Verjaardagstoestanden | De lekkerste koekjes van Amsterdam, taart van Marqt en cadeautjessssss

Dag leuke mensen! Het is zaterdagochtend, ik heb een lekker kopje koffie gezet en net de laatste restjes taart van mijn verjaardag weggegooid. Afgelopen maandag, 10 maart, werd ik 24 jaar. Bestwel gek, 24 klinkt ouder dan hoe ik me voel. Maar goed, ik vind het leuk. Ik had ook echt wel een leuke verjaardag. Normaal hou ik er niet per se van om het helemaal te vieren met allerlei mensen, maar dit keer was het echt heel geslaagd met de liefste mensen om me heen. Ben je benieuwd naar mijn verjaardagsverhaal, wat ik at (o.a. de lekkerste koekjes van Amsterdam) en voor cadeautjes kreeg? Lees verder!

Oh, en héél belangrijk: BEDANKT VOOR AL JULLIE FELICITATIES! 😀
Zaterdag 8 maart – INKOPEN DOEN
Zaterdag was het suuuuper lekker weer en ik had de hele dag de tijd om inkopen te doen voor m’n verjaardag. Ik moest verschillende taarten en andere zoete lekkernijen hebben, voor verschillende delen van m’n verjaardagsviering. Zo fietste ik naar Marqt op de Overtoom voor 3 heerlijke taartjes: 2 keer de citroen meringue (die is heel lekker!) en 1 keer de American Cheesecake (ook lekker!). Dit zijn geen goekope taartjes, ik was bijna 30 euro kwijt (au), maar ik wil bij DeLaMar altijd wel een beetje met iets goeds aankomen en vind het ook leuk om iets lekkers aan te bieden (en daar dan eventueel meer voor te betalen).

Na Marqt fietste ik door naar het spuiplein in Amsterdam, omdat daar in de Heisteeg, naast café Hoppe, een koekenbakkertje zit met de naam ‘Van Stapele’. In dit zaakje maken ze de lekkerste koekjes van Amsterdam. Zo werd het mij door een vriendin in ieder geval aangeprezen en ze heeft echt gelijk; de koekjes van Van Stapele zijn de ALLERLEKKERSTE koekjes van Amsterdam. Het is een soort brownie meets Oreo meets witte chocolade en ze zijn goddelijk. Het leuke is ook; de enige business van deze koekenbakker, zijn deze koekjes. Ze maken niks anders! Alleen maar de hele dag dezelfde koekjes. En ik vind dat ze wel wat aandacht mogen gebruiken, want deze koekjes zijn echt de beste koekjes die je in lange tijd gaat eten. Ga er dus zeker een keertje langs als je in Amsterdam woont of er gaat shoppen, want ze zitten hartstikke in het centrum, dus je komt er vast wel eens in de buurt. Van Stapele, in de heisteeg. (Overigens niet verwarren met een ander bakkertje dat ook in die straat zit. Van Stapele heeft een gouden logo op het raam). Oh, en ook nog het vermelden waard: deze koekjes zijn niet goedkoop. Je betaalt zo’n 1,75eu per koekje, maar het verschilt of je een setje neemt of losse koekjes koopt. Maar ze zijn het heel erg waard!

Na al deze dure praktijken fietste ik dan nog door naar HEMA, voor all time favourite appelkruimeltaart. Maar die was op 🙁 Dus toen kocht ik maar een kersenvlaai :). Alle zoetigheden had ik nu in huis, dus nu hoefde ik alleen nog boodschappen te doen voor de borrel. Maar die boodschappen zijn totaal oninteressant 😀

Zondag 9 maart – Fijn met familie
Op zondag ging ik dan fijn met mijn ouders & zus, de ouders van Bas en Bas zelf natuurlijk, m’n verjaardag vieren. Lekker samen taart eten en borrelen. Heel simpel, maar prima. ‘s Avonds aten we bestelpizza, haha, omdat dat lekker makkelijk is. Er zit in de buurt bij me een pizzeria, Michelangelo, en die pizza’s vinden we altijd erg lekker. Overigens is de Scaloppa a la gorgonzola van hun ook heerlijk. Ik heb er nog over gedacht om zelf te gaan koken, maar ik vond het nogal een toestand voor zoveel mensen en kreeg er stress van. En dus dacht ik, fuck it, we bestellen gewoon eten. Veel relaxter :).

Ik kreeg trouwens allemaal hele leuke cadeautjes. Wat best knap was, omdat ik echt zelf voor het eerst sinds jaaaaaren, totaal niet wist wat ik voor m’n verjaardag moest vragen. Van m’n vriendje kreeg ik een Sonos soundsystem, één boxje. Super mooie kwaliteit geluid en vet handig dat je ‘t met je iPhone of macbook kan aansturen. Ben er héél blij mee :). (Sorry buren voor de harde muziek de laatste dagen). Van de ouders van Bas kreeg ik dan een bridge, ook onderdeel van de Sonos Soundsystem. Heel fijn! Verder verwenden mijn ouders me met allerlei lekker eten uit een delicatessezaakje, van super mooie pasta, tot lekkere Italiaanse dip en smeerseltjes. Heel leuk! Ook kreeg ik nieuwe theeglazen, met zo’n mooie dubbele wand met lucht ertussen. Cool! En theedoeken voor in m’n nieuwe huis (die ik overigens nog steeds gevonden heb). Van m’n zus kreeg ik twee schilderijtjes van een mooi zaakje in Groningen. Allebei met een hele mooie tekst: DREAM BIG, en LIVE SIMPLY. DREAM BIG. BE GRATEFUL. GIVE LOVE. LAUGH LOTS. Vind ik leuk!!

Nou, al met al was dit al echt een hele geslaagde verjaardag. Maarrrrrr, maandag was ik pas écht jarig!

Maandag 10 maart – IT’S MY BIRTHDAY! / Koken voor 7 vriendinnen

Maandag ging ik gewoon naar mijn werk, waar ik aankwam in een marketingkantoor met allemaal lieve collega’s die Happy Birthday zongen. Haha! Én m’n bureau was helemaal versierd met slingers. ‘s middags had ik even een taartmomentje met alle andere collega’s en aten we die citroen meringue taart, American cheesecake en de lekkerste koekjes van Amsterdam. Die ook echt heel erg in de smaak vielen, jeeej!

Ik vertrok een beetje op tijd van werk, omdat om 7 uur mijn huisje vol zou staan met m’n liefste vriendinnen die kwamen eten. Ik maakte pasta pesto met allemaal verschillende ingrediënten die je zelf kon kiezen. Ik kookte een hele grote pan met pasta, maakte een schaal basilicumpesto en een schaaltje muntpesto en daarbij allerlei lekkers, zoals gebakken garnaaltjes, tomaten met knoflook uit de oven, mozzarellabolletjes, gebakken zalmfilet en kip met tijm en honing. Op tafel zette ik alle losse bakjes en je kon dan zelf je pasta pesto samenstellen. Bestwel een succes volgens mij! Ik vond het zelf in ieder geval lekker en leuk dat iedereen pakte wat ze zelf wilden eten. En zo kun je ook een goed onderscheid maken voor vega-, vis- of vleesliefhebbers. Het eten was erg geslaagd, ik kreeg een leuk cadeau (Bijenkorfbon en minimacarons, MMMMM) en het was echt heerlijk om het zo met vriendinnen te vieren. Wijntje erbij, verse muntthee en lekker alle restjes taart proberen op te eten. Overigens vielen ook hier weer de lekkerste koekjes van Amsterdam, enorm in de smaak. Wat een hit! 😀

Nou, dat was wel een beetje mijn verjaardag. Ik heb het echt op een fijne manier gevierd zo. En ik vind het wel even heel prima dat het nog een jaar duurt, voordat het weer zo ver is. Toch altijd een dure grap om je verjaardag te vieren.. Maar je krijgt er natuurlijk veel voor terug :).

Nu op naar het volgende feest: MIJN HOUSEWARMING! Daar kijk ik echt zó naar uit! Maar eerst maar eens een huis….. 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

16 reacties op “Verjaardagstoestanden | De lekkerste koekjes van Amsterdam, taart van Marqt en cadeautjessssss

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *