Sweet-chili kipburger met ovenfrites

Goedenavond! Vanavond heb ik een lekkere kipburger klaargemaakt met heerlijke ovenfrites. Ik had zin in een kipschnitzel en sweet-chili-saus en bedacht dat ik daar best een lekkere burger van kon maken. Een soort van geïnspireerd op de chili chicken van de McDonald’s (die ik overigens nog nooit heb gehad).

Je begint met de frites omdat die een halfuur in de oven moeten. Snij een paar aardappelen met schil in dunne reepjes, doe ze in een kom en schenk er wat olijfolie bij. Meng dit goed en strooi er dan wat zout over. Doe de frites op de bakplaat en spreid ze goed uit. Dan gaan ze 20 minuten op 225 graden in de oven. Na 20min haal je ze er uit en keer je ze even om. Dan gaan ze nog 10 minuten. Ondertussen kun je de kipburger bakken in de pan en de burger klaarmaken. Snij een maïsbol doormidden en smeer Yo Fresh op de onderste helft. Leg er botersla op, dan de kipburger, daarop dunne plakjes komkommer en dan de sweet-chili-saus. Haal uit het bolle gedeelte van het broodje wat brood, zodat je niet zo snel vol zit, en doe ‘m dan op de burger. Serveer met de frites en eventueel een salade.

Ik vond het ontzettend lekker. De burger is smeuïg en knapperig, fris en zoet. Heel lekker! Ook van de frites zo uit de oven ben ik fan, maar je moet geen knapperige frites verwachten… Dat was ‘t voor vandaag! Tot morgen? Byebye!

Misschien vind je dit ook lekker:


3 reacties op “Sweet-chili kipburger met ovenfrites

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *