Verse spaghetti met zelfgemaakte pesto en pangasiusfilet

Hallo daar! Gisteravond heb ik een van mijn favoriete makkelijke maaltjes klaargemaakt, namelijk pasta met pesto. Ik had veel van de ingrediënten nog in huis dus dat was makkelijk én goedkoop, want ik moet het deze maand een beetje rustig aan doen met geld. Er lag nog een pangasiusfilet in de vriezer (heel goed te eten uit de vriezer), ik had nog een half basilicumplantje en pijnboompitten, waardoor ik alleen naar de AH moest voor kaas en verse spaghetti (waarvan je de helft ook weer kan invriezen voor een volgende keer).

Je maakt de pesto door op gevoel en dmv proeven wat verse basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie in een kom/maatbeker te pureren. Dan heb je al je pesto:) Mijn verhoudingen waren ongeveer een halve basilicumplant, 50gr pijnboompitten, 50gr Parmezaanse kaas en ik denk 4 eetlepels olijfolie. Zoiets..

Dan doe je de ontdooide pangasiusfilet (ontdooid snel in de zak in warm water) in een koekenpannetje met wat (basilicum-)olijfolie en ondertussen kook je de verse spaghetti. Dit hoeft allebei maar 5 minuutjes. De vis zou ik 1 keer keren halverwege. Als de spaghetti gaar en afgegoten is, roer je de pesto erdoor. De vis hak je in grove stukken en ook die roer je door de spaghetti. Voor het opdienen kun je er nog een paar losse visstukjes op leggen, er wat pijnboompitten overheen strooien en aftoppen met een mooi blaadje basilicum.

Ik ben enorm fan van dit gerecht. Het is super makkelijk klaar te maken en echt super lekker. Bijvoorbeeld ook heel leuk (impressive) om voor vrienden of familie klaar te maken!

Misschien vind je dit ook lekker:


13 reacties op “Verse spaghetti met zelfgemaakte pesto en pangasiusfilet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *