Vega: Pompoensoep met kokosmelk en een cranberry&noten-twister on the side

Goedenavond! Ik ben net terug van wederom een fijn theaterbezoek. Ik ging naar de nieuwe voorstelling van Claudia de Breij in het DeLaMar Theater en heb ontzettend zitten genieten. Prachtige liedjes, goeie muzikanten en hele leuke teksten. Aanrader hoor!

Vaak voordat ik naar ’t theater ga, eet ik een simpel maaltje waarvan m’n buik niet op hol slaat (gerommel tijdens de voorstelling is niet echt gewenst als je ’t mij vraagt). Vandaag was het soep. Een paar daagjes geleden blogde/twitterde/facebookte ik al dat ik bij m’n lunch enorm lekkere pompoensoep met kokosmelk had gehad. En toevallig whatsappte huisgenootje me vandaag dat ze die wel wilde maken vanavond. Toen dacht ik, laten we samen eten! (Heel uitzonderlijk. Denk dat we in die 4 jaar samenwoontijd max 8 keer samen hebben gegeten). Maar goed. Floor maakte dus de soep.

Hoe? Uitje, winterpeen en pompoen bakken in boter, kippenbouillon erbij, laten pruttelen en pureren maar! Pas op het laatst naar smaak de kokosmelk erbij doen. En kennelijk is het lekkerder als je de pompoen eerst in de oven doet, maar ik vond het zoals vandaag heel prima te eten. Die kokosmelk is echt perfect lekker als smaak bij de pompoensoep. Echt een receptje om nog eens klaar te maken. EN! Als je geen zin hebt in pompoen-slacht-gedoe, dan kun je bij de jumbo kennelijk voorgesneden pompoen halen! I-de-aal. (PS: de cranberry twister komt van AH to go!)

Misschien vind je dit ook lekker:


5 reacties op “Vega: Pompoensoep met kokosmelk en een cranberry&noten-twister on the side

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *