet. Bovendien vond ik dat ik al best wel wat uit de dag had gehaald én ik was ontzettend ongesteld (vooral ook in m’n humeur), dus het was tijd om de handdoek in de ring te gooien en lekker te gaan chillen voor zolang het nog kan.

Ik had een uurtje speling tussen het ophalen van Morris en nu en besloot nog even snel naar het strand te rijden. In de stad vond ik het maar benauwd en ik had echt een heet hoofd dat ff in een bak water (of een hele Noordzee) gestoken moest worden. HETE MEID.

Nou moet ik zeggen dat het ritje in de auto met Airco al veel verlichting bood, dus toen ik eenmaal aankwam op een bewolkt en zeer veel koeler strand dan de stad, was ik helemaal op temperatuur en werd er niet meer in zee gedipt. Ook goed.

Ik had maar 20 minuutjes om te chillen op m’n favoriete plek, want daarna moest ik alweer naar huis om Snor van de opvang te halen. Maar! 20 minuten goed besteed, moet ik zeggen.

‘s Avonds haalde ik Morris op en zette ik ‘m een van m’n culinaire babyhapjes voor. Daar vond hij niks aan, want we zitten inmiddels in een fase waarbij hij het liefst zelf wil eten met een lepel en een vork en dat is een uitdaging. Want meer dan de helft komt dan nooit bij z’n mondje aan en dat is frustrerend voor een hongerige baby en dan wil hij ZELF het bakje met eten vasthouden, maar dat vliegt ook alle kanten op en voor je het weet zit je je kind weer een krentenbol te geven als avondeten, omdat dat voor alle partijen makkelijk is. Ach, so be it.

Verder heb ik dinsdagavond geen reet uitgevoerd behalve scrollen op m’n telefoon en hangen op de bank. Precies waar ik zin in had.

Woensdag:
Op woensdag had ik een heerlijke werkdag, want Jan had een dag met Morris en ik had hele duidelijke to do’s waarmee ik lekker aan de slag ging. Zo schreef ik m’n dagboek, beantwoordde reacties op m’n blog, werkte m’n mails bij en schreef een hoofdstuk voor m’n e-book én twee voorwoorden. LEKKER BEZIG LEO. Ik zat er echt helemaal lekker in.

Deze foto’s hebben toelichting nodig, haha. Ik heb vorige week m’n zomerkleding weer tevoorschijn gehaald en ongeveer niks past nog. Dit rokje ging wel dicht, maar zit een stuk hoger dan voorheen, waardoor het wel echt een kort rokje is geworden. Eindstand zat ik de hele dag in m’n onderbroek te werken XD.

Om 3 uur stopte ik met werken, omdat het voor Jan en Morris ook wel gezellig was om nog even samen iets te ondernemen en dus gingen we naar de Oosterplas op de fiets. Een lekker fietstochtje met de bakfiets en daarna hebben we bij het water gezeten. Het idee was dat we misschien nog wel even zouden zwemmen, maar het weer sloeg om en binnen no time dropte de temperatuur en moesten we ons naar huis haasten, omdat het opeens begon te regenen.

Eenmaal thuis begon de avondspit dit keer vroeg, want we wilden Morris op tijd op bed hebben, omdat Jan en ik ‘s avonds naar het theater zouden gaan, terwijl vriend Jort op Morris paste. Nu hadden we de afgelopen weken wat last van slaapproblemen rondom het inslapen bij Morris, maar dinsdag was het goed gegaan, dus we hoopten dat het ook vanavond oké zou zijn.

En dat was het!! De oplossing voor het ‘ik wil nog niet slapen want het is veel te gezellig’ lijkt te zijn: iets eerder avondeten geven en dan alleen nog hele rustige activiteiten doen. Dus we zijn nu standaard een boek met ‘m gaan lezen en het verschonen voordat hij naar bed gaat doen we heel langzaam en zachtjes. En dat lijkt ‘m wel kalm te maken. Het is nu 3 dagen op rij goed gegaan, dus ik hoop dat dat doorzet.

Maar het belangrijkste: hij lag woensdagavond om 5 voor 7 te slapen en dat was TOP, want nu konden we ons theateravondje door laten gaan!! Jort was om 7 uur bij ons en om 5 over 7 zaten we in de auto naar Amsterdam. DATE NIGHT!!

We gingen naar het 15 jaar Echt Gebeurd Gala in Carré in Amsterdam. Echt Gebeurd is een podcast waarin waargebeurde verhalen worden verteld door de mensen die het zelf mee hebben gemaakt. Dit gebeurd normaal in comedyclub Toomler, maar om het 15 jarig bestaan te vieren, hadden ze een avond georganiseerd in Carré. En dat was echt heel heel heel erg leuk.

We hadden behoorlijk goede plekken in Loge 6, zaten heel comfortabel en hebben genoten van 5 bijzondere verhalen van hele verschillende mensen en 1 puberdagboek dat werd voorgelezen. Echt een geweldige avond was het.

Het liep allemaal qua tijd wel wat uit, dus uiteindelijk waren we pas om half 12 weer tuis om Jort af te lossen. Die had een hele rustige avond gehad, waarbij Morris alleen lekker rondjes lag te draaien in bed, zonder een kik te geven. CHILL!

Donderdag:
Op donderdag was ik vrij en had ik allemaal leuke plannen. De ochtend bracht ik door met Morris, die weer niet zo makkelijk sliep en het veel te gezellig vond met z’n moedertje. Naja, prima. Ik moest mezelf wel even van de bank takelen om iets met ‘m te ondernemen, want ik had ondertussen de heftigste dag van mijn menstruatie en de buikkramp was AANWEZIG. Maar! Beweging helpt, dus ik ben lekker gaan wandelen met m’n Snor.

We aten rond 12 uur thuis nog even een broodje en daarna bracht ik m’n kleintje naar de opvang. Ik had allemaal leuke plannen voor m’n vrije middag, maar die liepen totaal in de soep door m’n menstruatie. Als ik voor een baas had gewerkt, was dit de dag waarop ik me ziek had gemeld, zoals iedere maand één keer, omdat ik echt niks kon. Ik weet niet of het bij die PCOS hoort en ik vind het prima te handelen omdat het op mijn hele menstruatie uiteindelijk vaak maar een uur of 5 is dat ik echt veel kramp heb, maar naja; het is wel even 5 uur verlammend.

Dus; ik ben in bed gekropen en heb daar de middag doorgebracht. INTENS saai, want ik wilde naar IKEA voor tuinverlichting en een geweldige andere lamp en ik wilde een start maken aan m’n modderkeuken diy en de gangkast opruimen zodat alle winterspullen daar weg zijn en de touwtjes van de jaloezieën nou eindelijk eens aan de muren bevestigen zodat het veiliger is met Morris. Maar niets van dat alles gebeurde. Ik lag in bed.

EN IK WAS ZELFS VERGETEN DAT IK THE BACHELOR KON KIJKEN, dus ik heb gewoon NIETS gedaan.

Oké, ik ben wel ff van bed gekomen om m’n H&M bestelling aan te nemen en oh oh oh, wat heb ik veel leuke nieuwe items voor Snorrie. Hij had nieuwe speenkoorden nodig, korte broeken en een UV-pakje om in te zwemmen. Nou, helemaal gelukt hoor!

Speenkoorden waren trouwens van Bol.com. En voor mezelf shopte ik ook ff bij H&M. (Deze foto’s zijn van vandaag, want gister was ik hiertoe niet in staat haha):

Hier een lijstje met de linkjes naar de producten. Dit zijn affiliate links en dat betekent dat zodra jij op de link klikt, ik €0,04 per klik op die link krijg. Als je nog iets koopt, krijg ik een beetje extra, maar ik weet niet hoeveel :).

Om 5 uur haalde ik Morris weer op van de opvang en hoewel ik inmiddels totáál versuft was van twee Aleve Feminaxen (ik weet niet of je er 2 mag nemen, maar ik vond het geen aanrader want je wordt er slaperig van??), was het tijd om weer ff te gaan wandelen. Dat deed me ‘s ochtends ook goed. Dus daar ging ik; in slakkentempo met kinderwagen en in één oortje de nieuwe aflevering van kroegpraat de podcast. Heerlijk!

Om kwart voor 6 waren we weer thuis met z’n twee en dook ik de keuken in om een lekker maaltje voor Morris te maken. Gelukkig kwam tien minuten later Jan ook al thuis en konden we de zorg voor ons kleintje met z’n twee doen. Heel fijn, kon ik ff weer een stapje terug nemen.

Uiteindelijk bracht Jan Morris naar bed en ben ik de keuken in gedoken om nog ff voor ons kip, patat en appelmoes klaar te maken. Daarna was het HOOG tijd voor the Bachelor, terwijl Jan nog ff een rondje ging hardlopen. En daarna… was het tijd om de modderkeuken van Morris in elkaar te zetten.

Ja mensen, ik heb een nieuw DIY project en ik ben helemaal enthousiast. In de rommelhoek in onze tuin ga ik een modderkeuken maken voor Morris. Omdat ‘ie altijd aarde uit alle plantenpotten zit te trekken én heel graag met water speelt. Lijkt me dus ideaal: een plekje waar hij dat gewoon mag doen, terwijl ik toekijk. Na een avondje brainstormen met Jan hoe ik dit het beste zou kunnen maken en van wat voor materiaal, besloten we ook ff online te kijken en toen vonden we gewoon een heel leuk model bij Lidl. Na ff verder te zoeken kwam ik datzelfde model tegen bij Amazon (voor dezelfde prijs), in een mooie teak kleur en die besloot ik te bestellen. Als ik de hele modderkeuken zelf had gemaakt, was ik waarschijnliijk hetzelfde bedrag kwijt geweest, dus ik vond het een goede deal.

Nu is de modderkeuken binnen en kan het écht leuke werk beginnen: het pimpen!! Ik ga ‘m schilderen in dezelfde kleuren als de buitenkeuken, heb wat kratjes nodig om ‘m gezellig te maken, wil nog iets van een spatscherm erachter maken en dan kan Morris LOS! 😀 ZO leuk.

Ik neem jullie op Instagram mee in wat video’s om te laten zien hoe ik het allemaal aanpak :D.

En dat beste mensen was mijn week! Inmiddels is het dus vrijdagochtend en is het hoog tijd dat ik ff ga ontbijten, anders wordt het een hele ingewikkelde yoga-les. Verder ben ik vandaag hard aan het werk, komen vanavond twee nichtjes logeren, ga ik morgen verder met m’n diy, gaan we zondag naar mijn ouders omdat mijn moeder net geopereerd is en op die manier vliegtttt het weekend alweer voorbij. Zin in wel! Ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *