Zoete aardappelpuree met rozemarijnkippenpoot en komkommer

Hallo lieve lezers! Ik heb al dagen zin in kip en vanavond is het dan ein-de-lijk zover. En hoewel ik al bijna vier jaar op mezelf woon, heb ik net voor ‘t eerst in m’n leven een echte hele kippenpoot gemaakt:) Lekker met rozemarijn, een puree van zoete aardappel en komkommer!

De kip
Het zou het lekkerst zijn als je de kip een paar uur in de gehakte rozemarijn, olijfolie, citroensap en knoflook laat liggen. Daar had ik alleen geen tijd voor, dus dan doe je het meteen in de oven. Met de marinade en een paar takjes rozemarijn voor 20 minuten op de hoogtste stand. Dan keer je de kippenpoot en gaat hij nog 40 minuten op 180C.

Zoete aardappelpuree
Je schilt een zoete aardappel (kun je krijgen bij de AH, maar beter op de markt; dan kun je voor oranje kiezen, die zijn mooier). Je kookt de aardappel ongeveer 20 minuten en stampt hem daarna tot een puree. Hier kun je nog van alles mee doen (boter, melk, zure room of kruiden toevoegen), maar ik vind ‘m het lekkerst puur natuur (?).

Erbij kun je komkommer eten; lekker fris!

Het was suuuuper lekker. Ik ben namelijk GEK op zoete aardappel:) Hoewel ik de volgende keer wel een oranje wil. Die is mooier:)

Wat heb jij gegeten? Byebye!

2 reacties op “Zoete aardappelpuree met rozemarijnkippenpoot en komkommer

  • Jaap van willigen zegt:

    Voor het eerst zoete aardappel gegeten. Wat een ontdekking! Heerlijk! Viel me op dat het naar wortel smaakt, daarom had ik er doperwtjes door heen geroerd. Staat heel feestelijk en is nog lekker ook.
    Ook je tip opgevolgd mbt tot Appie, en naar de turkse groenteboer gegaan voor de zoete aardappel. Weer een ontdekking! Veel mooiere groenten dan Appie met zijn "net niet" groentes. Al met al weer heerlijk gegeten! Dank je wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *