Leonie’s week 8: lancering van een nieuw biertje, fantastisch uit eten, televisieopnames, films kijken met surfdudes en tompoezen

Hey jij! Tof dat je weer meeleest met mijn dagboek van de afgelopen week. Week 8 alweer! Ik ben al bijna jarig; de tijd vliegt! Mijn afgelopen week was lang. Ik heb echt veel gedaan en tegelijkertijd ook zo veel genetflixt dat het een soort van lange week werd. Ik ga toch beter op teringdrukte. Maar goed. Working on that!

Deze week ging ik o.a. naar de lancering van een nieuw biertje in de Foodhallen, had ik televisieopnames voor Radar, begon ik aan een Nieuw Groot Project en had ik een bijzonder brak weekend. Benieuwd naar mijn avonturen? Lees mee!

Maandag: interieurfotograaf & eten met Ingelise
Mijn maandag begon leuk; ik stond op tijd om om de laatste dingetjes in mijn huis op te ruimen, want om half 11 stond Anna bij me op de stoep voor een interview en interieurshoot. Vet gezellig! Op haar blog kijkt ze binnen in het interieur van mensen en dit keer was mijn woonkamer aan de beurt. Ergens eind maart komt het online en ik kan niet wachten. Best wel tof om eens goede foto’s van je interieur te hebben :D.

IMG_2774

‘s Middags ging ik aan het werk en ‘s avonds kwam vriendin Ingelise bij me eten. Ik moest voor een advertorial een etentje met vrienden organiseren en dit was VET leuk! Bovendien was het product dat we testten écht lekker. Check het hierrr.

lachen2
Intens de slappe lach hebben met Ingelise met onze sombrero’s aan tafel <3

Dinsdag: koffie met Cherrylab & touren door Amsterdam
Dinsdagochtend had ik een afspraak bij Cherrylab. Dit is een pr-bureau in de reisbranche dat al een aantal van mijn persreisjes heeft georganiseerd (IJsland, Belgrado, Leeuwarden, Middelburg). We gingen even kletsen over het reisje naar Middelburg dat ik had gemaakt en maakten plannen voor iets nieuws. Binnenkort meer… 😀

Mijn volgende afspraak was pas over een uurtje, dus ik besloot nu dan ein-de-lijk mijn fiets op te halen, die al een week met een platte band op de Noordermarkt stond. Dacht ik. Maar ik had al zo’n voorgevoel dat ‘ie wel eens weg kon zijn en inderdaad: geen fiets. Welkom in Amsterdam. Grrr!

Met de Uber vertrok ik richting Amstelstation, waar ik in de buurt een andere afspraak had bij een pr bureau om een nieuwe Nikon spiegelreflex camera op te halen <3. Een paar weken mocht ik de Nikon D3400 testen en hij beviel me zo goed, dat ik ‘m nu definitief mee naar huis heb gekregen. Zo fijn! Ik ga er binnenkort een uitgebreide blog over schrijven, met wat fotografietips. YES!

En toen was ik dus aan de andere kant van Amsterdam zonder vervoer. Via google maps zocht ik in de buurt een fietsenwinkel en op de Rijnstraat scoorde ik een nieuwe fiets. Tja, je moet in Amsterdam gewoon écht een (goede) fiets hebben.

fiets
De tweede van rechts is nu van mij!

Aan het einde van de middag dook ik met vriendin Vera het terras op, want de zon scheen en ik moest een foto maken van bitterballen voor een gesponsorde Instagrampost. Wat een leven <3. Echt bitterballen + zon + bier = lentekriebels. Volgens mij schrijf ik iedere week dat ik ZO VEEL ZIN HEB IN HET VOORJAAR. Geef het me. Ik wil het <3

Schermafbeelding 2017-02-27 om 12.28.22

Om nog maar even in de voorjaarsstemming te blijven bezocht ik met twee bier achter de kiezen de zonnebank. Ik vond mezelf bijzonder wit en had warmte nodig. Mjam!

‘s Avonds skipte ik bodybalance, want bier. En ik heb nog steeds een soort blessure in m’n heup. Wat vet irritant is, want ik heb al twee weken niet gesport. Deze week maar weer een poging doen…

friet
Avondeten! Ja, dit is allemaal voor mij. Ik had vet veel zin in een frikandel speciaal en bestelde toen eten bij Snackbar Marja en kreeg allemaal reacties met hoe verbaasd men toch is dat ik dat allemaal alleen op eet. Moet ik me schamen? XD NEEN. #frikandellenvoorhetleven

Woensdag: naar de Aziatische hemel en datenight met mezelf
Woensdag bracht ik weer eens een bezoekje aan de toko. Sinds kort ben ik fan en nu wil ik alleen maar gekke Aziatische dingen uitproberen. Hier komt binnenkort een video van online :D.

toto
Zo veel lekkere Aziatische hapjes bij de Hongkong Superstore
lekker
Ik koos wel precies de verkeerde. Een soort dumpling met varkensvlees er in en ik vond ze echt heel vies :(. Zo jammer.

Overdag werkte ik verder wat en ‘s avonds had ik datenight met mezelf. Ik hou intens van de bioscoop en ging woensdagavond dus lekker met mezelf naar de Filmhallen. Paterson was de film die ik keek en ik vond ‘m heer-lijk. Lekker langzaam en mooi. Maar ik moet toegeven dat ik op ‘t einde in slaap viel (zo langzaam was hij dus) en daardoor het einde op wikipedia moest lezen. Maar: fijn.

film
Groetjes uit de filmhallen!

Ook leuk: vanaf nu is mijn eerste boek weer verkrijgbaar! Hij was eventjes uitverkocht, maar inmiddels ligt de vijfde druk in de winkels! En ook van mijn tweede boek is de tweede druk nu verkrijgbaar 🙂 Yay!

Donderdag: geen koffie, #hipstertournee en biertjes in de Foodhallen
Donderdag had ik een koffieafspraak met een vriendin, maar die werd afgezegd ‘vanwege de regen’. En hoewel dat het allerslechtste excuus ooit is, had ik nu wel m’n middag vrij en besloot ik lekker op #hipstertournee te gaan. Bij het Wilde Westen streek ik neer en werkte ik heerlijk. Ik schreef er een blogpost over, die vind je hierzo!

werkplekje
Lekker werkplekje bij Het Wilde Westen
banaantjes
Dit is mijn favoriete tussendoortje als ik thuis ben: banaan in stukjes snijden, bakken in een klontje boter en als laatste in de pan een scheutje honing toevoegen. ZOOOO lekker.

Aan het einde van de middag vertrok ik naar Kanarieclub, waar ik een tijdje geleden ook al lekker had gewerkt. Ik had een uurtje om te overbruggen en dat was precies genoeg tijd om te beginnen met een Nieuw Groot Project. Ik kan wel vast vertellen dat ik een idee heb voor een volgend boek en er langzaamaan mee aan het beginnen ben. Maar of dit ooit echt wat wordt en hoe en wat, daar kan ik nog niks over zeggen. Ik werd er in ieder geval blij van :D. En ik vind het lekker en nodig om me weer met een groot project, naast het bloggen, bezig te houden. To be continued, hoop ik? 😀

‘s Avonds ging ik naar de lancering van een nieuw biertje van Oedipus. In de Foodhallen lanceerden ze ‘Munchies’, een hoppy ale nogwat, maar ik heb er echt de ballen verstand van, dus meer kan ik je er niet over vertellen. Of nou ja: ik vond ‘m lekker; een beetje zoetig en bitter en geen belachelijk hoog alcoholpercentage. En het etiket is fantastisch.

munzhies
Kijk hoe tof dit ontworpen is!

Omdat mijn schoonmaakster bij me thuis aan het werk was ‘s avonds, moest ik ff op de borrel blijven hangen. Wat best hilarisch was, want ik kende er op de organisatie en Cityguys na echt niemand en er waren alleen maar mannen en ik was bang dat ik weer in ingewikkelde gesprekken over bier verzeild zou raken. Gelukkig waren daar de mannen van Cityguys.nl en vermaakte ik me prima met hen :D.

IMG_2857

Vrijdag: televisieopnames, fantastisch uit eten en een surffilmfestival
Vrijdag was echt een gruwelijk toffe dag. Ik denk mijn leukste van de afgelopen week. Het begon ‘s ochtends vroeg toen er een televisieploeg van Radar bij me op de stoep stond. Een vriend van mijn zus is daar sinds kort verslaggever en ze hadden voor een item een foodblogger nodig. En dat ben ik, aangenaam.

filmploeg
Filmen met Radar!

Het item is vanavond om half 9 te zien in Radar. Het gaat over pakjes en zakjes en ik ben net zo benieuwd als jij :D.

‘s Middags chillde ik even thuis en ‘s avonds had ik a w e s o m e plannen. Eerst ging ik met vriendin Laura eten bij Pesca en dat was al zo ontzettend geweldig. Wat lekker! Ik schreef er deze rete enthousiaste blogpost over <3.

pesca
‘Theatre of fish bij Pesca in Amsterdam. Hier kies je je visje die je ‘s avonds wilt eten <3.
oesters
We begonnen de avond met oesters en ze waren fantastisch!

En daarna gingen we naar het I AM SURF filmfestival in Kriterion. Op de een of andere manier had ik dit event gevonden op Facebook en ik dacht: hier moet ik naartoe. Love surfen en films, dus 1+1=2. En Lau ging lekker mee.

Heerlijke avond: een filmzaal vol surfdudes en met een wijntje in je hand, onderuitgezakt in je bioscoopstoel naar surffilms kijken. Wat héérlijk.

Daarna was er nog een afterparty en om half 4 lag ik in bed. Het was echt langgggg geleden dat ik op stap was geweest en man, wat was ik brak de volgende dag.

Zaterdag: Brakkosaurius in da house + Claartjes verjaardag
Zaterdag werd ik dus intens brak wakker, mijn hemel. Gelukkig was mijn enige plan van de dag ongeveer dat ik wintersportspullen zou gaan kopen aan de andere kant van Amsterdam en m’n ouders zouden even langskomen.

Maar ik was zo brak dat dat wintersportshoppen er niet eens van is gekomen. Ik kon echt alleen maar op de bank hangen, mijn hemel. Word ik oud?!

afwassen
Afwasles van Leo: dit is hoe je de afwas doet. Met je laptop in de oven. En gaaaaaan!

‘s Avonds had ik nog een feestje van Claartje op de planning staan. Ik dacht dat ze vierde dat ze gaat verhuizen, maar het bleek ook haar verjaardag te zijn, haha. Lekker op de hoogte Leo XD. En waar ik eigenlijk van plan was om gewoon ff langs te gaan en op tijd weer naar huis (want brak), bleef ik natuurlijk veel te lang plakken en verliet ik om half 4, na een tostibaksessie, als laatste het huis. Het zal ook eens niet.

Zondag: wintersport & tompoezen
Zondagochtend voelde ik me dan verrassend goed. Echt bizar, maar ik had opeens nergens last van. Wat leren we hiervan? Een avond slechte witte wijn drinken + overstappen op bier werkt minder goed dan een avond lang rode wijn drinken. Gratis tip!

Goed. Ik werd zondag alleen wel echt een beetje laat wakker en miste daardoor m’n bodybalance les. Alweer. Sheiz.

Ik had het uitstekende plan om dan maar te gaan zwemmen in plaats van bodybalance, maar toen raakte ik verzeild in een paar afleveringen van Dumpert reeten en was het opeens al 2 uur ‘s middags. Tijd om uit bed te komen en wat te doen met m’n leven.

Met het OV vertrok ik naar de andere kant van Amsterdam om wat wintersportaccessoires in te slaan. Volgende week ga ik voor het eerst ooit wintersporten en ik ben bang dat dit gewoon helemaal mis gaat. Knieën uit de kom, polsen gebroken, onderkoeling, gipsvlucht naar huis. Iéts van dit alles hangt me boven ‘t hoofd. En om dat te voorkomen shopte ik de Decathlon leeg.

cedathlon
Een tas vol bescherming en thermoleggings.

Ik was aanvankelijk (ik typ voor het eerst dit woord) vet blij dat Decathlon op zondag open was, maar had even niet bedacht dat Ajax speelde en het dus INTENS druk was bij station Bijlmer en in de metro. Gotta love voetbalsupporters…

Na m’n sportieve shopsessie vertrok ik richting Weesperplein om bij Crea piano te gaan spelen, maar die bleken al om 5 uur dicht te gaan, dus dat kon niet. Potverdikkie! Dan maar naar HEMA om tompoezen te kopen. Voor vanavond. Want zondagavond is een ultiem fantastische televisie-avond en daar horen tompoezen bij.

tompoes
Echte HEMA tompoezen <3

Nou en zo verliep mijn avond; The Blacklist, Boer zoekt vrouw, Floortje naar het einde van de Wereld, géén Homeland (boee), maar wel nog even VT Wonen terugkijken. Veel te kneuterig, maar het allerleukste op aarde. Top avond!

Inmiddels is het maandagochtend en ben ik vet vrolijk begonnen aan een nieuwe week. En het wordt me toch een toffe week! Ik ga vanavond een duomassage beleven bij Rust in Amsterdam, ga deze week naar de lancering van de app van My Little Black Book, vriendin Amber lanceert haar EP op donderdag in Volta (komt allen!), ik ga naar BAUT paradijs (zoooo veel zin in) én ga als klapper op de vuurpijl het premiersdebat kijken in Hilversum bij RTL. Klaar voor een nieuwe week? HELL YEAH! Oh, en vergeet vanavond niet even naar Radar te zappen voor mijn minute of fame 😀 (Ik ben dus echt zo benieuwd of m’n haar wel goed zit… Ik deed het vast omdat ik altijd commentaar krijgen van random mensen als ik met losse haren in de keuken sta dus ik dacht: laat ik het vast doen, maar misschien zit het wel echt van geen meter. Goed, we gaan het vanavond zien. En aan een bad hairday is nog nooit iemand dood gegaan. Toch?)

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

5 reacties op “Leonie’s week 8: lancering van een nieuw biertje, fantastisch uit eten, televisieopnames, films kijken met surfdudes en tompoezen

  • Hoi Leonie! Ik volg jou al sinds m’n studententijd.. nu zo’n 2-3 jaar en weet je dat ik nog steeds vaak inspiratie voor het avondeten van je blog haal! Daardoor lukt het mij iedere avond wel een maaltijd te koken. Vooral die gerechten die je maakt voor je zus en zwager lukken mij iedere keer heel goed! Stamppot met kip en de kip met naan en tika masala! En iedere maandag vanuit werk ff je dagboek lezen. Ga zo door!! 🙂

  • Mijn vriend en ik hebben nu de aller laatste aflevering van the black list gisteren gezien.. SHOCK echt een SHOCK aflevering bizar. Haha goodluck, ik vind het ook echt een mega toffe serie. Mijn vriend gaat nu de rest nog eventjes downloaden. Leuk overzicht heb je weer gedeeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *