Jongens jongens jongens wat heb héérlijk gegeten vanavond! Echt dit is zo goddelijk lekker! Ik at verse spaghetti met zelfgemaakte pesto en zoet-frisse kip.
De pesto maak je door basilicum- en muntblaadjes, parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook fijn te hakken en met de staafmixer tot een papje te maken. Dit schep je door de spaghetti als die klaar is. Daarbij eet je een kipfilet uit de oven (25 minuutjes, 200 graden), in een zelfgemaakte marinade. Je perst de helft van een citroen uit, door dat sap doe je olijfolie, 3 eetlepels honing, gedroogde tijm (rijkelijk) en een teen knoflook. Eerst de kip hierin een kwartiertje in de koelkast leggen, daarna 20 minuten met het sap in de oven en dan de laatste 5 minuten zonder sap.
Je serveert de kip naast de pesto-spaghetti en het is echt heel lekker!
Wat hebben jullie vanavond gegeten?
PS: Kip geïnspireerd op dit recept.
Anoniem zegt:
Voor hoeveel personen is dit gerecht ongeveer?
leonie zegt:
Voor 1 persoon! Maar wel een grote portie.
Anoniem zegt:
Klinkt heerlijk!
Welke hoeveelheden heb je voor de pesto gebruikt?
leonie zegt:
Is ook echt HEERLIJK!
Even denken.. Ik doe 't een beetje op gevoel maar laten we zeggen 65gr pijnboompitten (zo'n zakje), 30 gram bascillicum en 30 gram munt (volgens mij is dat precies zo'n kleine verpakking van de Appie), ongeveer 70 gram parmezaanse kaas en olijfolie totdat het een mooi glad papje wordt.
Maar als je gewoon wat doet en veel proeft ondertussen, kun je kijken wat voor jou het lekkerste is!
Anoniem zegt:
Bedankt! Ik heb het gisteren gekookt, het was heerlijk! Alleen was mijn kip iets te droog.
leonie zegt:
Jaaaa wat leuk dat je het gemaakt heb en lekker vond!! Volgende keer de kip ietsje korter dan:)
jjjjjjjjjj zegt:
Wat bedoel je met die laatste minuten zonder sap? Klinkt zo vaag of ik lees het verkeerd.
leonie zegt:
haha is misschien inderdaad niet echt duidelijk omschreven. Je maakt een sapje van citroensap en andere dingen en daar leg je de kip in zodat het even intrekt. Als de kip dan in de oven moet, giet je dat sap mee in de ovenschaal en de laatste 5 minuten haal je het sap er uit zodat de kip nog even droog kan bakken!
Esmay zegt:
Oh god ! Zal dit mijn nieuwe favoriete pasta recept worden ?
Ik ga het zo snel mogelijk uitproberen want het klinkt werkelijk góddelijk!
leonie zegt:
Dit kan heel goed door voor nieuwe favoriete pasta; het is zó lekker! Ik ben benieuwd hoe jij 't vindt. Laat je het weten als je het gemaakt hebt?
Laura zegt:
Jammie, dit klinkt heerlijk! Ik heb toevallig donderdag ook pasta met zelfgemaakte pesto gegeten 🙂
leonie zegt:
Lekker! Hoe had jij je pesto gemaakt?
ohblueblueforest.blogspot.com zegt:
Ooooh! Ga ik ook een keer maken van de week!
leonie zegt:
Doen!! Laat je weten hoe je 't vond? 🙂
ohblueblueforest.blogspot.com zegt:
Ja! Als het even kan maak ik wel een foto!
Nina zegt:
Lijkt me heerlijk!
leonie zegt:
Is het ook! 😀