Salade met gesmolten mozzarella in parmaham, met tomaat en basilicum


[wow deze blogpost stond gewoon nog neit gepubliceerd! Van vorige week zaterdag :D] Ooooohmennnnhallo! Jeetje wat at ik lekker vandaag. Uberhaupt; jeetje wat was vandaag lekker! Iedereen heeft het er over en dus ik ook, maar mennnnn wat een lekker weer!! Ik kan me nog herinneren dat ik een paar jaar geleden diep ingesneeuw was op mijn verjaardag (10 maart) en nu ben ik vandaag gewoon naar het strand geweest! En het was niet eens koud! Heerlijk, dat zonnetje. Ik lunchte met een vriendin bij Aloha, op het strand van Wijk aan Zee. Super heerlijk chill & rustig. God, wat hou ik toch van de zon.

Ik zat vandaag helemaal in zomerse sferen (wie niet?!) en ik wist ook al vrij snel wat ik dus wilde eten; iets zomers. Ik heb vorig jaar in de zomer eens een heerlijk maaltje klaargemaakt en die opgepeuzeld op m’n dak, in de zon, hier in Amsterdam. Te chill voor woorden. En het eten te lekker voor woorden. Wat ‘t was? Gesmolten mozzarella in parmaham *hier moet nu die kwijl smiley van hyves*. Vet heerlijk! En die mozzarella wilde ik vandaag weer maken, in een salade, met tomaat en basilicum. En i did and it was AMAZING :).

Nodig voor één persoon: 1 bol lekkere mozzarella (Garafalo of Galbani buffelmozzarella bvb) – 4 plakjes Parmaham – 1 grote tomaat – wat blaadjes basilicum – 2 handen gemengde sla

Snij de mozzarella in 4 plakken en vouw om ieder stuk een plakje parmaham. Dit pakketje bak je vervolgens in een droge koekenpan tot de mozzarella gesmolten is en de ham een beetje knapperig. In de tussentijd doe je de sla op je bord, drapeer je er een gesneden tomaat overheen en top je af met wat basilicum. Leg de mozzarella-parmahampakketjes erop en strooi er nog een beetje peper over. Voilà!

Oh oh oh, dit is echt heel verrukkelijk. Maar ik ben ook wel echt heel erg gek op mozzarella en op parmaham :D. Overigens wordt ‘t wel vrij zout! Ik vond het dus echt heel lekker, maar het topt nog niet de sushibowl van afgelopen donderdag. Mmmmmm 🙂

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Salade met gesmolten mozzarella in parmaham, met tomaat en basilicum

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *