Leo’s leven 193: affiliate marketing, Sinterklaascadeaus en een cyclus van 71 dagen

Goedemorgen gezellige mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 28 november. Het is super zonnig en ijskoud, ik heb er al een strandwandeling op zitten én ontbeten met pepernoten dus mijn dag kan niet meer stuk. Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen dagen en die stonden in het teken van Sinterklaas vieren, een etentje met vrienden, zonnepanelen, een hele goede commissie op m’n affiliate links en eindelijk ongesteld worden na een cyclus van 71 dagen (en waarom dat heel fijn en heel kut is). Lees je mee?

Vrijdag
Vrijdag begon ik weer lekker op tijd met werken. ’s Ochtends had ik met Snorrie gechillt en om half 9 nam Jan ‘m van me over en ging ik aan de slag met m’n werk.

Om 10 uur moest ik bij Mama Core zijn bij Glow Yogastudio en dat was net als vorige week heel erg fijn. Wát is dit een veilige plek om even te voelen hoe het met je lijf gaat nadat je een bevalling hebt beleefd. Net als de vorige keer moest ik ook dit keer weer huilen, maar het is gewoon zó fijn om na maanden eindelijk het gevoel te hebben dat ik op de juiste plek ben om m’n ontspanning te vinden, die ik zo hard nodig heb ik m’n bekken. En ik voel gewoon in die les eindelijk de spier ontspannen die zo op spanning staat en dat is me nog nergens anders gelukt. ZO fijn is dat dan <3

Na een heerlijke yogales moest ik me haasten om op tijd bij het consultatiebureau te zijn (het leven raast ook gewoon door) voor de 7 maanden check van Morris. Die ging helemaal goed en volgens de groeicurve, dus dat is top. Hij is nu 9,3 kilo, onze monsterbaby :D.

Daarna was het tijd om nog even twee uurtjes te knallen voor werk, want ik moest ook nog vroeg stoppen voor een diner met vrienden dat we die avond hosten. Dus; snel aan de slag met m’n mail, campagnes en een planning voor volgende week. Stipt om 3 uur was ik klaar en was het tijd voor… weeeekend!

Als eerste ging ik boodschappen doen voor ons diner voor 10 vrienden die avond. Podcastje op en gaan. Heerlijk! Ik ging naar de nieuwe appie hier in de buurt, die sinds deze vrijdag weer open was nadat er een paar maanden geleden een grote brand was ontstaan. En ik vertel je; je meid was gewoon een beetje emo toen ze de nieuwe ap zag.

En ja; dat is idioot. En dat komt volledig omdat ik… ONGESTELD BEN. En dus hartstikke hormonaal. Ik huil om niks (de nieuwe appie??) en ben onwijs kattig, dus als je deze week bij me in de buurt ben dan bied ik vast m’n excuses aan, hahaha. Maar! Het is een WONDER dat ik ongesteld ben, want het was dag 71 van m’n cyclus en ik was zooo verdrietig dat het zo lang duurde. En nu is het eindelijk zo ver! (En heb ik echt een menstruatie from hell, dus zo’n pretje is het ook allemaal weer niet).

Als wij weer willen beginnen met het ICSI fertiliteitstraject, dan heb ik een regelmatige cyclus nodig. Het kan ook wel zonder, maar dan moet ik hele vervelende medicijnen slikken en daar heb ik echt heel erg weinig zin in. Dus ik zit ontzettend te hopen dat m’n cyclus weer regelmatig wordt, zoals voor m’n zwangerschap van Morris. Even leek het er twee cycli op dat de boel weer op de rit was; keurig 28 dagen cyclus en 5 dagen ongesteld. Maar toen was het opeens weer 71 dagen en zakte ieder dag dat het langer duurde dan die 28 dagen, de moed me meer in de schoenen.

Maar goed; ik heb nu weer een nieuwe nul-lijn en hoop gewoon héél erg dat ik over 28 dagen gewoon weer ongesteld word en deze cyclus van 71 dagen een unieke gebeurtenis was. Maar je weet het nooit met PCOS.

Anyway; janken in de appie dus. Naja, niet echt met tranen enzo, maar wel brok in m’n keel woehahaha. Sta je dan tussen de broccoli’s en spruiten.

Oké door. Het was namelijk tijd om te koken voor 10 vrienden en dat was HEERLIJK. Jan stond in de tuin te barbecueën en Morris te entertainen, ik ging aan de slag met vier heerlijke bijgerechten. Ik maakte:

  • een puree van broccoli met mascarpone en mosterd
  • geroosterde spruitjes in de oven met pesto
  • stoofpeertjes met feta en walnoten
  • een stoofpotje van paprika, wortel, ui, rode wijn, ontbijtkoek, mosterd, kruidnagel en laurier.

MJAM!

We hadden een super gezellige avond met z’n allen en hebben heerlijk gegeten. Echt voor herhaling vatbaar, deze gezelligheid. En boyyyy wat ben ik toch dól op etentjes geven <3.

Zaterdag
Op zaterdag waren we alweer vroeg uit de veren, want de baby die fantastisch slaapt tegenwoordig, wordt wel iedere ochtend wakker om kwart voor 6. Dan weten we het nog wel wat te rekken waardoor we effectief pas om half 8 opstaan met z’n allen, maar dan ben je toch al wakker sinds kwart voor 6 #goedemorgen.

Om 10 uur hadden we voor de laatste keer een afspraak bij de fysio van Morris voor de afvlakking van z’n hoofd. Daar gaat het steeds beter mee en de fysio kan niet zo veel meer voor ons betekenen, dus het was de laatste keer. Prima!

Daarna hebben we even in Bloemendaal de laatste Sintinkopen gedaan en ons klaargemaakt voor een ritje naar Veenendaal, om daar Sinterklaas te vieren bij de zus van Jan. En dat was heel gezellig.

Ik kreeg o.a. het nieuwe boek van Aaf Brandt Corstius, leuke theedoeken en onderzetters voor op m’n glazen tafeltje. Morris kreeg een geweldige kersttrui, een telraam en twee Morris Minor miniatuurautootjes. Vet leuk <3.

Om 5 uur reden we terug naar Haarlem, want het was tijd voor Morris z’n avondslaap én tijd voor Jan en mij om even uit te tunen op de bank. We keken een avondje The Crown en gingen vroeg naar bed.

Zondag
Op zondag hadden we… *geen plannen*. Oh, wat heerlijk. Dat betekende dat we lekker zijn gaan zwemmen met Morris – waar ik nog een oud collega tegenkwam in het doelgroepenbad, vet leuk – en daarna hebben we ongekend hard gechillt thuis. Ik wilde nog naar de stad of het strand, maar het was echt kakweer, dus we bleven thuis hangen met een borrelplankje, ik speelde wat piano, kleurde een tekening in. Ondertussen was Morris de vrolijkheid zelve met z’n vader en moeder om mee te spelen. Heerlijk dagje.

Ook pakte ik ff allemaal pakketjes uit van kleding die ik voor Morris had besteld.

Skipak en lila trui zijn allebei van H&M.

Ik kreeg afgelopen vrijdag een appje van het bedrijf Stylink, waar ik sinds 2021 ben aangemeld om affiliate linkjes in mijn stories te plaatsen. Normaal vind ik affiliate marketing niet zo interessant, want het houdt in dat je een heel klein percentage krijgt van iemands aankoop online. Dus je post een link, iemand moet daadwerkelijk iets kopen via jouw link binnen een bepaald tijdsbestek en dan krijg je daar een heel klein percentage van (tot 8 procent en dat is veel als je het hebt over grote aankopen, maar heel weinig als je het hebt over een product van pak en beet 20 euro).

Dus normaal was ik niet zo happig op affiliate marketing samenwerkingen. Maar Stylink bracht een voor mij nieuwe methode; je krijgt namelijk betaalt per KLIK. Niet per aankoop.De bedragen zijn wel heel laag (meestal rond de 4 cent per klik), maar op stories klikken mensen best wel op links, dus dat kán interessant zijn.

Ik gebruik dit dus al twee jaar en ben er erg over te spreken, maar dit weekend kreeg ik opeens een appje dat m’n resultaten zo goed zijn, dat ik dit weekend beloond werd met een vergoeding van 14 cent per klik. En dat is opeens even héél veel, als je normaal 4 cent gewend bent. Echt vet leuk, dus ik heb dit weekend meteen even wat stories gemaakt van m’n H&M bestelling die net binnen was en heb nog even m’n Led kaarsen extra aandacht gegeven en uiteindelijk echt vet veel verdiend daarmee. Als je een van de 5.339 klikkers (dit is echt uitzonderlijk veel) bent geweest: dank je wel! En nee, ik heb echt geen idee of het zin heeft om vaker dan 1x te klikken, ik vermoed eigenlijk van niet.

’s Avonds aten we restjes van de hele week en daarna ging Jan nog ff de zolder opruimen en ben ik lekker in bad gegaan. Voor de tweede of derde keer al deze week. HEERLIJK.

Maandag
Op maandagochtend moesten we wederom vroeg uit de veren, want er konden om 7 uur werklui op de stoep staan om het groene dak aan te leggen op onze bovenste verdieping. Ze kwamen echter een stuk later dan verwacht, maar dat was prima.

Ik bracht Morris naar de opvang en ging zelf om 9 uur thuis aan het werk. M’n werkdag stond in het teken van Black Friday & Cyber Monday content, een insteek schrijven voor een samenwerking met Wild Refill, een idee aanleveren voor een samenwerking met een tof sauzenmerk, een recept bedenken voor een samenwerking met Arla en verder ging ik aan de slag met weekboodschappen, m’n mailbox, pakketjes afhalen en aan het einde van de middag had ik een AOV gesprek met een verzekeringsmaatschappij.

Ik stel het afsluiten van een AOV al jaaaaren uit, maar nu ik moeder ben geworden begint het toch iets meer te kriebelen dat ik hier iets mee moet. Het voelt echt als een hele stomme uitgave want straks kost dit me gewoon écht veel geld per maand en als het goed is ga je daar nooit gebruik van maken, maar zo werkt het nou eenmaal met verzekeringen. Het was gelukkig wel een een fijn gesprek en nu is het wachten op een aantal verschillende voorstellen… Ik ben benieuwd.

Om 5 uur haalde ik Morris op van de opvang en kon ik nog ff een halfuurtje chillen met m’n kleine baas. We aten een potje bruine bonenschotel aan tafel, hij dronk water uit een bekertje en genoot van baby-chips. En daarna was het hoog tijd om naar bed te gaan. Hij slaapt op de opvang natuurlijk niet super, dus als hij dan thuis komt is ‘ie vaak flink vermoeid. Dus dan ligt ‘ie echt om 6 uur al in bed. M’n kleine schatje <3.

Dat betekende dat we de avond wederom voor onszelf hadden. Ik dook de keuken in om een herfstige risotto te maken met pompoen uit de oven en buurvrouw Carmen kwam gezellig bij ons eten. Na het eten was het tijd om ff m’n hoofd te stomen in een pan met eucalyptus – ik ben snipverkouden – en daarna ben ik lekker vroeg naar bed gegaan.

Inmiddels is het dinsdagochtend, bijna middag, en heb ik een iets rustiger werkdagje dan gister. Wat wel fijn is. Ik ben vanochtend al even naar het strand geweest en ga de rest van de dag op m’n dooie gemak aan de slag met één campagne, een video, een recept, reacties op m’n blog en drie facturen. Heerlijk! Vanavond ga ik nog lekker uit eten, morgen komen m’n ouders op Morris passen en donderdag heb ik heel weinig plannen. God, wat heerlijk! Ik praat je er vrijdag over bij. Tot dan!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL schattig hoofdje verstopt zit :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *