Vega: Hartige taart met spinazie, feta, zongedroogde tomaten, rozijnen en pijnboompitjes

Afgelopen vrijdag was ik heel enthousiast begonnen aan een blogje. Op de een of andere manier staat die alleen nog niet online, dus bij deze…

Joehoe! Weeekeeeeeeeenddddd! Het komt de laatste tijd wel vrij vaak voor dat het koken er op vrijdag een beetje bijna schiet, doordat ik nu heerlijk vaak geniet van een vrijdagmiddagborrel. Echter! Deze vrijdag niet! En dus sta ik gewoon lekker te kokkerellen. Nu had ik nog spinazie in huis en voelde ik me aan mezelf verplicht om die maar op te maken en dus bakte ik voor het eerst in mijn leven een hartige taart (Of toch niet?). Experiment!

Ik gebruikte dit recept als voorbeeld en paste het hier en daar wat aan. Wat doe je? Je laat 4 plakjes bladerdeeg ontdooien, kookt 200 gram spinazie 2 minuutjes en grilt wat pijnboompitten. In een kom meng je 1 geklopt ei met de spinazie, pijnboompitten, wat zongedroogde tomaatjes, rozijnen en fetakaas. In een ovenschaal maak je een pakketje van bladerdeeg en daarin leg je je spinazieprut. Dit gaat 30 minuten op 200C in de oven. Het is het handigst om gewoon een grote taart te maken, anders krijg je net als ik zo’n raar pakketje voor 1 persoon.

Ik vond het qua smaken echt onwijs lekker, alleen was ‘t nog wel een beetje nat van binnen. Je moet de spinazie dus echt supergoed droog maken voordat je het met ei etc mengt. Maargoed, erg lekker hoor!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Vega: Hartige taart met spinazie, feta, zongedroogde tomaten, rozijnen en pijnboompitjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *