Lunch: Romige maïssoep

Goedemiddag! Als lunch vandaag heb ik iets gegeten wat ik nooit, maar dan ook nóóit meer ga eten. Van m’n Mexicaanse maaltijd van afgelopen maandag had ik nog een bijna vol blikje maïs in de koelkast staan. Nu had een vriendin het laatst over maïssoep en dus wilde ik dat wel eens proberen met mijn overgebleven maïs. Klein detail; ik hou helemaal niet van maïs. Ik vind het heel vies zelfs. Gek genoeg doe ik het wel vaak door m’n Mexicaanse maaltjes (heel weinig) en dan vind ik het wel oké en het geeft het eten wat meer ‘body’. Maar eigelijk lust ik het dus niet. En toch maakte ik vandaag maïssoep. Gewoon om eens te proberen. En brrrrr dat doe ik dus echt nooit meer. Mocht je nou wel van maïs houden, dan is er misschien een kans dat je onderstaand recept wel lekker vindt. Maar brrrrrr ik ga dit NOOIT meer eten. Getsie!

Wat doe je? Je gooit de maïs uit blik in een pan, doet er wat water bij zodat ze net onderwater staan, perst er een teen knoflook door en doet er 1 tablet kippenbouillon bij. Dit laat je even pruttelen, daarna pureer je de soep met de staafmixer en schep je er een flinke lepel crème fraîche door. En dan is het klaar:)

Ik vond het gewoon echt heel vies, maar vooral omdat ik maïs gewoon echt heel vies vind haha. Het was wel fijn romig en het rook vrij zoetig… Ik ben benieuwd of een van jullie ooit lekkere maïssoep heeft gehad? En mocht ik je met dit overheerlijke blogberichtje toch overtuigd zijn om dit klaar te maken, laat me dan alsjeblieft weten wat jij er van vond!

Dit vind ik in ieder geval wél lekker:


Eén reactie op “Lunch: Romige maïssoep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *