Verse tagliatelle met zelfgemaakte pesto en tomaat

Goedenavond! Whauw ik heb zo onwijs lekker gegeten; verse tagliatelle met tomaat uit de oven en zelfgemaakte pesto. En natuurlijk vegetarisch want Meat Free Monday!

Je gebruikt voor 1 persoon 3 tomaten aan de tros (was ze wel even) en deze besprenkel je met olie en knoflook (1 teen). Deze doe je 10 minuutjes op 220 graden in de oven. Ondertussen kook je de (verse) tagliatelle (2 kleuren) en bak je een rode paprika (hoeft er niet per se bij). Maar ‘t belangrijkste: de zelfgemaakte pesto.

Je hakt een flinkje teen knoflook fijn (of persen) voegt daar 65 gram pijnboompitten bij, 15 gram bascilicum (gewoon een verpakking van de AH, dus inclusief de steeltjes), 50 gram parmezaanse kaas, wat olijfolie en peper. Dit maak je tot een pesto met een staafmixer, en als ‘t nodig is, meer olie.

Dan roer je de pesto door de tagliatelle, en serveer je de warme tomaten bovenop. Ik at er nog gegrilde paprika bij, maar dit is absoluut niet nodig. Zonder vult het genoeg en is het al super lekker! Volgende keer doe ik in ieder geval zonder paprika:)

Dat was ‘t weer!

Goedenavond:)

PS: Het originele recept vind je hier.


3 reacties

Anoniem -

heeeerlijk pasta met pesto. Ik heb zelf pesto maken al een paar keer geprobeerd, maar ik weet niet wat ik fout doe, maar de verse pesto van ah is lekkerder dan die van mij:o..?

leonie -

Hoi Kirsten! Interessante website en goed initiatief! Ik zal de site in de gaten blijven houden:) Bedankt voor je reactie!

kirsten -

oeh, gegrilde tomaatjes! op http://www.plantaardigmaandag.nl (de nederlandse meat free monday, zeg maar) staan trouwens ook aardig wat vega recepten!

Reageer ook