Vega: Verse tagliatelle met muntpesto, courgette en knoflooktomaten

Hallo daar! Vandaag is het maandag. En maandag is meat free monday. Hoewel ik de afgelopen week al best veel vega heb gegeten, blijft de echte vega-dag altijd terugkomen op maandag. Ik maakte vandaag een pasta met muntpesto en lekkere knoflook tomaten. Heerlijk gegeten:)

Je snijdt een tomaat in dunne plakjes, besprenkelt die met olijfolie, smeert er wat knoflook over uit en bestrooit ze met zout&peper. Deze gaan 20 minuutjes in de oven. Ondertussen kook je verse pasta (4-6 min) en snij je een courgette in hele dunne sliertjes en ook die kook je, ongeveer 2-3 minuten. Ondertussen maak je de muntpesto door pijnboompitten, parmezaanse kaas, basilicum, munt en olijfolie te pureren met de staafmixer. Als de pasta en courgette gaar zijn, giet je ze af en roer je ze samen met de pesto door elkaar. Op je bord doe je de pasta, daarop de knoflooktomaten en top af met nog wat parmezaanse kaas.

Ik vond het superduper lekker en heel vullend maar omdat het een bepaalde tijd in de maand is (hihi) zit ik nu alweer aan een enorme dosis roze koeken🙂

Fijne avond! Byebye

Misschien vind je dit ook lekker:


9 reacties op “Vega: Verse tagliatelle met muntpesto, courgette en knoflooktomaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *