Minipizza’s met kipshoarma, ananas, prei en kaas

Goodmorning leuk mens! Heb je het nieuws een beetje gevolgd dat de IJslandse President vindt dat ananas op een pizza verboden moet worden? Nou, daar ben ik het dus niet mee eens. ANANASPIZZA FOR LIVE! En omdat ik de afgelopen week zo vaak een pizza met ananas voorbij zag komen op social media, kon ik niet anders dan aan ananaspizza’s denken. En er dus één klaarmaken. Of vier. Minipizza’s, dat dan weer wel.

Nodig voor één persoon: 4 plakjes Koopmans pizzadeeg uit de vriezer – 4 eetlepels pastasaus (kies zelf een lekker smaakje) – 150gr kipfilet – 4 ananasschijven – 15cm prei – beetje geraspte kaas – 2 eetlepels shoarmakruiden 

Verwarm de oven voor tot 210C. Verdeel de plakjes bevroren pizzadeeg over een bakplaat en laat een beetje ontdooien. Smeer de plakken pizzadeeg in met tomatensaus. Snijd een kipfilet in kleine stukjes en strooi er wat shoarmakruiden over. Meng dit lekker door elkaar. Verdeel de kip vervolgens over de minipizza’s. Snijd de prei in ringen, was ze in een vergiet schoon en trek de ringen uit elkaar. Verdeel de schone ringen over de pizza’s. Top af met een schijf ananas en strooi daar wat kaas over. Zet de pizza’s 20-25 minuten in de oven. Top af met een beetje peper en zout. Klaar!

Toen de pizza’s de oven in gingen was ik behoorlijk sceptisch. Dit zag er echt uit als een maaltijd die in gedachten heel leuk is, maar in de praktijk gewoon niet werkt. Maar! Toen ze uit de oven kwamen zagen ze er best wel chill uit en toen ik ze proefde waren ze ook wel gewoon echt vrij awesome. Lekker! Ik at ze alle vier op. Terwijl het eigenlijk de bedoeling was om er een of twee over te houden voor de lunch de volgende dag. Niet gelukt. Oeps!

Lijkt het je lekker?

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboek nodig. Mijn eerste boek is momenteel uitverkocht, maar je kunt deel 2 hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a..

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | SNAPCHAT. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gewoonwateenstudentjesavondseet. Like!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *