Vega: Paprikasoep met krokante Parmezaan

Hallo! Gisteravond heb ik echt een onwijs lekkere soep gegeten, met daarbij een soort experimenteel pannenkoek-meets-soepstengel-ding. Dat experimentding was niet heel geslaagd, maar de soep was wel verrukkelijk. Ik maakte paprikasoep met wat 24Kitchen ‘krokante Parmezaan’ noemt.

Je maakt de soep super gemakkelijk door 1 ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika en een halve gele/oranje paprika allemaal in stukjes in één pannetje in olijfolie te bakken (10min). Dan voeg je er water en een blokje groentebouillon aan toe totdat de paprika net onderwater staat. Dit laat je lekker pruttelen, dan pureer je de soep en bij het opdienen schep je er een lepel crème fraîche door. VET LEKKER!

Daarbij maakte ik dus die krokante parmezaan. Dat doe je door geraspte Grano Padano te mengen met wat bloem (ongeveer gelijke verhoudingen) en dit in een koekenpan met een laagje olijfolie te strooien en dan te bakken. Het kost ongeveer 30 seconden per ding. Ik vond het vrij moeilijk om te maken, de keuken zat onder de aangebrande stukken Parmezaan en ik vond het nieteens super lekker. Dus dat was niet echt een succes 🙂 Anyway, dat was mijn avondmaaltje van gister! De soep is echt het proberen waard. Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Vega: Paprikasoep met krokante Parmezaan

  • Anoniem zegt:

    Voor hoeveel personen is dit recept ? 🙂
    Ik wil het morgen maken voor 3 grote eters. Maar ik heb geen idee welke hoeveelheden ik moet gebruiken haha.

    • Oeh shit, ik ben te laat! Ben je er uit gekomen? Ik denk dat dit recept voor 1-2 personen is… Voor 3 personen zou ik gaan voor:

      1 grote ui
      2 tenen knoflook
      2 rode paprika's
      1 gele paprika
      1-2 blokje(s) bouillon.

  • Peter_H_Arnhem zegt:

    Parmasan"-koekjes" kan je heel makkelijk in je oven maken:

    – Strooi wat Parmasaanse kaas (dus ZONDER meel!) op een met ovenpapier bedekte ovenplaat. Liefst in een ronde vorm.
    – Zet de oven op ca 160 gr. en wacht ca. 5 minuten.
    Koekjes wel in de gaten houden, het kan hard gaan… !!
    Succes…!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *