Leo’s leven 224: wijnvakantie in Frankrijk & thuiskomen

Goedemorgen mooie mensen, live vanuit mijn zonnige achtertuin praat ik je vandaag bij over mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van een wijnvakantie met familie in het noorden van Frankrijk en thuiskomen. De vakantie was heerlijk en rustig en regenachtig en vól wijn, het thuiskomen was awesome want er waren nieuwe vazen en bloemen, Morris ging naar z’n eerste festival en ik kon eindelijk de finale van MAFS kijken en Oh My God; dat stelde niet teleur. Lees je mee?

Zaterdag t/m zaterdag: vakantie in de Lorraine
Van Koningsdag t/m 4 mei waren we op vakantie met mijn gezin en alle (klein)kinderen in de Lorraine in Frankrijk. Dit is een gebied precies tussen de Champagnestreek en de Elzas (twee fantastische wijngebieden) in en dat is vrij typisch voor vakanties in dit gezelschap, want we hebben het talent om vaak te kiezen voor “nét niet”. Bijvoorbeeld toen die keer dat we naar Zuid Afrika gingen en – ik kan alleen voor mezelf spreken – daarbij allemaal ideeën hadden over lekker zomers weer en barbecuen, maar wij (per ongeluk??) in juni gingen en het daar dus winter was. Nou; zo ook deze wijnvakantie in Frankrijk; precies tussen twee wijngebieden in bivakkeerden wij in een huis in the middle of nowhere. Een heel fijn huis met een geweldige tuin en ontzettend leuke eigenaren. Maar wel in the middle of nowhere, hahaha.

Op zich is dat gegeven natuurlijk niet erg. Maar met een baby die nog twee slaapjes op een dag doet (en slecht in de auto slaapt), waardoor je window voor activiteiten eigenlijk beperkt is tot iets ondernemen tussen half 11 en 1 en tussen 3 en 5, was het een uitdaging. De dichtstbijzijnde supermarkt was op 30 minuten rijden en restaurants waren er niet in de buurt, dus dan is zo’n tijds window snel gevuld. Tel daarbij op dat we het twee dagen écht zonnig hebben gehad en verder bewolkte dagen in fleece-truien doorbrachten en dat we zelfs een dag volop regen hadden en het klinkt misschien als een weinig geslaagde vakantie. Maar! Niets was minder waar.

We bezochten twee wijnhuizen en die activiteit is met mijn familie al-tijd garantie voor veel lol. Bovendien had het huis dat we huurden een jacuzzi in de kelder waar we bijna iedere dag van genoten, was er een tennisbaan (geen bal geslagen), kippetjes, koeien en konijnen op loopafstand (perfecte baby-activiteit) en leerde ik het spel Ticket to ride spelen. Wat echt geweldig was. Het gezelschap was goed, de wijn vloeide rijkelijk en iedere avond was een culinair feestje, waarbij we om de beurt de (buiten)keuken in doken om iets lekkers op tafel te zetten. Van kip in gorgonzolasaus tot bavette van de barbecue, met als hoogtepunt een croissant-bananenpudding met bourbon en stroopwafel-saus gemaakt in teamverband om 10 uur ‘s avonds; we hebben geleefd als goden in Frankrijk. Het was heerlijk!

Op zaterdagochtend pakten we al onze spullen weer in en begonnen we aan de weg naar huis. De autorit zou 6 uur duren en uiteindelijk waren we 8 uur later thuis. Het autorijden met Morris ging deze week niet van harte; hij had veel entertainment nodig en deed maar korte dutjes. Van een totale autorit van 16 uur heeft hij 3 uur en een kwartier geslapen. De rest van de tijd zat ondergetekende in entertainmentmodus. Op 20 minuten na, toen hij vermaakt werd door een iPhone in een ziplock zakje met een filmpje voor baby’s. Pittig ritje ;-).

Eenmaal thuis waren Jan en ik allebei flink gaar. We haalden frietjes bij de frietzaak om de hoek en warmden voor Morris een potje eten op. Maar die wilde natúúrlijk veel liever eten wat wij ook hadden, dus de kleine man heeft een kipkorn, frikandel en patat gegeten. Prima voor een keer.

Ook Snorrebaard was kapot, dus die legden we om 7 uur in bed en toen konden Jan en ik even lekker uitrusten en thuiskomen. We hadden nog precies nul zin om dingen op te ruimen, dus lieten de boel de boel en zijn op de bank geploft met de Dodenherdenking. Daarbij viel ik rond 9 uur in slaap en dus gingen we lekker vroeg naar bed.

Zondag:
Op zondag sliep het hele gezin uit. ZO fijn. Morris werd pas om half 9 wakker, dus dat was echt een heerlijke nacht voor ons allemaal. Tijd om op te ruimen!

De zondag stond in het teken van wasjes draaien, spullen opruimen en lekker tuinieren, want in een week tijd was de tuin ontploft! Morris sliep twee heerlijke dutjes exact volgens zijn ritme en in die tijd kwamen vrienden Paul & Kyra nog even buurten om bij te kletsen na de vakantie. We zaten in de tuin en dat was echt verrukkelijk. Oooh, wat is thuiskomen toch heerlijk.

Poezenoppas Yoka had voor ons allemaal verse bloemen gekocht die ik nog ff op de vaas moest zetten en dat kwam goed uit, want ik had net allemaal nieuwe vazen gekregen van een geweldig keramiekmerk waar ik een samenwerking mee heb. Met de code amiioleonie kun je met 30% korting bestellen in de webshop!

Na Morris z’n middagdutje was het tijd om naar de stad te vertrekken. Het was natuurlijk Bevrijdingsdag en dus was het hoog tijd voor Morris z’n eerste festival. Koptelefoon op z’n oortjes, zittend in z’n troon en dansen maar! Handjes in de lucht, biertje voor papa en mama en gaan. Oooh wat was dit leuk.

We zijn uiteindelijk maar een uurtje bij Bevrijdingspop in Haarlem geweest, maar dat was prima. Morris keek z’n ogen uit, wij hadden een heerlijke tijd eventjes in de reuring en na een uur gingen we gewoon weer lekker op huus an.

Ik kookte nog ff een gezond maaltje voor Snor – als compensatie voor de dag ervoor haha – en rond 7 uur lag Knorremans weer lekker te tukken in z’n eigen bed. Tijd voor…. DE FINALE VAN MAFS!!!

Ooooh hier had ik zin in. Ik had nog zo’n 4 afleveringen te gaan en ben er vól voor gegaan, want op het einde van het seizoen zit opeens nog een plottwist met Jono (en Lauren als dikke eindbaas) en het was heerlijk. Zelfs Jan bleef op tot half 1 om het met mij uit te kijken, hahaha. The juiiiiiice.

Maandag:
En toen was maandag natuurlijk gewoon weer een werkdag. Zin in! Vol goede moed ging ik achter m’n bureau zitten en begon ik met het inplannen van m’n week. Ik had gedurende de vakantie natuurlijk wel wat mails en opdrachten binnen zien komen en het was aan mij de taak om dat nu ff allemaal inzichtelijk te maken. En dat lukte. Ik ging aan de slag met een eerste campagne en daarna had ik echt zoooooo geen zin meer. Echt classic terug-van-vakantie-vibes-geen-zin-om-te-werken-mood. Maar goed; ik was ook de hele week in de weer geweest en had AAN gestaan en vond het wel even prima.

Rond lunchtijd heb ik ff heerlijk in de tuin gezeten en nagedacht over wat ik dan wilde doen met m’n dag. Maar ik bleek een klassieke nergens-zin-in-dag te hebben. Dus toen was het tóch een kwestie van ff schouders eronder en hup; terug naar kantoor.

Daar ben ik lekker achter m’n computer gekropen en aan de slag gegaan met het design van m’n e-book. Tot half 5, toen was het tijd om me klaar te maken voor een wandeling in de duinen.

We haalden Morris vroeg op van het kinderdagverblijf en gingen aan de wandel bij de Oosterplas. Heerlijk! Morris in z’n troon (lees: de rugdrager) en maar wandelen. Voor ons alledrie écht genieten.

Om half 7 waren we thuis en flanste ik nog snel even een pasta in elkaar met rode saus, bonen en spaghetti (voor Morris) en bestelden Jan en ik een heerlijke maaltijd bij FLFL (falafel). Snor lag om 7 uur weer in bed en wij gingen aan de slag met onze maandelijkse financiën, zochten een nieuwe autostoel voor Morris uit, ruimden de was op en ploften toen op de bank met de emo-aflevering van Kopen Zonder Kijken met dat Icsi-stel. Tranen met tuiten!

Inmiddels is het dinsdagochtend half 10 – lekker op tijd Leo!! – en zit ik dus in mijn zonnige tuin dit dagboek te schrijven. Vandaag wordt een kookdag voor m’n e-book. Ik moet nog 7 gerechten fotograferen, dus echt nog ff flink aan de bak, maar dan is het ook bijna klaar. Ondertussen ben ik bezig met een webshop bouwen op m’n site om het boek te kunnen bestellen en meer van dat soort achter de schermen dingen. Je hebt echt geen idee waar je je mee bezig moet houden om zo’n ding te maken; wil je een invulveld voor kortingscodes, welke betaalmethoden kunnen mensen gebruiken, hoeveel items kunnen er tegelijkertijd in een winkelmandje en meer van dat soort kwesties. Maar binnenkort is het boek er en ik hoop echt dat jullie het awesome vinden <3.

De rest van m’n dagen staan in het teken van mooi weer, een dag met Morris en donderdag is Jan (en Morris) vrij, dus ik moet ff kijken wat ik dan met m’n dag doe. En vrijdag ook trouwens, want opeens is iedereen thuis en is het mooi weer en denk ik; moet ik vakantie in eigen land vieren? Of is het lekker als ik vrijdag nog een kookdag doe en misschien naar yoga ga? Nou goed; nobody knows, dus we gaan het meemaken.

Ik spreek jou vrijdag (of dinsdag) weer en wens je een ontzettend zonnige week. Vergeet niet iedere dag even 15 minuten te genieten van een zonnestraal!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Hey Leo, waarom heb je het gezicht van Morris eigenlijk verborgen?
Nou; er zijn best wat mensen die dit dagboek lezen of mij op Instagram volgen en ik vind het een veiliger idee dat die grote massa mensen m’n baby niet kan herkennen. En natuurlijk vind ik het SUPER jammer ook, want het liefst laat ik z’n vrolijke gezichtje de hele dag aan iedereen zien. Maar met veel volgers weet je gewoon niet echt wie er allemaal mee zitten te kijken met welke motieven en dan vind ik het fijner om op deze manier iets meer grip op die situatie te hebben. De eerste drie maandjes mocht iedereen meegenieten en sinds dien is z’n gezichtje online alleen te zien voor mensen die we kennen. Ik hoop op je begrip daarin en vertrouw mij als ik zeg dat onder die geblurde blokjes steeds een HEEL vrolijk kindje verstopt zit :D.

5 reacties op “Leo’s leven 224: wijnvakantie in Frankrijk & thuiskomen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *