Vega: pizza met vijgen, mozzarella, rozemarijn, tomaat en spinazie

Morning! Dinsdagochtend 8 uur en ik ga jullie nu al lekker maken met een recept voor een gruwelijke pizza. Afgelopen zondag had ik een heerlijke chilldag die ik wilde asluiten met zelfgemaakte pizza. Het was al minstens vijf eeuwen geleden dat ik dat had klaargemaakt, dus hoog tijd. Het was de bedoeling dat ik een pizza ging maken die recht uit de hemel kwam (rozemarijn!! mozzarella!! vijgen!!) en dit was niet het geval. Shit, wat mislukte dit. BOEEE! Maar dat lag niet aan de ingrediënten…

Nodig voor twee personen: zo’n blik pizzabodem van AH met pizzasaus (koelversvak) – twee vijgen – 1 tomaat – handje spinazie – twee takjes rozemarijn – 1 bol mozzarella

Rol de pizzabodem uit, smeer er tomatensaus op en zet ‘m 10 minuutjes in de oven. De temperatuur staat op de verpakking vermeld, volgens mij was het 200C. Snijd ondertussen de vijgen in 8 partjes en de tomaat in dunne plakjes. Knijp de tomaat in je vuist uit, zodat deze zoveel mogelijk vocht verliest. Anders krijg je een hele natte pizza straks. Haal de pizzabodem weer uit de oven en beleg met tomaat, spinazie, rozemarijn (even fijnsnijden) en vijgenpartjes. Brokkel daar mozzarella over en top af met een beetje peper en een scheutje olijfolie. Zet de pizza nog minimaal 15 minuten in de oven en haal ‘m er dan uit.

Nu was mijn pizza totaal mislukt, zoals ik al vertelde in de intro, omdat ik die pizzabodem van AH gewoon écht niet gaar krijg in mijn oven. En ik weet niet of ik iets fout doe, of mijn oven iets fout doet, of dat die bodem gewoon totaal kut is, maar het mislukt bij mij keer op keer.

Deze pizza was dus qua smaakcombinaties echt wel heel nice, maar omdat die bodem gewoon echt in het midden totaal niet gaar was, was het toch wel een beetje een mislukte rotzooi. Boeeee!

Gelukkig had ik vier taartjes voor mezelf gekocht en kon ik me daar ’s avonds nog vol aan vreten.

Zeg, heb jij ook last van ongare pizzabodems? En wat is jouw cure?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RECEPTEN MET SHOARMA:

8 reacties op “Vega: pizza met vijgen, mozzarella, rozemarijn, tomaat en spinazie

  • Wat hiervoor al verteld is: eerst alleen de bodem (ik doe altijd al met de tomatensaus) in de oven. Na ongeveer 5 minuten (?), gewoon als ie iets minder zacht is, beleggen en verder in de oven doen. Succes gegarandeeeeeerd!

  • Miranda Hijink zegt:

    Ik maak altijd zelf een bodem en het probleem met niet gaar worden ken ik niet! Een tijd geleden kocht ik een ronde pizzaplaat bij de Action met gaatjes er in (waarschijnlijk voor ca. 3 euro). Officieel zitten die gaatjes er in om de bodem niet aan te laten bakken, zodat je geen boter hoeft te gebruiken. Dat doe ik echter wel altijd, want ik vertrouw het niet. De gaatjes zorgen er volgens mij ook voor dat de bodem mooi gaar wordt, want ik zie altijd bruine puntjes op de bodem. Misschien een idee om eens te proberen?

  • Ik doe altijd eerst alleen de bodem (dus zonder tomatensaus) in de oven en wanneer die een klein beetje gaar is en niet meer als zacht deeg voelt, dan pas de tomatensaus en alle andere ingredienten erop

  • Misschien helpt het als je de bodem insmeert met een beetje olijfolie en vervolgens wat langer bakt op een lagere temperatuur. Dan de ingrediënten erop en dan op heel hoge temperatuur bakken. 🙂

  • Ik hoopte zo dat je de oplossing in je verhaal had verwerkt… 🙂 Minder pizzasaus helpt al een beetje en misschien nog langer voorverwarmen?

  • Nog zo'n succesverhaal: Ik probeerde die bodem laatst uit, maar we hadden alleen een rooster en geen bakpapier. Die bodem rijsde dus naar onderen om dat rooster heen. Echt vet zonde, en ook heel dom.

  • Ondanks mislukt ziet het er echt heerlijk uit!! Die pizzabodems van AH heb ik nog nooit geprobeerd. Meestal maak ik zelf deeg. Alhoewel meestal, dat is eigenlijk precies de reden dat ik bijna nooit pizza bak zelf 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *