Leo’s leven 225: zonnige dagen in de tuin, op het strand en bij de kinderboerderij, het gecancelde songfestival en 13 maanden slaapellende

Goedemorgen leuke mensen en welkom op woensdag! Voor een keer heb ik m’n dagboek even een dagje opgeschoven, omdat ik niet de beste werkweek ever heb en het bloedheet was op kantoor gister. Dus het strand riep, ik klapte m’n laptop dicht en ging m’n hoofd afkoelen in zee. Althans, dat was het plan. Geen dagboek dus. Maar vandaag ben ik er om je bij te praten over de afgelopen dagen en die waren me toch een partij LEKKER. Vanaf woensdag was ik vrij en vierden Jan, Morris en ik vakantie in eigen land, met temperaturen boven de 25 graden en het was werkelijk fantastisch. Dagen in het teken van slaapjes van de dreumes (ik probeer eraan te wennen, maar wil nog steeds baby typen) en allemaal mooie activiteiten daar omheen. Van kinderboerderij naar kinderboerderij, naar kinderboerderij, naar… Nee, we hebben ook wel wat andere dingen gedaan. Terrassen passeerden de revue, we fietsten naar een kindercafé in de buitenlucht, speelden op het strand, zetten het opblaasbadje op in de tuin, ik shopte nog ff bij de kringloop, we keken Baby Reindeer op Netflix en er waren slaapproblemen. Lees je mee?

Woensdag: Morris & Mama Dag
Woensdag was mijn dag met Snorrebaard en dat was gezellig. We proberen z’n slaapritme een beetje aan te passen, want het gaat niet helemaal fantastisch, maar daardoor sliep hij deze ochtend helaas helemaal niet. Ons ritme was: kwart voor 10 tot half 11 slapen en dan in de middag tussen 1 en 3 twee uurtjes, maar in de praktijk pakte hij in de middag steeds maar 45 min of 1 uur. Dus ik las er wat over bij slaaptipsvoorbaby’s en kwam tot de conclusie dat die ochtenddut vroeger moest: dus we leggen ‘m nu om half 10 in bed en dan mag ‘ie max een halfuur tukken en het liefst haal ik ‘m er rond 10 uur weer uit. Zodat hij moe genoeg is om rond 1 uur twee uur te slapen.

Maar… vandaag dus niet; om half 10 lag ‘ie er in en om 10 sliep ‘ie nog niet, dus toen heb ik hem er weer uitgehaald. Daardoor was ‘ie rond 1 wel super moe en in de tussentijd hebben we wat rondgewandeld en thuis spelletjes gedaan. Een beetje rustige activiteiten.

Na z’n middagdut zouden we naar vrienden in Noordwijk gaan, maar het weer was niet zo lekker dus dat plan werd gecanceld. Maar ik had wel zin om er ff uit te gaan en dus sleepte ik Jan en Morris mee naar het strand. Bij The Spot streken we neer voor wat snackjes, waaronder hele lekkere Corn Ribs. Leuk!

Overigens vond ik het niet echt een heel kindvriendelijke plek en had het personeel ook niet echt hun beste dag. Na een uurtje gingen we weer weg en zijn we nog even over het strand gaan wandelen. Daarna rende Jan terug in z’n hardloopkloffie en ben ik met Snor naar huis gereden.

Rond 7 uur bracht ik Morris naar bed en dat ging gelukkig goed. Op dinsdagavond wilde hij absolúút niet slapen, op woensdag wel, op donderdag en vrijdag ook en op zaterdag, zondag en maandag was het deze week echt dráma. Hij zit in een fase die rond 13 maanden start; namelijk niet naar bed willen omdat het nog te gezellig is. Iedere keer als hij op z’n slaapkamer gebracht wordt, wijst hij naar de deur dat hij daarheen wil. Terwijl hij wel hartstikke moe is. En dan zet hij het echt op een krijsen, heel zielig.

We hebben er een paar keer aantoe gegeven om ‘m uit bed te halen en nog even te spelen zodat hij vermoeider wordt en ik heb ‘m een paar keer uit bed gehaald om bij mij op de arm in slaap te vallen, maar we geloven allebei dat dat niet the way to go is. En dus laten we hem nu eventjes huilen. Om de vijf minuten komen we langs om te troosten en dan gaan we weer en krijst hij soms nog harder, maar we hebben het een paar dagen op rij gedaan en hij valt toch steeds sneller wel in slaap. Dus ik denk dat we het goed doen. Maar lastig is het wel <3.

Anyway; woensdag ging hij dus wel gewoon goed slapen uit zichzelf en was het tijd voor me time. Jan was terug van z’n rondje hardlopen en dus kon ik ff op pad. Ik stapte op de fiets en reed een rondje langs Spaarnwoude (die ik onlangs getipt had gekregen van een volger) en dat was heerlijk. Het was een fietsroute langs allemaal babydieren, want ik zag kalfjes, lammetjes, baby ganzen, baby eendjes en andere baby-vogels. Het was zoooooo leuk en lief en zonnig en gezellig. Helemaal opgeladen tijdens deze fietstocht van een uur.

Donderdag: Wandelen, kinderboerderij en het terras op
Donderdag was het Hemelvaartsdag en dat betekende dat Jan ook vrij was. Het werd echt een ullllltra gezellige dag met z’n drie. Ik merk wel dat als je zo vier/vijf dagen achter elkaar vrij bent en met z’n drie vakantie in eigen land hebt, dat je echt zoooo bezig bent met plannen rondom slaapjes. Dat wist ik echt niet toen ik nog geen moeder was. Maar de hele dagindeling is ingedeeld rondom zijn slaapjes. En als hij niet slaapt, dan moet hij bewegen, dus dan gaan we erop uit.

Zo haalden we voor half 10 ‘s ochtends een koffietje buiten de deur, deden we voor zijn middagdut een geweldige wandeling bij Parnassia en na z’n middagdutje was het tijd om naar de kinderboerderij te gaan!

In de Hout zit een hele leuke kinderboerderij waar we nog niet eerder waren geweest. Maar het was echt awesome, want je kon er tussen de dieren rondlopen en die geiten en schapen waren wel wat gewend, dus een van enthousiasme-gillende-Morris konden ze wel aan. Zoooo leuk. Het is zo vet hoe Morris geniet van dieren. :D.

Daarna fietsten we terug door de stad en zijn we ff neergestreken op een zonnig terras in de Vijfhoek. Heerlijk! Het was tijd voor borrelhapjes (die Morris bijna allemaal heeft opgegeten) en een lekker witbiertje in de zon. Zo gezellig was dit. Love het echt dat we dit doen <3.

Nadat we ‘s avonds Morris op bed hadden gelegd kropen Jan en ik in de tuin onder een dekentje en gingen we verder met de serie Baby Reindeer, waar we die avond ervoor aan begonnen waren. Hele intrigerende serie vond ik het. En je bent er zo doorheen, want het zijn maar 7 afleveringen van een half uur. Erge aanrader!

Vrijdag: Vrijmibo met vrienden en eindelijk yoga
Op vrijdag is het Jans vrije dag met Morris, maar ik zat zelf al zo lekker in twee dagen vakantiemodus, dat ik ook besloot deze vrijdag vrij te nemen. Het was ook veel te mooi weer om – als eigen baas – te gaan werken ;-).

Zoals ik al schreef was Jan vooral de verantwoordelijke voor Morris vandaag en dus had ik tijd om naar yoga te gaan. Wat heel fijn was! Mijn yogales op vrijdag is eindelijk terug! De yogadocent was 5 weken in het buitenland, maar ik ben heel erg blij dat ze er weer is. Nu kan ik weer verder met m’n Mama Core les, die draait om langzaam herstellen van zwangerschap & bevallen. Zooo fijn!

Dus van 10 tot 12 was ik onder de pannen en genoot ik intens. Daarna ging ik naar huis en was het tijd voor chillen met m’n schatjes. Snorrie sliep keurig van 1 tot 3 en daarna was het tijd voor another bezoekje aan een kinderboerderij. Tja; je moet wat.

Dit keer gingen we naar het Schoterbos, maar die kinderboerderij viel wel een beetje tegen. Zeker in vergelijking met de Hout. Maar priem; Morris vermaakte zich met enthousiast zwaaien naar schapen en kippen, dus dat was top.

En daarna was het tijd voor de vrijdagmiddagborrel en die deden we dit keer bij vrienden Jort & Nina. In de tuin. In de zon. Met rosé. En Nina had opeens een vet lekkere pasta gemaakt, dus we konden ook nog blijven eten. Noujaaaa, wat een rijkdom dit.

Zaterdag: geen songfestival 🙁
Op zaterdag stond de hele dag in het teken van alle toestanden rondom het Songfestival. Ik ben nogal fan van het Songfestival en had echt al maanden uitgekeken naar de finale van vanavond. En toen opeens werd Joost gediskwalificeerd. ZOOO jammer, want ik had er zo’n zin in en ik vond het zooooo’n leuk nummer. Speaking of it; ik zet het weer even op repeat, zodat hij flink wat royalties (?) daarop binnensleept. Maar goed; drama. Dus onze jaarlijkse Songfestival Viewing Party ging niet door. Helaas! Maar, we hadden natuurlijk wel allemaal andere leuke plannen vandaag.

Te beginnen met: het opblaasbadje van Morris opzetten in de tuin! Het was namelijk fantastisch lekker weer en dus het juiste moment om dit voor het eerst te proberen.

Morris, die wat angstig is als het gaat om opblaasitems, vond het in het begin wat spannend. Maar nadat we er een spel van hadden gemaakt om dingen in het water te gooien, vond ‘ie het wel leuk. Helemaal gezellig dit!

Om 1 uur ging Snor weer naar bed. Jan hielp vriend Paul met verhuizen en nadat hij weer thuis was, ging ik op mijn beurt even de stad in om te kijken voor een nieuwe zonnebril. Ik ben helemaal aangestoken door die trend van brede, rechthoekige brillenglazen en wilde even kijken of ik een mooi exemplaar kon vinden bij Ace & Tate. Helaas hadden ze daar niet de kleur die ik zocht, dus m’n zoektocht gaat nog even verder.

Op de weg terug naar huis besloot ik nog even langs Tweedehands winkel Appel & ei te fietsen, om daar geheel onverwacht een heel mooi Badpak van H&M te scoren. NICE! En de kaartjes zaten er nog aan, dus hij was nooit gedragen.

‘s Middags speelden we lekker in de tuin in het badje en deden we nog ff boodschappen. ‘s Avonds kwamen Paul & Kyr bij ons eten en doken we de buitenkeuken in voor een lekkere simpele BBQ-night. Ik maakte een salade, geglaceerde worteltjes uit de oven en lekker knapperige broccoli, Jan toverde fantastische burgers van de BBQ. Heerlijk!

Was alles dan koek en ei? Zeker niet. Morris had echt een terror avond wat slapen betreft. Die wilde absoluut niet naar bed en zo zijn we tussen 7 en 9 bijna de hele tijd boven geweest om hem in slaap te krijgen. Uiteindelijk viel hij op mijn arm in slaap, nadat ik – zonder te overdrijven – 8 keer You’ll be in my heart van Phill Collins heb gezongen, haha. Dit is hét liedje dat ik al vanaf de geboorte voor Morris zing (in het Nederlands) en hij (en ik) wordt er altijd heel kalm van. Niet instant, maar wel na een tijdje. En toen lag m’n lieve Oetselpoetsel (ja, als ouder verzin je de raarste termen voor je kindje) eindelijk weer eens op mijn arm te slapen. Tegen me aan. M’n lieve schat.

Maarrrrrr door de deur die op een kiertje stond heen hoorde ik dat beneden de televisie aanging en het Songfestival tóch gekeken werd, dus toen legde ik Morris op bed – die lag inmiddels zoet te slapen – en ben ik naar beneden gegaan om met m’n vrienden te genieten van venijnig commentaar van Cornald Maas en verstopte statements van kandidaten die nog wel mee mochten doen. Overigens viel ik tegen ‘t einde op de bank in slaap en ook dat was prima. De puntentelling keken we in bed en de volgende ochtend ontdekte ik pas dat Zwitserland had gewonnen en dat Nederland 12 punten heeft gegeven aan Israel. Ik schaam me dood.

Wát je ook van die oorlog vindt, je kán het er niet mee oneens zijn dat het doden van duizenden kinderen nooit had mogen gebeuren en METEEN moet stoppen. En om dan een signaal te geven en de meeste punten die er te verdelen zijn aan juist dát land geven dat hiervoor verantwoordelijk is, is een signaal waar ik NIETS van begrijp.

Zondag: Moederdag
Op zondag werd ik wakker met een ontbijtje op bed van m’n twee vrolijke schatjes en kreeg ik een prachtige geschilderde pannenonderzetter van het kleine blonde jochie dat mij moeder maakt <3. De schat. Overigens hebben we dat ontbijt op bed binnen een minuut verplaatst naar een ontbijt aan tafel, want Morris vond het ook allemaal lekker en voor je ‘t weet zit het hele bed onder de frambozen en bananen.

Na z’n ochtenddutje van een halfuur stapten we op de fiets voor een lekker fietstochtje, die eindigde bij een outdoor kindercafé bij Duin & Kruidberg. Een hele gezellige plek voor ouders met jonge kinderen, want de kids kunnen lekker buiten spelen in een grote zandbak, op het grasveld of met een van de duizend speelgoeddieren, terwijl ouders op het terras neerstrijken met een appeltaartje en koffie. Heerlijk!

Na de middagslaap van 1 tot 3 was het tijd voor het volgende avontuur: we gaan naar het strand. Het was zo lekker warm, dat dit de ideale dag ervoor was. Dus bakfiets inpakken en gaan!

We huurden een bedje bij Rapa Nui voor €10 per bedje en dat was wel ideaal, want zo hadden we een windscherm met schaduw en konden we helemaal chill zitten met z’n drie. Morris keek z’n ogen uit op het strand en op het einde hebben we zelfs nog eventjes in zee gestaan en zandkastelen gebouwd <3. Ultiem genieten, voor deze strandliefhebber :D.

‘s Avonds was het naar bed brengen wederom dramapanorama en viel Snorrebaard weer in mijn armen in slaap. Niet de bedoeling, wel gezellig. En warm.

Maandag: Menstruatie-mood
Op maandag begon m’n dag bij de huisarts in een zeer ongezellige wachtkamer. Ik moest ff een schimmeltje op m’n lijf laten controleren, dus dat was zo gepiept. Tijd om aan het werk te gaan! En dat besloot ik lekker vanuit de tuin te doen.

Ik maakte vier reels voor de komende tijd op Instagram, waaronder eentje over de tuin en onze nieuwe tuinset. Pssst: met mijn code WESTWINGLEONIE krijg je korting bij Westwing Collection t/m 13 juni!

De ochtend was verder rete productief; ik werkte aan m’n e-book, aan campagnes en m’n mailbox. Maar toen ‘s middags verloor ik echt alle interesse in ANYTHING en kickte m’n menstruatie-mood volledig in. NERGENS zin in. Bleghhhhh. Ik hing op de bank en was daar zeer ontevreden over, maar het was even wat ‘t was.

‘s Avonds kookte ik een simpel maaltje voor Morris van restjes die we nog hadden (en toen zat alles onder de spinazie a la creme en mais) en daarna dook ik de keuken in om voor Jan en mij nog wel echt even iets lekkers op tafel te toveren. M’n menstruatie-mood was kennelijk van korte duur en mezelf zen koken bleek een prima oplossing.

Na het eten ben ik nog ff met mezelf en mijn humeur op de fiets gestapt om naar de zonsondergang op het strand te fietsen. Ongesteld als ik ben voel ik me natuurlijk opeens onfit en lelijk en kijk ik opeens naar m’n prachtige postnatale buik alsof het er niet mag zijn en moest ik opeens sporten. Nou goed; volgende week klopt m’n zelfbeeld weer en omarm ik m’n vetrollen met alle liefde die er is. Maar deze week even niet.

Bizar he; hoe menstruatie je anders over jezelf kan doen voelen. Hebben jullie daar ook zo’n last van? Ik kan echt van het ene op het andere moment opeens mezelf in de spiegel zien en echt denken: JEMIG wat zit je haar pluizig, wat is je huid dof, wat zie je er moe uit, wat loop je krom, wat hangen je borsten, etc etc. En een week later kijk ik weer vol tevredenheid naar m’n prachtige lijf en zie ik het allemaal héél anders.

Anyway; fietsen was lekker. En daarna was het tijd om lekkerrrr naar bed te gaan.

Hoe m’n dinsdag eruit zag, vertel ik in mijn dagboek van vrijdag. Inmiddels is het dus woensdagochtend en ben ik lekker aan het werk. M’n e-book schiet lekker op en als het aan mij ligt, lanceren we volgende week. Maarrrr dat zal misschien íets te voorbarig zijn, dus ik denk die weer erna. Afhankelijk van wat de kindervoedingsdeskundige ervan vindt ;-).

Ik spreek jou in ieder geval vrijdag weer en wens je in de tussentijd een hele gezellige week toe! GROETJESSS!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *