Hapje: super makkelijke zelfgemaakte pesto

Goedemiddag! Gisteravond heb ik met vriendinnen heerlijk rommelig gegeten. Niet echt een avondmaaltje, maar evengoed erg lekker en vullend: We aten stokbrood met allerlei beleg en nacho’s. Deze en de komende twee blogposts gaan over mijn zelfgemaakte hapjes van gisteravond!

Allereerst een zelfgemaakte pesto; lekker op brood, maar deze pesto doe ik ook vaak door verse pasta..

In een maatbeker doe je een zakje pijnboompitten (60gr), een halve basilicumplant (de blaadjes uiteraard, niet de aarde), een zakje parmezaanse kaasvlokjes, een halve teen knoflook en dan ga je dit met de staafmixer pureren. Dan voeg je zoveel olijfolie toe as je zelf nodig vindt en that’s it! Super simpele pesto en héél lekker :). Je kunt de pesto op stokbrood doen als hapje, maar ook door je pasta roeren als saus, een visje ermee insmeren en die in de oven bereiden, etc. Veel mogelijkheden!


2 reacties

Anoniem -

Dit ga ik een keertje uitproberen! Klinkt erg lekker!

leonie -

Lekker is het zeker! Ben benieuwd hoe je 't vindt.. 😀

Reageer ook