Leo’s leven 192: echt sporten, verkiezingsavond en een nieuw boek

Hallo lieve mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 24 november. Het is een heugelijke dag want de afgebrande AH bij mij in de buurt is vandaag weer open en ik ga straks eens even een kijkje nemen. Klein geluk noemen we dat <3. Verder was het een roerige week met een verkiezingsavond die HEEL anders verliep dan ik had gehoopt, een gezellige koffiedate met Morris, ons huis werd gefotografeerd door een interieurfotograaf, ik ging stuk tijdens een echte sportles (met gewichtjes enzo!!) ennnn genoot van een bad. Lees je mee?

Dinsdag
Dinsdag was een drukke werkdag, terwijl van 10-2 in ons huis een fotograaf aanwezig was om ons interieur vast te leggen. Zo’n fotograaf kan bij je langskomen voor foto’s, om vervolgens te proberen om die foto’s te verkopen aan een blad. Super vet vind ik dit, want het lijkt ons natuurlijk te gek om in een magazine te komen met ons huis.

Teddy ging alvast knap zitten voor de foto

Terwijl Anouk alle hoekjes vastlegde, was ik druk met werk. Ik schreef blogs & m’n dagboek, beantwoorde reacties en ging langs Etos om een leuke reel op te nemen.

Aan het einde van de middag werd ik door Morris’ oppas gebeld of ik hem op wilde halen, want hij had de hele dag nog niet geslapen, de arme schat. Dus ik haalde ‘m om half 5 op en toen heeft ‘ie nog lekker even in m’n armen geslapen op de bank. Dat was lang geleden!! Heerlijk!

‘s Avonds ging ik zowaar nog sporten. Ik had me ingeschreven voor een lesje Barre voor pre- en postnatale vrouwen. Zin in! Ik weet uit m’n sportavonturen in Amsterdam nog dat Barre VET zwaar is, maar ik dacht: als het voor zwangere en ontzwangerende vrouwen is; how bad can it be? Nou mensen, ik kon de helft niet meedoen. Mijn gód wat is het slecht gesteld met mijn fysiek. Maar! A for effort, A voor het op m’n eigen tempo doen én A voor showing up :D.

Trotse meid dronk na het sporten een wijntje. Heer-lijk.

Woensdag
Op woensdag had ik een dagje met Morris. Die was ontzettend goed gehumeurd, dus we hadden een heerlijk dagje met z’n twee. Van 8 tot 12 hielden we ons bezig met hapjes, flessen, verschonings, badderen, spelen op de grond, we zijn ff samen gaan stemmen, hebben een wandeling gemaakt én kibbeling gehaald. Om 12 uur lag m’n vriend weer in bed en daar sliep ‘ie een perfect slaapje van 2 uur.

En toen was het 2 uur ‘s middags en wist ik ff niet meer wat we nog moesten doen. Jan was weg met de auto, dus m’n reikwijdte was ook niet enorm en ik had ff geen zin om eropuit te trekken met de bakfiets. M’n vriendinnen in de buurt konden allemaal niet en verder had ik shop-technisch ook niet echt iets nodig dat je denkt van; we gaan wel ff naar de HEMA ofzo. Met je baby alleen in een koffietentje vond ik ook maar mwah en zo kwam het uiteindelijk neer op een bezoekje aan de fietsenmaker en Etos voor een nieuwe speen XD.

Om 4 uur ging Snorrie weer tukken en kroop ik op de bank met de docu over Robbie Williams. Om 5 uur gingen we samen ff een hapje eten en om 6 lag Snorrie in bed. Tijd voor verkiezingsavond!

Na zo’n hele dag in de weer zijn en aanstaan had ik geen zin om te koken, dus we bestelden de heerlijke patat met stoofvlees van Chique des Frites en gewapend met m’n frietjes en een wijntje had ik helemaal zin in de avond. Oooh wat was ik hoopvol voor een goede afloop. Ik hoopte zo dat de regering weer een beetje linkser zou worden en hoopte op een mooie winst voor PVDA/GL en PVDD. Helaas kwam een ander scenario uit. Ik had het niet verwacht en was er best wel verdrietig van. Ik begrijp gewoon niet zo goed hoe het kan dat er zo ontzettend veel mensen zijn die stemmen op iemand die zo racistisch is / op een partij die zo racistisch is. En tuurlijk zullen er ook mensen zijn die op Wilders gestemd hebben maar niet per se die racistische shit aanhangen, maar dan nog snap ik niet dat je dan voor die partij kiest, omdat dat wél uitdraagt dat je het oké vindt dat er racisme is.

Nou goed, ik vond het vrij onbegrijpelijk en heel heftig. Jan en ik waren de avond nog aan de tv gekluisterd, maar de stemming was niet meer feestelijk :(.

Donderdag
Op donderdag was ik vrij. ‘s Ochtends spendeerde ik m’n tijd met Snorremans en we gingen een koffietje drinken met een vriendin van een vriendin van me, die twee kindjes heeft. We streken neer bij Lief in de Cronjé en dat vond ik echt wel een chille plek. Gewoon leuk en fijn. Oh en de koffiedate was heel gezellig en zeer voor herhaling vatbaar.

Daarna was het tijd voor Knor om naar bed te gaan, zodat ‘ie nog ff wat slaap zou pakken voordat ik hem naar de opvang bracht.

Dit was m’n lunch: broodjes blauwe kaas met peer, amandelen en honing

Om 1 ging Morris naar het KDV, terwijl ik aan het werk ging. Ja, want het was officieel wel m’n vrije dag, maar als ik ook al een woensdag vrij ben geweest, is het toch vaak zo dat ik op donderdag echt wel ff aan de bak moet.

Uiteindelijk heb ik wat video’s geëdit en nieuwe content geschoten.

Om 5 uur kwam Morris weer thuis en begon het avondprogramma: samen eten, Snorrie naar bed, samen op de bank hangen en uiteindelijk ben ik om 8 uur lekker in bad gegaan en daarna naar bed. Ik was moe! Tijd om een boek te lezen in bed.

Ik lees momenteel de vrouwen van de leeuwenhof (ofzo??) en vind het wel oké, maar ik moet er wel langggggg inkomen. Inmiddels ben ik op de helft en heb ik echt zin om verder te lezen, maar ik werd niet zo snel gegrepen als met de zeven zussen. Maar goed; het is wel een vermakelijk verhaal en ik ben nu wel benieuwd hoe het verder gaat, dus het heeft me tóch gegrepen.

Inmiddels is het dus alweer vrijdagmiddag en ik heb een lekker vol dagje. Ik heb al yoga gedaan bij Glow, ben naar het consultatiebureau geweest, heb dingen voor werk gedaan en sta op het punt om m’n computer uit te zetten voor de rest van het weekend, wanttttt het is tijd voor ons diner voor 10 personen vanavond. En ik moet nog allemaal boodschappen doen en gerechten klaarmaken, dus je meid moet aan de slag. Met spruitjes en stoofperen en broccolipuree en een stoofpotje… MJAM!

Dinsdag ben ik er weer om je bij te praten over mijn weekend – dat in het teken zal staan van dit diner, Sinterklaas vieren met familie, zwemmen op zondag en een nieuw groen dak op maandag. Ik spreek je dan!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

5 reacties op “Leo’s leven 192: echt sporten, verkiezingsavond en een nieuw boek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *