Hallo hallo! Gisteravond had ik een hele leuke gast op bezoek voor een etentje. Ik kook bijna nooit voor iemand, maar Tine wilde langs komen om me te fotograferen tijdens het koken, boodschappen doen en bloggen. Tine heeft de coolste website ooit, www.hellocanitakeyourpicture.com en daarop publiceert ze de foto’s van mensen die ze maakt in ruil voor een slaapplek/eten/reiskosten, noem maar op! Ze heeft o.a. al door Marokko, Portugal, Spanje en nu dus ook Amsterdam gereisd. Ik vind het cool:) EN ik vond het dus ook leuk dat ze bij mij langs wilde komen.
Ik maakte een pasta pesto, lekker makkelijk maar ‘t ziet er toch altijd sort of indrukwekkend uit bij een etentje. Fake it till you make it, hahaha.
Nodig voor twee personen: verse pasta tagliolini bicolore – verse basilicum (30 gr?) – 100gr parmezaanse kaas (AH Italian Flakes) – 65gr pijnboompitten – olijfolie – 6 trostomaten aan de steel – 2 tenen knoflook
Was de tomaten en leg ze in de ovenschaal. Giet er flink wat olijfolie overheen, smeer de tomaten er echt lekker mee in. Dan doe je er twee tenen knoflook overheen en ook dit smeer je goed op de tomaten. Dit gaat 15-20 minuten op 220C in de oven. Ondertussen maak je de pesto door de basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie in een maatbeker te mixen met een staafmixer. De pasta kook je in slechts 4 minuten gaar en na het afgieten roer je de pesto door de pasta. De tomaten serveer je bovenop. Strooi er nog wat peper & zout over en top af met een blaadje basilicum. KLAAR!
Het was een lekkere maaltijd en Tine vond het, ik quote: ‘restaurantwaardig’. JEEEJ! Ik vond ‘m zelf wel ietsiepietsie flauw en de tomaten moesten iets langer in de oven (ik deed 10 min, dus 15 tot 20 min moet goed zijn). Maar het was wel gewoon lekker 🙂
Binnenkort zal ik de foto’s van Tine eens met jullie delen:) Dan weten jullie ook wie hier iedere avond jullie avondeten bedenkt, haha! En! Mocht je Tines idee nou cool vinden en heb je ergens foto’s van nodig (een nieuwe LinkedIn foto, een foto met de band, een vakantiefoto, een foto van je eerste schooldag, een foto met je studentenvereniging – ANYTHING!) mail Tine dan! Ze is heel aardig 🙂
Misschien vind je dit ook lekker:
Ruud van Dam zegt:
Lekker allemaal!
Nog een tip: zelf verse pasta maken: https://www.youtube.com/watch?v=OBlsjnO6YS8
En nog eentje: zelf verse pesto maken: https://www.youtube.com/watch?v=vTNXqo4QiRY
Groetjes, Ruud van Dam
Laura Shanna zegt:
lekker!!!! bedankt!
leonie zegt:
graag gedaan!
judith zegt:
Heb hem nu net gemaakt. HEERLIJK! En ow wat makkelijk. Heb alleen beetje volle yoghurt door de pest gedaan voor wat frisser te maken.
leonie zegt:
Oh wat een grappige toevoeging! En fijn dat je het lekker vond 🙂
Merel zegt:
Echt heerlijk! Ik heb Tasty Tom tomaten van de AH gebruikt en dat ging prima!
Als ik pesto maak gebruik ik altijd mijn handmatige hakmolentje van Fischer (heet dat merk zo? Iig met rood logo'tje). Daar zitten twee hakmesjes in die je met een veer aandrijft door aan een hendeltje te trekken. Zo kun je heel gemakkelijk dingen snel snijden en dus ook pesto maken. Dingetje kost ± €24,- bij de kookwinkel en is dus eigenlijk een soort mini-foodprocessor voor een veel fijner prijsje. 🙂
leonie zegt:
Klinkt handig!!
Michelle zegt:
Hmm lekker eten kan zo simpel zijn!
leonie zegt:
Goeie slogan, haha!
Marianne Lenaerts zegt:
Heb de blog van Tine bekeken: super leuk! En dit ziet er super lekker uit!
leonie zegt:
Mooie foto's maakt ze, he! En dank je 🙂
foodandotherfriends zegt:
Lekker!
En super leuk dat zij is langsgekomen. Haar blog is zo leuk! Ben heel erg benieuwd naar de foto's die ze van jou heeft gemaakt.
leonie zegt:
Was je al bekend met dr blog? NICE! Ik ben ook heel benieuwd naar de foto's 😉
Marjolein Stevens zegt:
Mijn vriendje heeft dit deze week voor me klaar gemaakt (maar dan niet zo vers), met als extraatje er nog bij paprika en tomaat. Was suuuper lekker! Dus bedankt voor al je toffe ideetjes.
De kerstomaatjes moesten er voor mij niet perse bij, ik vond het vel super lekker (logisch me al die look) maar oh zo zuur vanbinnen. Volgende keer dus eerst lek prikken 😉
Of misschien de paprika behandelen met look en in de oven stoppen 🙂
leonie zegt:
AH ja je kunt het beste gewoon trostomaten of romaatjes gebruken, die zijn lekkerder van smaak! Ik had nu de tomaten er bij om toch een beetje groente te eten, maar qua smaak hoeft 't niet eens per se!