Hallo daar! Vandaag is het maandag. En maandag is meat free monday. Hoewel ik de afgelopen week al best veel vega heb gegeten, blijft de echte vega-dag altijd terugkomen op maandag. Ik maakte vandaag een pasta met muntpesto en lekkere knoflook tomaten. Heerlijk gegeten:)
Je snijdt een tomaat in dunne plakjes, besprenkelt die met olijfolie, smeert er wat knoflook over uit en bestrooit ze met zout&peper. Deze gaan 20 minuutjes in de oven. Ondertussen kook je verse pasta (4-6 min) en snij je een courgette in hele dunne sliertjes en ook die kook je, ongeveer 2-3 minuten. Ondertussen maak je de muntpesto door pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum, munt en olijfolie te pureren met de staafmixer. Als de pasta en courgette gaar zijn, giet je ze af en roer je ze samen met de pesto door elkaar. Op je bord doe je de pasta, daarop de knoflooktomaten en top af met nog wat parmezaanse kaas.
Ik vond het superduper lekker en heel vullend maar omdat het een bepaalde tijd in de maand is (hihi) zit ik nu alweer aan een enorme dosis roze koeken🙂
Fijne avond! Byebye
Misschien vind je dit ook lekker:
Hester zegt:
Redder in nood! Had alleen nog wat spaghetti, een potje pesto en 1 tomaat 😉
leonie zegt:
haha TOP:D
Nienke zegt:
Vandaag uitgeprobeerd op mn huisgenootje, duidelijk een succesnummertje! Niet 100% je recept gevolgd, maar komt er aardig dicht in de buurt 🙂 Was heerlijk!
leonie zegt:
whauw, lees dit nu pas, maar tof dat jullie het lekker vonden!
leonie zegt:
180C! Eetsmakelijk!
Anoniem zegt:
Dit wil ik maken, ziet er heerlijk uit! Op welke temperatuur moet de oven?
Maxime Bisschops zegt:
Ah, dat klinkt echt heerlijk! Ben heel erge fan van pesto pasta's 🙂
DoorEten zegt:
Wauw dit klinkt echt heel erg lekker! Ik ga het vanavond maken, maar dan doe ik de courgette ook in de oven voor het gemak.
Vind jouw website altijd zo handig als ik even niet weet wat ik moet maken 🙂
leonie zegt:
Fijn dat ik je inspireer! En eetsmakelijk alvast;) Laat je weten hoe je 't vond?